Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

YlvaIckeRökares blogg

Vad händer med vikten ???

Igår rökte jag inte och snusade 1 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Peppningar till Karin 49 och FC. Heja heja. Kämpa på. Jag hittade på ett par nya sätt att använda tankarna. Jag känner en person som inte vill mig särskillt väl. Jag har satt hans fula ansikte på mitt röksug, så varje gång det dyker upp, dyker även hans ansikte upp och då blir det lättare att skjuta det ifrån sig.
Det andra resonemanget går så här: "Åh så gott det skulle vara med en cigg nu" "Är det verklligen värt att förstöra x dagars kamp för 5 min inbillad njutning, det är ju egentligen ingen njutning och jag skulle bara bli yr och må lite illa. Jag har hört att ett heroin-rus skulle vara underbart, inte f... har det fått mig att ta herion så varför göra det med nikotin?!" Det blir så långt att tänka varje gång så jag har skapat en förkortning: herotin.
Jag har inte haft mens på ett halvår, trodde det var slut med det nu. Igår kom den tillbaka. Det säger ju en del om nikotinets inflytande på östrogenbalancen. Jag hoppas verkligen det är därför jag har gått upp 2 kg på 3 dagar (!!!!), blivit 1 cm tjockare runt midjan och 2 cm runt höfterna även om jag har rört på mig ganska flitigt och försökt äta något sånär vettigt. J......, så förskräckt jag blev. Satte bums på mig löparskorna och tog en 6km-sväng. Det märks verkligen i lungorna att jag inte har rökt på 5 dagar - HÄRLIGT!!!!
Kramar till alla
Ylva

Dag 2 - jobbigt men samtidigt skönt ?!

Igår rökte jag inte och snusade 2 prillor.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej alla
Tills i söndags rökte jag 20 cigg / dag och har gjort så i mer än 30 år. Snusat har jag bara gjort som ersättning för rökning.
Nikotinsuget är stundvis ganska stort men det kommer i vågor - precis som jag har läst - vilket gör det lättare, det värsta går ju över fort. Även om det är röksug har jag inte lust att röka ! "Vad i allsindar menar kvinnan??? ;-)" Jag menar: jeg känner suget men när jag leker med tanken om att ta en cigarett vill jag inte.

Jag tar Champix och är lite besviken, men jag hade kanske förväntat för mycket. Förra gången jag försökte sluta röka använde jag tuggtobak (Oliver Twist) och då var det lättare. Denna gången har jag gett mig själv lov att ta hjälp av tuggtobaken de första två veckorna, max 2 pr dag (jämfört med minst 20 cigg, inget annat) - och idag har jag bara tagit 1, YES!!!!

Konstigt nog är suget inte som störst på morgonen eller efter maten - det är störst mellan måltiderna, vilket stämmer med blodsockerfall som jag därför försöker undvika med t.ex. havredryck. Någon som har något bra och enkelt recept på smoothie?
När jag har ätit frukost och lunch går jag 10 min med gåstavar. Efter jobbet går jag en längre promenad ½ till 1 timme, men det är inte något nytt. Vi får se om det räcker att hålla formen (jag väger mig och mäter midja och höft varje måndag morgon), annars får jag ta till högintensiv träning igen, men jag vill undvika det just nu med tanke på blodsockerfallen. Jag brukade faktiskt bli väldigt röksugen så fort jag fått andan igen efter träning. Ganska sjukt att först springa/gympa för att hålla sig i form och sedan sluta med en cigg!!!
Dag 2 är slut - gonatt och lycka till alla. Ser fram emot att få ta del av era tankar.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se