Dag 3, morgon

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Japp, som en bebis somnade jag.. vänta det var fel.. Däckade jag igår kväll vid halv nio.Åter igen..
Rätt så intressant eftersom jag oftast föredrar att vara vaken på nätterna och jobba.

Inte såå fruktansvärt trött i huvudet.Känns mer som att någon har fyllt mitt ansikte och mina ögonlock med betong. Känner mig febrig i kroppen.. Men jag vet, att om jag hade en cigg i handen just nu skulle jag knäcka den och slänga bort den. Kör lite omvänd psykologi med mig själv här. Försöker analysera abstinensen. Om något är så pass viktigt för en, ren fysiskt och psykiskt, att man bara måste ha det och inte kan leva utan det.Är det troligtvis inte värt det. Jag menar.. äkta lycka över saker man behöver här i livet, ger en alltid en möjlighet att välja bort det om man så önskar. Troligtvis därför det känns just så speciellt att ha något man verkligen vill ha.. Därför att man själv väljer för sig själv vad som är viktigt. Men när något blir ett krav eller ett tvång, och det inte kan inräknas till det väsentliga här i livet som mat och luft, så är det livsfarligt. Beroendet.. Cigaretter är som ett taskigt, destruktivt förhållande.Man tror man behöver den där kraken, av oförklariga anledningar, fast man troligtvis skulle vara så mycket lyckligare utan..

Nej jag är trött på att sakta ta livet av mig själv. Jag tror att jag på något konstigt sätt, valde att börja röka för att jag på något vis skulle vara i kontroll över min egen död. Men under de senaste veckorna, har jag faktist oroat mig över bröstcancer.. Dags att sluta kanske.

Klockan är kvart i sju på morgonkvisten.Och jag ska snart ut och gå.Kanske jag vaknar då..
God morgon sverige.

*******************************

Tillbaka efter morgonpromenaden. Tog en och en halv timme nu. Körde på med Powerwalk och kände till slut att svetten rann ner för ryggen.. Min ass värkte och benen kändes som gelatin. Försökte visualisera att jag brände ut gifterna ur kroppen på något vis. Gick bara snabbare och snabbare för att få hjärtat att pumpa riktigt ordentligt. Nu protesterar kroppen men det känns så bra.. fruktansvärt bra.
Nu blire frukost.. kör med vegan kost för att rensa ut kroppen ytterligare. Lakto intolerant som man är..
Och så vatten på det. Ska testa om min teori stämmer. Empiriska undersökningar..
Man kanske slipper lite av abstinensen om man försöker "rensa" ut litegrann.

Ska bli intressant!HiHI.. jag ska vinna över det här.Det är så.. med lite dextrosol på toppen.
Hörs senare!

Kommentarer

Godmorgon! Inte kul när man

Godmorgon! Inte kul när man känner att kroppen börjar vackla på grund av rökningen. Och det gör den ju förr eller senare. Men som du nu gjort slutat så har redan din kropp börjad reparera skadorna. Ha nu en fortsatt rökfri underbar dag kram Liselott

Tröttheten går över. Den

Tröttheten går över. Den är dessutom jätteeffektiv i början. Man har massor av abstinens när man är vaken men iom att man är så trött kan man sova bort massa tid. Och kroppen fortsätter att arbeta färdigt med nikotinet under tiden! Bra försvarsmekanism, söv mig så att jag verkligen inte kan ta återfall ;-)

Jag tycker kroppen är för häftig när den faktiskt repar sig. Vi hade ett samtal i rökslutargruppen igår som liksom handlande om att det tar hela 10 år innan kroppen återhämtat sig till en nivå som i princip motsvarar den som aldrig rökt i hela sitt liv (återhämtningen går jättefort första året, så vi återhämtar oss i huvudsak tidigare). Jag måste säga att jag inte tycker att det är lång tid, eller orimligt. Det som är orimligt är att vi har så in i vassen fantastiska kroppar att den repar sig efter att jag i 15 år hällt in nikotin, tjära o andra gifter. Att jag inte får något livstidsstraff. På 10 år är jag där jag skulle ha varit om jag aldrig rökt, om jag inte fått några sjukdomar redan. DET är grymt imponerande!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se