Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Fimpade just sista ciggen!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej! Jag har rökt i ca 5,5 år! Ett paket om dagen i snitt! Räknade ut att det har kostat mig ca 80 000 kr!
Det är en jorden runt resa!

Idag är jag 21 år och jag började röka när jag var 15 av nyfikenhet och fastnade i fällan.
För exakt ett år sedan lyckades jag sluta röka och höll ut i två månader efter att jag läst Allen Carrs - Äntligen icke rökare.
Jag minns att det var lätt och roligt att vara rökfri och jag var jätte stolt över mig själv!
Tyvärr lyckades jag hamna i fällan igen.. på fyllan. Nu i efterhand inser jag att jag aldrig riktigt hade bestämt mig för att fortsätta vara rökfri!

Nu är jag mer taggad än nånsin och jag har massor att vinna INGET ATT FÖRLORA!

Jag rekommenderar starkt boken till alla rökare! Den har hjälpt mig.
Jag är ung och vill inte fylla medelåldern och inse att jag rökt mer än halva livet! Att bränt upp mina stålar på skit. Att jag inte har hälsan och att hela tiden som rökare varit en slav för ciggen!

Imorgon väntar det en rätt jobbig dag.Jag minns att förra gången jag slutade gick jag i cirklar hemma och visste inte hur länge jag skulle palla. Men abstinensbesvären är väldigt små egentligen. Allen Carr har rätt!
Det lilla monstret är lätt att strypa, själva nikotinsuget! Abstinensen är små och känns lite som en hunger och rastlöshet!
Det är det stora monstret som är orsaken till att många misslyckas med sina sluta röka försök. Allt sitter i huvudet!

Jag vet att jag är redo, jag vill inte längre leva ett liv som missbrukare. Jag vill få upp min kondition, kunna slappna av efter middagar utan att tänka på ciggen. Kunna vara fri helt enkelt!

Läs boken!
Jag ska försöka skriva här lite då och då om hur det går för mig :)

Kommentarer

Klokt att sluta så tidigt med

Klokt att sluta så tidigt med dessa dumheter, önskar att jag varit lika klok i din ålder. Lycka till, vi får följa din kamp mot giftpinnarna

Bra! Hejar på dig. Jag

Bra! Hejar på dig. Jag började också när jag var 15. När jag var 28 bestämde jag mig för att inte fylla 30 som rökare (halva livet som rökare...) Då hade jag haft två långa uppehåll när jag väntade mina barn men trillade dit igen. Jag fyllde 30 som icke rökare. Nu fyller jag 40 nästa år och har samma kamp igen... Jag ska inte fylla 40 som rökare... Jag trillade alltså dit igen!!! Har nu varit rökfri i 14 dagar, har köpt ett träningskort på ett år och berättar för alla jag möter att jag har slutat röka!!! Den här gången är det för gott!
Stor kram till dig och lycka till!

BRA SKRIVET!!! Klart du

BRA SKRIVET!!! Klart du grejar detta!!.. &... tillsammans blir vi starka!! Kram Madde

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se