Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Någon som använt Champix och nu slutat...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag ska äta Champix i tre månader och sen sluta. Det är jag rädd för, Champix är min krycka. Jag är räddför att nikotinsuget ska slå till tiodubbelt när jag inte längre använder dom. Någon med erfarenhet av detta? Har någonstans läst att om man äter ytterligare tre månader så ökar procenthalten av de som fortfarande är rökfria efter ett år. Synpunkter, tack..

Kommentarer

Jag har ätit Chamix sedan

Jag har ätit Chamix sedan januari men har inte slutat ännu. Skall minska ner dosen till 0,5 efter mina 100 dagar som har varit jobbigt för tjejerna. Jag tycker att den har hjälpt mig och jag har försökt så många många gånger att sluta med olika metoder men misslyckats. För mig är den bra, men du har klarar dig utan i flera dagar. Jag har rökt och snusat i 50 år och är starkt nikotinberoende, men det här går bra och jag skall aldrig mer röka. Jag har också läst att bästa resultat får man om man äter tabletten under ett helt år. Vet inte om det är ett reklamtrick för att sälja mer eller om det är sant. Kan inte råda dig men du får Många Pepkramar för ett rökfritt liv Kram Monica

Monica! Tack för dina

Monica! Tack för dina kunskaper om Champix. Du är verkligen enastående som har lyckats sluta. Beundrar dig verkligen.-- Intressant detta om ett helt år med Champix. Jag har bara läst om sex månader. Men jag förstår detta med ett helt år. Det måste ju vara till för såna som dig och mig som rökt så länge.--Nu är båten i sjön och björkarna har slagit ut, såg humlor och citronfjärilar i går. I morgon ska vi göra premiärturen på sjön. Men det blir långkalsonger och mössa. Även om det kanske är 12-15 gr. i land, så är vattnet bara 4gr. och sen fartvinden på detta. Men vi ska söka oss till någon vik i lä och sitta med kaffemuggar och glo på fåglarna. Jag har tyckt att jag varit så duktig men så helt plötsligt när jag satt i telefonen blev jag så våldsamt röksugen, det satt nog i en timme. Ha det så bra alla kämpar, kram Millis

Hejsan! Jag har ätit

Hejsan!
Jag har ätit champix i ca 14 dagar men fick för mycket biverkningar, så jag slutade tvärt, skulle man inte göra men men sån är jag.
Har nu varit utan champix i 1 dygn.
Kramen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se