Slutade röka, för 2 och en halv timme sen.

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jo men visst.Jag är ingen snusare.Jag var en rökare, och jag rökte från och med jag var sjutton år. (Vännerna köpte ut, fy på sig!)

Nu har jag vart rökfri i 2 och en halv timme. Tog min sista cigg vid tretiden idag. Iofs sitter jag och idisslar på ett nicotin tuggummi, men ändå!
Jag har aldrig varit en storrökare, alltså 2-3 pkt om dagen. Ett halvt max.Jag vill minnas, att jag någongång rökte ett helt paket, ett och ett halvt till och med, men det kändes i lungorna.Förstår inte hur folk orkar klämma i sig 3. De måste ha mastodont lungor.

Jaja.. Det hela känns surrealistiskt. Jag har slutat med det mesta. Alkohol, antidepressiva, bantningspiller, mjölkprodukter, kött.. (jag är köttätare nu), men det finns inget jag har oroat mig så mycket över som just att sluta röka.Men jag är redo.Fruktansvärt redo.
Jag har haft en rökhosta nu sen i nyår.Varje morgon känns det som jag har hostat upp sniglar, och mitt hostande vid läggdags, när jag väl ligger där och kippar efter andan fick mig att sluta. Jag vill inte ha mer.
Det smakar inte gott längre, det känns inte meningsfullt och det är som att slänga pengarna i sjön. Så varför köper man de där paketen? Jag menar, 50 kr per paket? För vad?? För att nästan sluta andas i sömnen? För att tapeterna i lägenheter ska få den där snygga, beige/gula nyansen..Eller är det för att man ska se så där "cool" ut när man står där i snöstormen och försöker tända ciggen med en tändare som åter och återigen slocknar? Nej tack, jag orkar inte mer.Tack, det är bra.
*suck* hörs det att jag försöker övertyga mig själv?

Känner mig nästan övertygande.Men det här kommer att gå bra. Det tror jag på. Sambon köpte en longboard här om dagen, så vi ska ut och skatea nu för motion. Läste någonstans på nätet idag, att det som är mest effektivt för abstinens yrseln är citrusfrukter och dextrosol.Sprang till butiken och laddade tidigare idag.Måste ha köpt hela fruktdisken. Jag vet att det funkar..Blodsockret bara lääängtar efter clementinerna, och den lilla kicken man får efter att ha ätit den. Personligen blir jag genast piggare, jag vet inte hur det funkar för er. mmm *tugg tugg*..

Jag förstår inte konceptet med dessa hjälpmedel egentligen..

Ett tuggummi innehåller 2 mg nikotin. En cigg (marlboro light) innehåller 0.6 mg. När jag tog mitt första tuggummi blev jag fruktansvärt "lost!" i huvudet.Kändes som första gången jag smakade på en snus.Höll på att trilla av stolen pga nicco kicken. Är fortfarande lite vilsen faktist. Fast det kanske är abstinensen för de andra ämnena iofs. Oh well.. Vet inte om jag ska sova eller hålla mig vaken.Klockan är snart 18.
*suck* Det här kommer att gå bra.. Ska ta en till apelsin.

Kommentarer

Du har verkligen fattat

Du har verkligen fattat rätt beslut, att vara icke rökare. Det är en ganska stolt känsla.
Jag var storrökare, det går sakta men säkert att man vänjer sig vid större och större mängder genom åren.....efter över 30 år är man "härdad".....tyvärr.
Men då kommer man förhoppningsvis till brytpunkten där man inser att det inte håller längre.

Välkommen in i

Välkommen in i kämpargänget!! Kanonbeslut du har tagit. Grattis! Kram/Liselott

Välkommen hit till gänget

Välkommen hit till gänget som kämpar, gnäller, jublar, tipsar, peppar osv. Apropå nicotintuggummi: Jag tog bara ett halvt då och då första dagarna, man håller ju bara nikotinbehovet igång annars. En gång använde jag plåster, när jag sen började röka igen, hade mitt nikotinbegär stigit markant, blev inte "mätt" av en cigg. Clementin ska jag prova, kanske är bra för hungern också...
Enavalla

Grattis till ett gott

Grattis till ett gott beslut!

När det gäller tuggummina behöver du egentligen inte vara rädd för det. Iom att du tuggar tar du upp nikotinet helt annorlunda och under längre tid (+att det faktiskt alltid blir mycket kvar i det när det är slut). Jag har förstått att det inte alls motsvarar en cigarett i alla fall, fast man kan bli lite yrslig om man tuggar fort under en stund innan man vant sig... Men visst kan man försöka hålla det lågt. Fast blir du abstinent - tugga så mycket du orkar och vill. Vi tar oss alla igenom det här på olika sätt och det finns eg. inga fel sätt så länge resultatet är detsamma.

Men vad gulliga ni är! TACK

Men vad gulliga ni är! TACK FÖR INBJUDAN!:D
Kram på er allihop, det här fixar vi!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se