Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

kärran1s blogg

Fem veckor

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Idag har jag hållit upp i 5 veckor, fantastiskt att jag har klarat det och jag hoppas att det ska vara sista försöket.
Detta är tredje gången på 1 1/2 år första klarade jag i 6 mån andra 5 mån denna ska bli för gått jag blir så besviken på sig själv att jag ger efter denna last och börjar när det går tungt i livet.
Vilken fruktansvärd drog som drar tillbaka allt det goda som jag har kämpat mig till och alla pengar som jag sparade.

Nä, nu ska det va slut på ömkandet och bara se framåt, livet går framåt även utan cigg det har jag ju bevisat.
Sköt om er alla som kämpar på kramis

Dag tre

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ja, då har jag klarat av två rökfria dagar och dom förlöpte ganska bra, jag dricker vatten när det där suget poppar upp.
Den här gången ska jag klara det med lite jävlar annamma och jag önskar alla lycka till i sitt kämpande mot dessa monsterpinnar.

Kram till alla

första dan

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Nikotinsug nu: Inget.

Hej igen!
Detta är första dagen på mitt tredje försök att sluta röka, jag hoppas att jag lyckas för jag mår absolut inte bra av rökandet.
Tycker att campix fungerar bra, det värsta tyckte jag förra gången var svullen mage och känslan av förstoppning.
Snälla, håll tummarna för mig, och lycka till till Er alla.

tredje försöket

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ja, så är det snart dags igen. Detta är mitt tredje försök att sluta röka, och nu måste det vara slut min kropp klarar inte mer.
Mitt stoppdatum är 31/8 då hoppas jag att det ska lyckas, sist höll jag upp i 6 mån, och sen åkte jag dit igen varför är det så svårt att låta bli nåt som skadar ens kropp.
lycka till ni alla som jobbar mot monstret

Snart

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej igen
Jag vill tacka Liselott och Viktoria för ert peppande och du Liselott hade väldigt kloka ord.Så sakteliga kanske jag kan komma tillbaks, för jag känner ju nu så mycket bättre jag mådde utan ciggisar och hur illa det luktar om oss rökare.
Jag undrar hur det har gått för Gunni ,Göta, Fc och Gustis antagligen har ni lyckats för ni finns ju inte kvar här på bloggen.
Varför ska det vara så svårt att sluta, jag läste nån stans att nikotinberoende är värre än narkotika att bli av med så det är kanske inte så konstigt.

Kram till er alla och trevlig helg

Mänsklig idioti

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Hej alla duktiga sluta rökare

Jag skäms av att berätta att jag efter nästan 6 månaders uppehåll så började jag tjuvröka och tyvärr har det blivet som alla säger nu är jag rökare igen och jag mår både fysiskt och psykiskt dåligt av att jag har förfallit på detta sätt.
Jag känner ju att jag inte mår bra av att röka, detta har varit mitt enda försök att allvarligt sluta och så sabbar jag det. När jag tar beslutet att göra rtt nytt försök så får jag ju dras med alla abstinens besvär igen.
Ja, herregud så dum man kan vara, min familj är ju naturligtvis även besviken på mig.
Så, alla ni som tror att man kan röka några cigg ibland glöm det och kämpa på ni är alla så duktiga.

Stor kram till er alla

bakslag

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hjälp !!!!!!!!!!!!

Efter 61/2 månads uppehåll har jag börjat tjuvröka, hur i hela fridens namn ska jag fixa detta. Jag har ju kol och bara måste låta bli att röka.
Jag undrar om jag har nåt fel i huvudet som efter att ha kämpat på så bra, får ciggaretterna på hjärnan igen.
Kram till er alla som kämpar gör inte som jag

Snart 5 månader

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej till alla sluta rökare

Det var ett tag sedan jag var inne på sidan, det är inte många jag känner igen. Jag har snart hållit upp i 5 månader men nu tycker jag att begäret börjar ploppa upp igen det har inte varit några större problem, men jag gjorde misstaget att röka på min dotters fimp i smyg förstås.
Det känns verkligen hemskt om jag skulle rasera allt för detta misstag herr nikotin spökar i mitt medvetna igen men jag ska kämpa emot allt jag kan.
Jag tycker att alla på denna sidan kämpar på bra

Kram till er alla

4 -månader

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Jaha, mina slutarökavänner, jag har klarat ett uppehåll på 4 -månader det är banne mig otroligt , men sant. visserligen har jag smygrökt ett par ggr men det gav mig ingenting.
Så nu är det bara att kämpa på, tyvärr tyks det mig som att många får problem vid den här tiden med återfall men det är väl inget annat att göra än att tänka sig för ännu mer på sina beteenden.
Det verkar vara många nya på bloggen, och jag tycker att ni värda all uppmärksamhet för ju tidigare man lägger av med herr nikotin ju mindre skada hinner han ställa till med.
Lycka till alla som kämpar mot nikotinet

kram på er

3-månader

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har klarat 3 månader med bara några få misstag det kunde jag aldrig tro om mig själv, jag har visserligen haft hjälp av champix, men det mesta har jag klarat på egen hand.
Jag har stundtals mått väldigt dåligt men med hjälp av denna blogg har jag förstått att allt varit helt normalt, det astmasköterskan inte kunnat svara på det har jag läst mig till på bloggen.
Så ett stort tack till alla som är duktiga på att skriva om era slutaröka problem det ger den bästa hjälpen för den som aldrig har rökt kan ju inte veta vad som händer i kroppen vid rökstopp..
Nu önskar jag bra att jag ska klara av att vara fortsatt rökfri, det är bara att kämpa på.

Kram till er alla

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se