Tionde dagen - en deppig dag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag har varit en deppig dag. Har känt att jag kan börja lipa för vad som helst, är inte alls så glad som jag brukar. Ska nog gå o lägga mig nu o hoppas det känns bättre i morgon!

Blev lite nedslagen idag på morgonen också när jag stolt berättade att jag slutat röka till en arbetskollega. Men han hade minsann slutat tvät utan några ersättningsmedel o han rökte ju 2 pkt om dagen. Han sa också att abstinensen är borta efter ett par dagar så nu kan det väl inte vara så farligt. Kände mig nertryckt i skorna. Tycker att var och en får väl sluta på sitt sätt. En del klarar det utan ersättning och en del känner att ett plåster är en trygghet. Jag är nog rätt känslig för det mesta just nu :-(

Kämpa på där ute! Den här gången klarar vi det! Om ett år kan vi gå in och titta på de som precis har slutat och tänka stolt, det där har jag passerat och jag klarade det!!

Kommentarer

tycker tyvärr det oftast är

tycker tyvärr det oftast är föredetta rökare som är grinigast ..sån ska inte jag bli utan verkligen vara en förstående medmänniska !!! kommer man glömma hur tufft det är första tiden ???

Ja usch tuffa dagar ibland -

Ja usch tuffa dagar ibland - men kämpa kämpa det kommer bara bli lättare! Det finns alltid människor som ska vara lite bättre än andra! Håll dig ifrån den kollegan gällande rökning och kom ihåg att Du är skitduktig!

Kämpa kämpa kämpa

Du gör det jättebra och du

Du gör det jättebra och du kan verkligen vara stolt över dig själv som har slutat röka. Skit i vad din besserwissriga kollega säger!!

Det är ingen lätt match att sluta och jag tror inte det har någon betydelse om man har rökt 5 eller 40 cig per dag, ett beroende är ett beroende oavsett antalet. Hur är det förresten möjligt att hinna med att röka 2 pkt om dagen??

Jag har också varit väldigt gråtmild de här två veckorna och så brukar jag normalt inte vara, men det är ett välkänt abstinensbesvär, som säkert går över.

I morgon blir en bättre dag!

Du behöver inte din kollegas

Du behöver inte din kollegas beröm eller uppmuntran, även om det naturligtvis varit trevligt..., du slutade ju för din skull eller hur. Det du mäste hålla fast vid är skälen till att du slutade och vetskapen om hur dåligt det vore att fortsätta röka, kanske resten av ditt liv.
Hur du genomför är upp till dig, "cold turkey" funkar bäst för mig medan somliga anser att de inte skulle klara det utan nikotin ersättning. Din kollega vet ju inte hur just du känner dig och borde inte bagatellisera det, men som sagt spelar det egentiligen väldigt lite roll vad han tycker. För mig har det varit olika från gång till gång hur jag har känt fysiskt och mentalt.
Humöret är nog lika för de flesta att det går upp och ner, men det försvinner med tiden. Kram

Ja, vissa dagar är jobbigare,

Ja, vissa dagar är jobbigare, men jag vet att det kommer bli bättre, så även för dig, så vi fortsätter och kämpar på. Bra gjort o klarat en dag till. O du, skit i va din kollega säger, han är empatilös.
Hejaheja.

Håller med tidigare inlägg!

Håller med tidigare inlägg! Har också fått sådana där tråkiga kommentarer!
Jag har ett extra stöd i Stockholms läns landstings RÖKFRITT - vårdguiden där jag går in varje dag!
Kämpa på!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se