Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

En månad, och fortfarande tufft

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket lite .

Humöret dåligt för att jag fått halsfluss idag med 39 graders feber och har bokat 5 dagar i Sälen och ska åka imorrn. Jag vill inte skapa negativiteter men till er som (likt jag) lider av abstinens så tror jag det är så att man måste inse att det kan ta väldigt lång tid. Vissa som säger att det går bättre efter en vecka, så tror jag det är tillfälligt. Jag har hållt upp en månad och såklart haft bra dagar. Men om ärligheten ska fram så får jag lika starkt sug nu som efter 2 dygn. Så räkna med att det kan ta tid, och förvänta er inte att det går över på några dagar. Tro på er själva, men var realistiska. Det är viktigt för att kunna utmana sig på ett riktigt och realistiskt sätt. Bästa medicinen att sluta röka, enligt min mening. Men alla är individer. Finns inga rätt eller fel, endast erfarenheter. Ha en fortsatt bra kväll.

Kommentarer

Mkt kloka ord CR, håller

Mkt kloka ord CR, håller fullständigt med dig, har oxå hållt upp en månad men känner f.f av riktigt jobbiga röksug emellanåt, så det är lika bra att acceptera att det kommer att sitta i länge än. Men vi kämpar på eller hur. Krya på dig och ha de så gott de nu går i sälen, o som sagt vi fortsätter att kämpa.

Satt och funderade kring

Satt och funderade kring detta idag och insåg att det kommer nog komma massor med tillfällen då hjärnan helt plötsligt säger "jag vill röka". Tror det tar ganska lång tid innan suget helt försvinner - däremot tror jag vi blir bättre och bättre på att bemöta det och säga "nej tack".

Fortsätt kämpa det kommer gå galant!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se