Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Tips för er som just slutat eller funderar på att sluta

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Skrev det här tidigare i min logg men lägger in igen....Jag och två andra på jobbet beslutade oss för att samtidigt sluta med nikotin. De är snusare och jag rökare. I november 2010 kom vi överens om att sluta den 9 januari 2011. Jag har använt mig av Nicorette från apoteket, men höll mig till en väldigt liten dos (rekommenderad dos är 6 ampuller om dan och jag använde en ampull om dan i fem-sex veckor) så att jag inte ska bli lika beroende av dem. Att sluta tillsammans med andra gör att sätter större press på sig själv. Dels vill man inte vara den som är svag och börjar först igen, dels är pressen att om jag börjar så kanske de andra också börjar. I alla fall har detta funkat bra för oss tre, Ingen har än så länge trillat dit.

Jag har även kastat bort alla askkoppar, lagt in automatisk överföring av cigarettpengar till ett sparkonto, där man kan se dem växa vecka för vecka, och sen har jag sagt till alla och till mig själv att jag inte försöker sluta utan att jag har slutat. En lek med ord visserligen, men ack så viktigt ord det där ordet "försöka". Jag intalar mig också att om jag någon gång blir frestad att ta ett bloss så ska jag tänka på risken att få sjukdomen kol. En liten skrämseltaktik på mig själv.

Avslappningsövningar har varit en jättebra metod ibland när röksuget kommit över en helt oväntat - tre djupa andetag och blunda och tänk snart över, snart över...

Lycka till ni som läser det här och som funderar på att sluta. Det är faktiskt inte så jäkligt som man fått itutat i sig att det ska vara, men det krävs lite envishet och jäklar anamma och att ignorera den där rösten som säger att "bara en cigg skadar inte".

Nu har det gått snart nio månader och jag är fortfarande rökfri och de är snusfria!

Kommentarer

Tack för ett kanon-inlägg!!

Tack för ett kanon-inlägg!! Detta behövde jag!! :) Mvh Madde

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se