Cancer

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag har förlorat min mamma min pappa och en av mina bästa vänner i cancer. Mamma gick bort 14 februari -05. Pappa 15 augusti -07. Min vän 23 augusti -07.
Är mycket därför jag slutat röka. Det har fått mig att tänka till. Alla tre rökte. Pappa snusade oxå. Men detta är även en orsak till att det är svårt att inte röka många gånger. Just nu är jag även mitt uppe i en väldigt jobbig situation med det där som kallas kärlek. Jag kan inte göra något åt den saken och det gör mig frustrerad och får mig att vilja röka.
Försökte sluta röka när min mamma va sjuk. Men jag klarade det inte då. Allt va på tok för jobbigt. Så jag försökte inte ens när pappa och min vän blev sjuka. Cancer är den hemskaste sjukdommen som finns enligt mig. Och jag hoppas att ingen behöver gå igenom det jag har gjort de senaste 3½ åren.
Även om det finns väldigt jobbiga dagar så tänker jag att klarar jag av att förlora 3 av de personer som betytt mest i mott liv ska jag väl klara av att sluta röka oxå.

Kommentarer

Kära du.. vad tråkigt,

Kära du.. vad tråkigt, mycket kommer samtidigt när det liks är elende. Ja canser är en svår sjukdom, jag miste också min mor och far för ett tag sen. Så jag tycker du är kanonduktig som slutat röka..för inget blir bättre för att vi röker. Det är nu när vi är rökfria som det bara kan bli bättre. Låt han inte ta dig nu när det är svårt, ge inte upp. Stora bamsekramar Liselott

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se