Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Röksugen till morgonkaffet

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag känns nikotin behovet lagom till morgonkaffet.Är helt seg i huvudet..
Funderar på att ta en dextrosol..Är heldålig på att tugga upp tuggummit i bra takt. Tuggar för fort så jag får en klump i halsen. *gäsp* god morning maj darlings..haha

Jah.. Stod på balkongen igår när sambon rökte. Kände ingenting. Inget sug, ingen tröst, ingenting.. Känns otroligt bra faktist. I ett av sluta röka linjens broschyrer står att man måste exponera sig själv till samma situationer man brukade vara i under rökningen, för att bryta det emotionella bandet till rökningen. Stå ut under de stunder eller på de platser man brukade röka under/i.. Tror jag kommer fixa det här.
Det största problemet var igår kväll, då jag jobbade.Brukade ta små rökpauser förr för att ta en paus från datorn, men jag kunde inte göra det nu. Måste försöka komma på vad man kan göra istället. Man kanske fortfarande kan ställa sig på balkongen men det känns så dumt att bara stå där och se fånig ut.Haha..

Mm det löser sig.Krävs bara att man försöker vänja sig till det nya.Som med allt annat egentligen. Funderar på att skaffa ett husdjur av något slag.Eventuellt en katt.. kanske man kan sysselsätta sig med istället. Kan bara se det framför mig.. springa till katten var och varannan minut för att leka, när helst man känner för det.Stackars katt.. lär ju vara helt slutlekt efter en vecka.Haha..
naw..

*blink blink* seg som katten. Är det någon annan som får rinniga ögon efter att ha slutat? Funderade över om det kanske var pollen, eller om det var ögonen i sig som rengörs. Fick ju någon puckad reaktion i bihålorna för ett par dar sen.Näsan började rinna utav bara *peep*.. Mjarr.. Who knows these things, they just happen? Lite mer kaffe kanske..

Jag planerade inte att sluta röka.. Jag har tänkt tankarna ett bra tag, med tanke på mina problem, men ja..
Gick bara till apoteket, köpte lite nicorette, och fimpade vid tretiden i måndags. Har vart fri i en vecka i morgon.Vill verkligen inte göra en stor grej av det. Ju större man gör det desto svårare blir det.Iallafall för mig.. "If you gonna be dumb, you gotta be tough". Hahaha.. älskar den låten. Näe.. antingen drar man av plåstret långsamt eller fort.Alla är olika.. Säger inte att något sätt är bättre än något annat.Alla har olika behov.Säger bara vad som funkar bäst för mig.. Det är väl ändå en sådan här logg handlar om eller? Hjälp för alla olika människor, oavsett vem man är? Kanske är för hård emot mig själv.. kanske är så. Men är lite svartvit när det kommer till livsavgörande saker. TIll slut måste man bestämma sig ändå.. Så vad ska man göra? Tycker inte om att känna mig ynklig inför saker och ting.. :/ Näe.. Tycker snarare ni är starkare, ni som är medvetna om era behov. Ni tar problemen som de är, och förstår era begränsningar. Ni är de starka! Krävs ju mer av en som person på det sättet.. Riktiga muskelknuttar allihop! Förebilder..

Mitt tuggummi smakar Molipect. :/
Jao...sambon äter på mina hjälpmedel till och från.Lite taskigt måste jag säga.Med tanke på att han inte vill sluta. Får nog ge honom lite stryk tror jag..:P Vi brukar slåss ibland. Boxas och sparra varandra. För att det känns bra.. oh well..

Kommentarer

Hejsan! Du är också klok,

Hejsan! Du är också klok, modig och stark!! jag har provat att sluta på olika sätt och ibland har jag klarat utan läkemedel ibland med, med olika långt uppehåll. Men målet är att förbli rökfri!! Du är rolig och har kloka tankar, du kommer att fixa det här. Stor peppkram Liselott

Ja det här med morgonkaffet

Ja det här med morgonkaffet är helt klart situration som vi gärna höjer till skyarna!
Men det är ju inte konstigt, vi fick dagens första dos av giftet och "allt" ramlade på plats i knopp och kropp.
Tyckte vi.........Men den illusionen måste arbetas bort, och det tar nog lite tid. Iallafall för mig. Det går bra nu efter 7 veckor, ja det har gått bra senaste veckorna, men rätt va det är ramlar det över mig när jag tar min första kaffemugg för dagen.
Jag andas djup några gånger, drar in friskt syre i lungorna. OCH det följs inte av någon hostattack som det gjorde förr. Det är en härlig känsla som sitter i en stund.
Då gäller det att se det positiva och ha "rätt" tänk!

Visst är det så, vi är

Visst är det så, vi är olika och hanterar det olika. Och egentligen vore det konstigt annars. Vi hade ju också olika rökvanor... Dessutom är rökningen kanske det enda som förenar oss. Olika sorters människor röker, även om vi inte är ett tvärsnitt av befolkningen.

Man får mäta fördelar mot nackdelar. Drar man av plåstret fort - riskerar man att lite nyläkt hud följer med och att man måste plåstras om igen. Drar man av plåstret långsamt - riskerar man istället att dra ut på smärtan.

Det är förmodligen gott att inte lägga så stor vikt vid rökstoppet. Eller i alla fall inte se det som mer än det är. Vi har slutat röka, vi har för sjuttsingen inte slutat gå ut ur lägenheten eller kopplat ur telefonen. Värre är det inte. Och samtidigt är det ett beroende vi nu måste se i ögonen. Se oss själva för just det vi är - beroende. Och jäkligt duktiga när vi bryter det.

Och att helt enkelt sluta en dag - det följer ju min princip ;-) Det kommer inga bättre dagar, det kommer ingen dag när livet lugnat sig och det känns ok att sluta. Det kommer aldrig att kännas ok att sluta. Därför får vi skapa de bättre dagarna.

Kram

Det kommer aldrig några bättre dagar - de bättre dagarna skapar man medan de pågår

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se