Jesus, det här är ju störtlöjligt

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Abstinensen lurar liksom runt hörnet hela tiden. Det är rent ut störtlöjligt hur hela livet går som ett vågspel. Samtidigt ser jag ju att jag mår oerhört mycket bättre nu. De i min rökslutargrupp har slutat, och kaxigheten efter 24 timmar försvunnit. Då var jag den som var lite konstig, den det var synd om som blivit så hemskt abstinent. Nu är de där själva... Och i jämförelse ser jag hur bra jag mår. Att jag orkar tassa omkring, kommer ihåg att titta in och se hur det går, prata lite... Jag mår bra. Fysiskt är jag tillbaka. Men än är det långt att gå.

Mr Nikotin ligger mig i hälarna hela tiden. Flåsar mig i nacken. Gick en 2 timmars promenad efter jobbet, och nästan hela vägen flåsade han mig i nacken. Den enda gången han höll sig borta var lunchpromenaden. Det blir helt enkelt inte så mycket lundh ätit nuförtiden. Jag rusar iväg på en 40-minuters skogspromenad för att jaga bort andetagen i nacken. Drickyoughurt är en mycket bra uppfinning.

Jag tror att det vänt, att min andning fungerar bättre. Är inte alls lika andfådd efter de 5 minuter som jag vandrar uppför berget. Jag försöker se att det är värt det. För visst är det det. Långsiktigt... Just nu är det faktiskt tur att jag har min muta. 129kr kvar till Buffy-box - det innebär 2 dygn och 17 timmar från nu. Så länge orkar jag. Resten tar vi sedan. Min kollega påpekade att en dag i taget fungerat för henne i de 15 år som gått sedan hon slutade dricka - man behöver inte bita över så mycket på en gång. En dag i taget räcker långt.

(Och varför är jag så ovanligt kranky vid det här laget? Det kan ha något att göra med att jag bara tagit 3 sugisar idag... ;-))

Kommentarer

Det är bra att ha ett mål!

Det är bra att ha ett mål! =)
Kram

Abstinens abstinens.... Att

Abstinens abstinens.... Att sluta röka e värt allt... en dag i taget måste man tänka annars blir det omöjligt... Kämpar kram Lotta

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se