Över en vecka...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det blev en bra dag idag. Inte riktigt fullt arbetsmässigt, inser att mitt uppmärksamhetsspann har sina begränsningar. Det kan bli lite... annorlunda... för en del av dem jag arbetar med har inte det av naturen. Jag kan hålla fokus i 10 minuter just nu, när min besökar inte heller kan hålla det längre... Tja... Det blir helt enkelt ganska rörigt.

Men annars har dagen varit bra. Den åttonde dagen. Hade precis börjat undra om det var en egenbyggd myt, men nu händer det igen. Den åttonde dagen kommer energin tillbaka. Solen har lyst hela dagen, retfullt lockat utanför kontorsfönstret på en tisdag - tisdagar som innebär att jag arbetar till 18.30. Men jag smet iväg en stund. Gjorde en omprioritering och lät lunchen bli en instuvad macka vid datorn - för att ägna själva rasten åt en promenad. Egentligen är det en stor lyx. Jag arbetar och bor så att jag på 40 minuter hinner ta mig till en skog och vandra en promenad i skog, till en tjärn, ett tjärr och stora hällmarker. Det var en bra lunch helt klart. Rökslutargruppen var en annan femma, men det var ok. Jag hoppas väl att det blir bättre, men tror att arbetet får satsa på en lite mer omfattande kurs nästa gång. Ge tid och se till att människor är med på tåget. Att vi hinner fatta var vi är. Inte alla kan se sitt eget ansvar nu, som att det är kursens fel att man inte slutat. Jaja... Jag tänker inte göra om kursen bara för att den är rörig. Jag tänker förbli rökfri istället. Men jag var nära att trilla dit idag ändå. Kanske just för att jag mår bra. Så bra att jag glömmer bort att jag slutat röka. Så handen for av sig själv upp till cigaretthyllan i affären. Fick lite generat sätta tillbaka paketet och mumla något om att jag slutat till kassörskan.

Och när jag kom hem hade min Buffy-box kommit. Perfekt! En icke fettbildande tröst och dessutom något reellt som jag vunnit på att sluta röka. Fatta att jag på mindre än en vecka röker upp pengar som räcker till en dvd-box jag spanat på (fast hela serien då...) men inte ansett mig ha råd till?! Jag är ju knäpp... Och om 11 dagar kan jag köpa nästa box. OCH ha betalat nikotinläkemedlen jag använt. Någon annan gång ska jag spara mina pengar till något stort och vettigt som jag vill ha, men nu behöver belöningarna dugga tätt. Och som sagt - jag har något att göra också. Som inte sätter sig på magen.

Förresten är det så himla roligt att läsa era kommentararer. Det får mig att tänka efter (och ibland rodna förläget ;-)) och pushar mig att pressa lite lite till när det är überjobbigt alltsammans. Tack!

Kommentarer

Ja vi kämpar på.... Kram

Ja vi kämpar på.... Kram Lotta

Ja visst ska vi kämpa

Ja visst ska vi kämpa tillsammans. Jag tycker synd om dina kurskamrater som inte försöker åka med tåget. Det hörs att du har bestämt dig, Grattis nu kör vi Kram Monica

Gotta dig i det nu!! Du är

Gotta dig i det nu!! Du är värd allt detta!! Du tar ditt ansvar och jag tycker du är otroligt jordnära. Du kommer att fixa det här, det är jag övertygad om. Bamsekram till dig/Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se