Tionde dagen!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tionde dagen i dag utan cigaretter, och det år fortsatt över förväntan bra. Jag har ingen annan förklaring än att jag var väl förberedd mentalt, att jag har turen att inte ha drabbats av sjukdom, som flera av er andra. Jag tränar mycket, och har möjlighet att löpträna/cykla/promenera mycket, vilket jag tror är en ovärderlig hjälp för mig.
Jag vågar förstås inte ropa hej, förstår att tre veckor kan innebära en kris, och ser till att hålla i mig själv lite extra tills de har passerat. Det blir ingen alkohol på valborg, tror att det är bäst att låta bli det än så länge, vet med mig själv att suget efter nikotin kan bli stort då.

Kommentarer

Det är nog klokt att hoppa

Det är nog klokt att hoppa alkoholen, fast det är nästan lika svårt utan alkohol i ett sammanhang där andra dricker. Men lite mer vett har man ju.

Jag kommer att dricka alkohol redan till helgen. Fast det känns inte lika riskigt. Vännen som slutade i december kommer och bor här några dagar. Två fd nikotiniser och en vinflaska känns inte så överdrivet farligt ändå...Förhoppningsvis drabbas inte båda av tanken att vi ska vandra iväg och handla cigg

När ni skriver om alkohol

När ni skriver om alkohol så hade jag problem att dricka det den första månaden. Jag äter Champix och när jag tagit min tablett för kvällen var det omöjligt att dricka vin. Det var så surt och äckligt och jag som älskar att ta ett glas vin. Nu klarar jag det men bara ett till två glas sen är det stopp. Lite som antabus säjer våra vänner. Det viktiga är att jag inte röker och det skall vi inte göra, eller hur? Kramar Monica

Grattis!! Du har jobbat på

Grattis!! Du har jobbat på bra tycker jag. Du fixar det här med valborg också!! Kram på dig Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se