Frihihis blogg

150

Oj, vad tiden går! I början av stoppet så verkligen sniglade sig tiden fram, men nu går den till och med lite för fort ibland (speciellt på helgerna ;-)).

150 rökfria dagar - Det som finns kvar nu är "fantomsmärtor" som till och från sätter in å de vildaste i from av sug. Eller sug, jag vet inte vad jag ska kalla det men en vilja att röka kan komma över mig då och då (inte speciellt ofta men det händer). Men nej, givetvis ska jag inte det! Till vilken nytta då??? Denna "smärta" kommer också att blekna bort. Det är verkligen jätteskönt att inte behöva röka och att inte lukta skunk om kläder, hår och andedräkt.

Till er som just nu har det svårt - håll i, håll ut, kämpa! Det blir bättre och det är sååå värt "lidandet"!

Önskar er alla en riktigt Glad och rökfri Påsk! Ha de bäst!

Kram

100

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igår vid 22-tiden så hade jag varit rökfri i 100 dagar!

Det har till och från verkligen varit en berg- och dalbana. De första dagarna räknade jag mer eller mindre minuter/timmar, sen blev det dagar, veckor och nu kanske jag kan gå över till månader. Det kan komma stunder med ett riktigt intensivt "sug". Jag kan inte säga att det är cigg jag saknar/är sugen på, utan något. Det svåra är bara att komma på vad detta något är. Fast det går över ganska snabbt. Lite rädd är jag ju för alla "svarta hål" som kan komma (behöver inte komma) lite när som helst de första 6 månaderna. Men det gör också att garden är uppe.

Jag har börjat träna och det är så skönt att känna att man orkar så mycket mer. Man låter inte längre som om man håller på att avlida av syrebrist efter 5 minuter. Kondisen återhämtar sig verkligen fort!

Kämpa på alla, ni är så duktiga!

Kram

Hej alla kämpar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

& god fortsättning! Hoppas ni fick det ni önskade av tomten och att ni haft en skön, avslappnande och rökfri julafton. Visst var det skönt att kunna sitta och njuta av mat och sällskap utan att behöva ”Ursäkta mig...” och sen komma tillbaks och lukta urk. Själv har jag haft några dagar med plötsliga sug. Inget jag inte kunnat hantera men lite förvånande. Men men processen går framåt och garden är uppe.

Ha de bäst! Kram

50 rökfria dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det är knappt jag kan tro det själv, 50 dagar!!! Slutade (igen) 30:e okt vid 22-tiden och har inte använt några nikotinhjälpmedel. Köpte mig en e-cigg med nikotinfria vätskor men det kunde lika gärna kvittat. Men nu behöver jag ivf inte vara nyfiken :). Jag har velat fram och tillbaka mer eller mindre hela året känns det som. Dividerat med mig själv, hållt upp några dagar, rökat några dagar osv. Men helt plötsligt kändes det bara att nu är det dax att lägga ner. Jag var klar med ciggen. Jag har denna gången inte direkt varit röksugen men min hjärna har till och från lekt med mig (och gör fortfarande). Arg, irriterad & deppig (3 vanliga "bivärkningar" iofs). Tankar/saker jag trott varit över och utagerat har kommit upp till ytan igen, och det har varit jobbigt. Jag har fått en inflammation mellan bröstben och revben, bitit av en krona på en tand. De två sista har väl inte med rökstoppet att göra men det har inte heller gjort det lättare eller humöret bättre. Oj, nu blev ju detta rena gnäll-loggen och det var ju inte meningen. Jag har varit rökfri i 50 dagar!

Till alla som är i början på sitt rökstopp - håll i, håll ut, kämpa! Även om det är svårt att tro, det blir bättre!

Ha de bäst! Kram

Det går bra

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det var verkligen längesen jag skrev något här men jag har inte helt har trillat av tåget, eller hamnat under det. Så här kommer en lite update: Jag var helt rökfri i 19 dagar, rökte sen en lördag och söndag (tot 9 cigg), bryter av och slänger resterande i paketet. Röker inget, är inte ens röksugen, förrän fredagen kommer. Röker återigen fredag och lördag (tot 6 cigg). Resterande i det paketet får åka omkring i min sambos bil. (Suget har nog gått över innan jag hunnit hämta dem.) Har efter dessa två helger varit helt rökfri. Så av 53 dagar har jag varit helt rökfri i 49 och de sista 25 i sträck.

Just nu känns det bra. Men till och från slåss jag verkligen med mina hjärnspöken. För det är bara i mitt huvud det sitter nu. Man blir nästan lite schizo och argumenterar med sig själv; ”Men å ena sidan…” - ”Fast å andra sidan…”. Tur att man inte tänker högt ivf.

Till alla som precis/nyligen har fimpat för sista gången – håll ut! Även fast allt verkar skit, det känns som världen undergång och ingenting är roligt längre – det blir bättre, jag lovar!

Alla cigg man inte röker är de bästa!

Kram <3

7 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Yeay, en vecka =)!
Det har definitivt funnits ett gäng "Nä, det här var inte roligt nu ger jag f-n i detta" och liknande tankar. Hur konstigt det än låter så går det över om man inte gör något åt det. Humöret har varit precis överallt. Men jag har städat och röjt i diverse skåp och lådor. Slängt en massa skräp. Så hur det än går så är det betydligt bättre ordning nu än tidigare.

Vikten är inte helt oväntat på uppåtgående. Promenerade gjorde jag även innan, har hund, men tänkte att nu ska vi ta trapporna istället för hissen (bor på 8:e vån). Ner gick bra, upp vägrade han att gå. Lite antiklimax för jag kan ju inte sätta honom i hissen och gå själv. Jaja, det kanske ger sig.

Det känns jättebra att gå in här och läsa bloggar, få peppa andra, få pepp själv när det känns motigt!

Ha de bäst alla kämpar - visst är det kul att åka tåg!

Kram

Dag 4

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag har varit en lite bättre dag än igår. Humöret svänger verkligen hit och dit och det får jag väl leva med ett tag framöver. Den som jag delar tv-soffa med håller sig lite på avstånd. Förstår honom <3!

Fick ivf städat och röjt i ett köksskåp och en "skafferilåda". Det var välbehövligt så det är väl bara att fortsätta röja nu när "jag behöver det". Kan ändå inte säga att (nikotin)abstinensen är speciellt stor/jobbig. Det som kommer över mig rätt som det är "Jaha, vad ska jag göra nu då?" en sorts tomhet och rastlöshet. Sen som en del andra har skrivit, jag (små)äter. Inte för att jag tycker att det smakar bättre utan mer för att käften måste gå. Försöker dricka massor av vatten fast det blir även en hel del kaffe och te. Kissnödig delux blir man inte helt oväntat av detta.

Tiden verkar dessutom snigla sig fram. "Bara" 4 dagar, det känns betydligt längre. Det är ju en hel evighet kvar till 1 vecka! Nej, nu blev det lite väl gnälligt! YIHAAA, JAG HAR VARIT RÖKFRI I 4 DAGAR!!!

Ha det gott alla duktiga kämpar, vi hoppar över nästa cigg oxå!

Kram

Överväldigad

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

STORT TACK alla för det varma välkomnandet igår! Det värmer och peppar! Vilken fin vagn jag har... :-)

Vad är det som händer med humöret? Minsta lilla grej igår resulterade i en jätteilska. Min stackars hund undrade nog vad det var frågan om på promenaden, fick knappt nosa på någonting. Gulle <3

Jag kan inte säga att jag är jätteröksugen men jag är sugen på något eller rättare sagt, det är något som saknas. Kan tänka att det vore gott med en, bara en ciggis men vet mycket väl att det vore det INTE.

Så idag är ytterligare en dag jag inte kommer att röka.

Kämpa på alla tappra, idag är oxå en rökfri dag! Kram

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se