Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Rökfri i 5 månader i morgon!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Röksugen!
Vareviga dag är jag röksugen. Åtminstone nån stund om dan. Försöker anamma vad som stod i "Äntligen icke rökare". Funkar inget vidare... Jag vill inte röka! Jag vill kunna andas! Jag vill bli fri från nikotinet! Jag är stolt över att ha hållit upp så här länge! Så varför skriker hela mitt jag efter cig ännu??? Inte en enda människa i min omgivning förstår vad jag pratar om. "Sluta-röka-sköterskan" förstår inte vad jag menar och ställer sig lite frågande till min attityd till Äntligen rökfri-boken. Hon tycker att jag ska börja med nikotinersättningspreparat igen. Ok! Fine! Då gör jag det! Men när jag undrar i vilken omfattning så har hon inte en aaaaaning. Så här brukar ju inte folk uppleva sitt rökstopp säger hon sen.
Må hennes skäggvårta växa inåt!
NÅGON som har en susning om vad jag menar?
(((KRAM)))

Kommentarer

Hej! Jag förstår faktiskt vad

Hej!

Jag förstår faktiskt vad du menar. Jag var röksugen ganska ofta till 5 1/2 månad. Då släppte det något. Numer - efter 9 månader - blir jag det bara röksugen en stund på förmiddagen.
Jag tror att det är olika jobbigt för olika personer. Sådana som du och jag har det lite mer jobbigt än andra. Men - härda ut - det blir bättre.

Många styrkekramar
Anna

Tack tack tack bästa

Tack tack tack bästa Anna!
Äntligen någon som vet vad jag pratar om. Vill bara veta att det kommer att gå över å det verkar det ju göra då.
Då biter jag ihop å tar nya tag!
Snyggt kämpat förresten!

Jag har också snart varit

Jag har också snart varit rökfri i 5 månader och jag håller fortfarande på med mina tuggummin och jag får rökbegär också då och då, ibland blir jag skitröksugen och det är tur att jag inte har något hemma och har 1 mil till kiosk, så jag vet precis vad du pratar om, hade jag inte ätit mina tuggummin hade det nog varit värre. Men jag skulle aldrig kunna tänka mig att börja röka igen för det mår jag för bra för, men röksuget finns där, så det tar nog tid innan det försvinner helt från kroppen. Tänk vilket gift det är. Fortsätt kämpa, en dag vaknar vi upp och allt kommer vara borta, det är jag övertygad om.

Hej Jo jag förstår vad du

Hej
Jo jag förstår vad du menar jag slutade för 77 dagar sedan ( ett par små återfall bara.) Jag tycker det var lättast i början de första fyra veckorna. Jag klarade av semestern i Cypern utan ett bloss och utan nikotinersättning. men sista tiden har det varit svårt. Kvällarna är värst dagarna kan man sysselsätta sig. Har tänkt på cigaretter hela kvällen.
Att gå och lägga sig och vakna till en ny dag av rökbegär känns skit. Har provat Zonnic nikotinspray kanske det vore något för dig?
Det är ju bättre än att återfalla. Du kan ringa sluta röka linlen också. Dom är mycket bra men detta vet du väl redan.
Lycka till från Henrik.

hej och tack Evelyn! Är på

hej och tack Evelyn! Är på min första dag utan cigg, vet hur jävligt det kommer bli (har slutat förr) och behövde ett skratt för ta bort magsuget - och så läser jag "Må hennes skäggvårta växa inåt!". Det borde fanimig vara förbjudet att ha sluta-röka-sköterskor som inte rökt kontinuerligt själva! Det är en förnedring att försöka förklara sånt här för folk som inte begriper, för de gör det inte. "Jag blir ju sugen på godis ibland", jo tjenare.

Vi får härda ut helt enkelt. Nån jävla gång blir det väl bättre! Kraam

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se