Hjälpmedel - tuggummin/pinne/plåster?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

När jag skrev sist så var jag på min absoluta botten, jag var sjuk och alldeles igenklogad. Jag mådde helt förfärligt. Sedan dess har jag blivit bättre men varje gång som jag tänker på att ta en cigarett så försöker jag komma ihåg hur jag mådde när mina slemhinnor i halsen var alldeles förstörda och uttorkade av all rök, så uttorkade att jag inte fick luft.

Jag har kollat igenom mitt hem för att vara säker på att det inte finns några cigg här. Det gör det lite lättare tror jag, att veta att man måste gå ut i höstrusket och lägga pengar på ett helt paket bara för att få en cigg.

Jag har inte använt någon typ av hjälpmedel och jag vet inte om jag borde. Min sambo plockade upp några prov-tuggummin (utan nikotin) av Nicorette och Nikotinell. Jag antar att de smakar som vanliga tuggummin men jag har hört att den riktiga sorten sticks i munnen.

Sen finns det ju plåster och pinnar. Jag vet att min pappa drömde mardrömmar om dom där plåstrena när han skulle sluta.

Det jag har tänkt mest på är en sån rökpinne som man kan köpa ombord på flygplan, för i mångt och mycket tror jag att det handlar om att okupera munnen och högerhanden.

Jag vet inte, hjälper "hjälpmedel" verkligen eller skapar det bara ett nytt beroende? Några tankar?

Kommentarer

Alla medel är tillåtna...bara

Alla medel är tillåtna...bara man inte röker :)
Jag använder plåster o det funkar bra för mig...testa dig fram.
Lycka till !

Kan du klara dig utan nikotin

Kan du klara dig utan nikotin så blir du snabbare fri, säger mina vänner. En av dem borde veta. Hon käkar nikotintuggummin som om hon rökte och det är över fyra år sedan hon slutade röka.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se