Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Zyban - sista hoppet?!

Igår rökte jag 25 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Zyban, sista hoppet?!

Har provat allt, nikotinplåster, tuggummin, snus, läst Allen Carrs bok osv. Det håller några dagar, veckor, månader, år och plötsligt från ingenstans sitter där en cigg i mungipan återigen. Gick till läkaren igår och bad om hjälp, modfälld efter ett av 100-tals misslyckade försök att sluta röka.

Hatar att lukta illa, kasta bort mina pengar, den dåliga konditionen, listan kan göras lång. Främst av allt, min morbror dog i lungcancer i våras och det gav mig en tankeställare. En tankeställare som höll i 10 dagar, sedan lurade det lilla nikotinmonstret mig igen. Måste, måste sluta men fixar faan inte detta själv, samtidigt har jag fått nog. Moment-22. Kryper snart ur skinnet på mig själv.

Mitt sista hopp är nu Zyban och imorse tog jag min första tablett. Alla synpunkter kring preparatet och dess inverkningar, biverkningar m.m. tas emot tacksamt!

Kommentarer

Champix har jag hört ska

Champix har jag hört ska hjälpa enormt! Lycka till!!

Zyban är nog bra. Kör själv

Zyban är nog bra. Kör själv med nikotin fast ska snart sluta med det.
Lycka till!

När jag läste det du skrev

När jag läste det du skrev kände jag igen mig som fan. Bara själva grejen att jag ens är inne på denna sida känns värdelöst! Känns som att jag kommer börja röka igen när som! Har inte läst än om det preparatet du skrev om; Zyban? MEn är det något man kan köpa själv receptfritt eller måste man gå till läkaren? Och om det hjälper så snälla skriv om det då! Lycka till btw!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se