Sjunde dygnet i pågående

Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Sjunde dygnet har börjat, för 10 minuter sedan. Och mitt dåliga mående nu handlar mindre om cigaretter än om att jag ska traska iväg till jobbet. Borde ha traskat iväg för ett tag sedan, men utnyttjar flexen eftersom jag inte vill. Det är inget dåligt jobb. Det är inget jobb jag hatar. Men det är ett stressigt jobb, med mycket känslor på utsidan och massor av beslut som ska fattas. Dessutom var jag inte fullt mänsklig förra veckan, och jobbade inte på som jag brukar. Nu ska jag betala igen det. Och det ökar stressen. Och stressen ökar mitt behov av att röka. Alltsammans ökar min ångest. Men det bara måste gå. Alternativet är att röka och skjuta upp nästa behandling en månad. Och tro mig - det vill jag inte. Jag har levt i paus sedan februari - nu är det färdigpausat. Och om pausen är över måste rökandet vara över, jag satsar inte ytterligare 5000kr på en behandling om jag inte är rökfri.

Gnäll gnäll gnäll... Jag hör mig själv, faktiskt. Och jag är knappt begriplig. Men det går över. Så småningom har jag vant mig vid rökfriheten och kan hålla en högre stressnivå även utan cigaretter.

Jag har nu sparat 284kr. Jag har dessutom redan spenderat dem och beställt hem Buffy the Vampire Slayer, säsong 1 (jag är ett freak, jag vet... men ett lyckligt sådant), Sagan om konungens återkomst som cd-bok och en bonus-cd-bok som jag inte vet nåt mycket om... Allt för mina rökpengar. Givetvis har jag bättre användning för mina pengar iom dyra behandlingar - men nu gäller omedelbar behovstillfredsställelse.

Livet är denna måndagsmorgon inte riktigt som jag vill - Men röker det gör vi inte, för att citera en medresenär på den nu nedlagda peppsajten från Cancerfonden.

Kommentarer

Tjena... Läst lite i din

Tjena...
Läst lite i din logg.. låter som du kämpar hårt..

Har du testat champix?? låter som om du skulle behöva lite hjälp..
och hjälpmedel är inte fel...
Ångest är inte skoj nånstans..och många dåliga beslut blir fattade på fel grunder..
Du skrev att du har det egna valet..

Om du tänker tillbaka på när du rökte första ciggen..skulle du verkligen vilja göra om det..
visst har du ett val, men det första som du kämpar mot idag är en drog.. nikotin är en fruktansvärt stark drog.. det handlar inte om val.. det handlar om att stå emot..
Att bli av med alla gifterna.. och antagligen är en del av den ångesten som du känner idag byggd på saknad och abstinens.. visst ditt jobb kanske gör sitt till..
Men du har valt det här.. du har valt livet!
Känn dig stolt och glad över det...
och för det kommande barnets skull..

Kom igen.. du klarar det!!!

Här får man gnälla hur

Här får man gnälla hur mycket man vill, visst är det härligt! Det finns alltid nån på den här sidan som för dagen är stark och glad som kan ge ett leende tillbaks och lite peppning. jag var också nära att röka idag pga hemsk stress, men jag tänkte en gång till och pausade på annat sätt istället - satte mig och tog en banan med fötterna på skrivbordet.... Hur många är vi här egentligen som kämpar? Många!
Enavalla

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se