Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Zyban, dag 2.

Igår rökte jag 30 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

För tidigt att uttala sig, känner ingeting, vare sig positivt eller negativt. Däremot har jag slukat allt som finns att läsa om preparatet på nätet. Resultat, en kula har börjat växa i min mage. En oroskula. Så jag rökte ännu mer igår. 25 st cigg för egen räkning, 5 st cigg för att min bäste vän på jobbet sjukskrivit sig!

Ingen tycks premiera läkemedlet. Tvärtom så hittar jag bara utsagor om biverkningar iform av illamående, depression, självmordstankar, humörsvängningar m.m. I sviten av ovan ställer jag mig frågan om det är värt risken? Ironiskt nog så upplever jag att biverkningarna från ciggaretterna är samma. Undantaget självmordstankar. Ole-dole-doff... Pest eller kolera?! Men jag måste, måste sluta röka snarast. Giftpinnarna tar över mitt liv och jag klarar inte av att stå emot begäret på egen hand. Viljestyrka ingick inte i min genpool...

Ps. Svar till Cristina, Zyban är recptbelagt och skrivs ut av läkare. Min läkare sa att alla som hon ordinerat Zyban har slutat röka. Kanske i uppmuntrande syfte, vad vet jag?

Kommentarer

Jag åt inte Zyban utan Chamix

Jag åt inte Zyban utan Chamix de hade åxå mycket på "meritlistan" men de funka bra, knepiga drömmar tand ont och liknande saker är nog mycket abstinens. Så kämpa på du kan bli rökfri. Krams

Kämpa på. Jag är på dag tre

Kämpa på. Jag är på dag tre med Campix. Har kännt precis som du. Riktigt nojig över biverkningarns.
Men nu kämpar vi på. Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se