Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Min matlust borta?!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu ska jag klaga igen , nä då ska bara ställa lite frågor.Varje eftermiddag nu så stryker en extrem trötthet över mig & då är jag normalt sett en kvällsmänniska.
Jag älskar pomme & korv, jag älskar lövbiff & crocketter...men kan bara inte äta!! Älskar pasta men kan bara inte äta detta, smakar inte bra överhuvudtaget.
Då frågar jag mig själv är det pga att jag slutat röka, beror det på champixen.
Jag blir rädd på ett sätt, för jag fick som 11 åring anorexia & har idag som 33 år varit frisk i 5 år. Blir rädd för att hamna i denna bana igen eftersom jag rasat i vikt, gjorde en sån där fett vägning i förrgår & jag ligger under mitt BMI.
Vad ska jag göra? All mat smakar bläääääääääää............

Kommentarer

Jag tror att det kan vara

Jag tror att det kan vara lite av båda. Det står att personer som haft anorexi inte får äta Zyban så det kanske är samma med Champix? Men rökningen förändrar ju smaksinnet så det ska ju förändras tillbaka.

Försök att inte se det som ett skäl att röka, men ett skäl att vara vaksam. Det stora problemet med sjukdomen är inte när du tappar lite i vikt utan när du konsekvent börjar förlora fett och muskelmassa. När tankesättet börjar ändras. Förutsatt givetvis att du började på ett BMI inom normalintervallen nu... (18.5 - 25). Isf är det bra att få bort rökningen, som höjer blodtryck och puls + ämnesomsättning. En sänkning kan trots allt vara positiv för din sjukdom

I och med att smaksinnet förändras kan det vara bra att pröva andra saker. Jag upptäcker att en del smaker blivit lite för starka nu. De saker du nämner. korv och lövbiff, är saker som just nu är lite problematiska. Jag tycker att det smakar blod. Förmodligen har den järnsmaken (det är ju kött) alltid funnits där men jag har inte känt den. Fiskpinnar och potatis med tomatsås fungerade mycket bättre. Försök byta ut det som smakar konstigt en tid...

Får försöka ändra min

Får försöka ändra min mat då. Men till & med mitt älskade TE smakar blääää. Godis har jag ätit massor det smakar också bläää.
Allt smakar blää, får gömma maten när grabben & jag äter för kan ju inte visa han att mamma inte äter & att maten är äcklig, då ger jag han fel bild.
Jag vet för 5 år sedan så började min anorexi med vinterkärksjukan, alla talade om hur mycket jag hade gått ner i vikt tillslut stannade min hjärna tror jag.
Samma är det nu alla tjatar om att jag rasat i vikt. Hon på kursen sa att det är bra att du slutar röka då kommer du gå upp i vikt istället går jag ner i vikt.
Hon på apoteket reagerade att jag låg under med mitt BMI.
Vill verkligen inte äta men vet inte om jag vågar fortsätta med champix, måste verkligen rådfråga med nån.
Jag vet vad som gäller med zymban min vännina som slutat röka sa det för hon har också haft anorexia, det var så vi träffades.
Ska ringa nån rådgivning & fråga imorgon måste veta om jag ska byta sett eller om jag ska fortsätta med champixen.
Kramen

Jag kände likadant i

Jag kände likadant i början men då har jag kilon att ta på. Champix har biverkningar på viktminskning och viktökning. Jag gick ner i början, men bara lite grann. Det måste finnas något som du skulle kunna tänka dig att äta. Jag åt endast sallad i början. Inget var gott och vinet smakade verkligen blää. Om det fortsätter tycker jag att du skall prata med din läkare. Du blir orolig och allt blir bara värre. Många skulle säkert bli avundsjuka på dig men för dig är det ett problem som måste lösas. Känn efter vad du skulle tänka dig att äta, men du får absolut inte röka eller hur? Pepkramar Monica

Pratat med apoteket nu det

Pratat med apoteket nu det stod o fass att man kunde vända sig till dem. Hon sa att jag förmodligen måste sluta att äta champis, ska ringa ansvarande läkare imorgon.
Min matlust borta & jag har inte gått ner lite i vikt jag har rasat i vikt.
Jag vill inte sluta med champix vill inte bli en rökare igen !! Men jag har fått dem mindre vanliga biverkningar:
smärta i bröstet
känsla av förkylning
rinnande näsa
Förlorad aptit
humörsvängningar
Darrningar
halsbränna
Vissa människor som försökt sluta röka, med eller utan behandling, har upplevt en ökad grad av psykiska symtom som depression eller oro och kan uppleva en försämring av tidigare psykisk sjukdom. Om du tidigare haft en psykisk sjukdom bör du diskutera detta med din läkare eller apotekspersonal.

Nedstämdhet kan uppkomma under rökavvänjning med eller utan behandling. Depression, vilket i sällsynta fall inkluderar självmordstankar och självmordsförsök, har rapporterats hos patienter som försöker sluta röka. Sådana känslor har också rapporterats vid försök att sluta röka med Champix.

Men hon var trevlig på apoteket hon sa att om det nu blir så att jag måste sluta med champix så sa hon åt mig att jag kan ringa deras sluta röka linje på apoteket & det tänker jag iså fall direkt göra, för hon sa att jag skulle ringa direkt då, FÖR JAG VILL VERKLIGEN INTE RÖKA IGEN MEN JAG VILL HELLER INTE ÅTERFÅ MIN ANOREXIA IGEN =(

Kramen

Jag har själv kämpat med

Jag har själv kämpat med anorexi i över tio år nu. Huvudsaken är väl ändå att du får i dig näringen du behöver? Det här är säkert övergående, men jag tycker du borde prata med din läkare om du inte har gjort det. Det ordnar sig ska du se.Bästa är att inte hetsa upp sig över det utan bara ta det lugnt.Risken är att detta ökar pressen på dig och jag tror du behöver all energi för att kämpa emot tobaken.
Det är säkerligen medicinerna.Snacka med apoteket eller en läkare, de kan säkert ordinera något bättre. Vet inget om champix tyvärr. :/
Det ordnar sig..
Kram

sorry jag fortsatte läsa

sorry jag fortsatte läsa ditt inlägg där haha..*skäms*
Hälsokosten kanske har något bra substitut?

kära du gud vad jobbigt och

kära du gud vad jobbigt och oroligt du har det, har du skaffat all information om champix det låter inte alls bra med alla biverkningar det verkar ha blivit. har du provat zyban jag har testat dom med halverad dos funkade det för mej, ibland får man nog för stor dos. i nuläge använder jag inget har mått så bra ändå. Men denna vecka efter 40 dagar har jag mått så dåligt det är kanske gamla gifter som lossnar och ska ut. var försiktig och ta reda på allt du kan om champix jag tillhör dom som är skeptisk mot läkemedel. kramar marpan

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se