Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

En ny solig vårdag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja vad ska man säga, solen skiner & ÄNTLIGEN är våren här.
Redan hunnit torka 2 golv i lägenheten & ska nu diska ninnan sonen ska till dagis. Sedan ska jag bara njuta av denna helt underbara dag, som rökfri hehehe
Helt otroligt men känns kanon att vara rökfri.
Slippa stinka gam när man går förbi andra människor.
Kramen alla & ha en helt underbar vår dag & njut av alla helt underbara dofter ni inte kunde känna förrut =)

Kommentarer

Härligt att höra att du

Härligt att höra att du mår så bra i din rökfrihet nu. Det är något visst med den där första veckan. Dag 8 har för mig en viss magi, det är då jag kan lyfta blicken från skorna och se världen igen. Så visst är det skönt.

Det jag upplevt som problematiskt är att jag just i denna fas gärna tar mina återfall. Jag klarar mig igenom vrålabstinensen. Jag biter mig fast så knogarna vitnar. När det släpper, och jag slappnar av, ökar risken. Jag tänker liksom inte på det, och när cigaretten är där så blir det lite att "jag har ju ändå varit så duktig". Det kanske inte alls är så för dig, men det kan vara värt att hålla ett öga på

Visst kan känna timmar då

Visst kan känna timmar då jag könner likadant redan, jag har ju klarat så lång tid nu så en cigg kan jag väll bara få smaka, förhoppningsvis mår jag så kasst så jag aldrig mera vill tända en cigg MEN sedan tänker jag NEJ NEJ, jag vill inte stinka & vill klara längra en en vecka =)
Har aldrig klarat så här länge utan nikotin på 13 år så detta är mitt rekord men jag vill ha ett längre rekord.
Vet inte vad det är men fick helt plötsligt värk under vänster bröst, har rätt ont mellan varven men går säkert över får nog ringa jouren & fråga vad det kan vara annars.

Kramen

Har ni läst Allen Carr´s

Har ni läst Allen Carr´s bok "Äntligen ickerökare"? Om inte, rekommonderar jag verkligen den. Den har varit min bibel hela tiden. Jag läser den varje gång röksuget är jobbigt. Just det där med bara en cigarett skriver han om. Aldrig bara en!!
Ja visst är det fint väder och min förkylning känns bättre idag. Bara den inte kommer igen över helgen. Nu kämpar vi mot monstret och mobbar "honom", Kramar Monica

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se