Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Helenagbgs blogg

Ett år!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänk att det gått 1 år redan, jag är rökfri och det har gått bra!! Vill peppa alla andra som vill komma bort från träsket, det är helt klart värt det! Kämpa, ni klarar det!! :-) Sparat över 13000 som jag använt för att unna mig själv. Gick inte upp så mycket i vikt heller. Pepp på er!!

Fyra veckor

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Fyra veckor, snart en hel månad! Helt otroligt vad tiden går fort. Måste säga att det går bra. Kan visserligen få en känsla då och då att något saknas men med lite sysselsättning så går det. Vissa helger har jag varit så rastlös och förmodligen röksugen (fast det känns som sötsug) att jag nästan inte kunnat sysselsätta mig. Har ju ett torp som jag renoverar och när jag inte kunde förmå mig att ens måla eller gera lister så fick jag göra något helt annat. Det kan ju vara frustrerande i sig att inte ens klara tänka! Viss meningslöshet vissa dagar har jag även känt men det går över!
Konstigt men kaffe är för mig ett substitut utan dess like, dricker flera koppar om dagen. Det enda just nu som hjälper mig i de svåraste stunderna är att ha kaffekopp och sitta och sticka hemma i soffan, då kan jag få ro och känna glädje. Låter kanske lite deppigt men det är där jag kan hämta kraft på något sätt.

Må gott alla goa kämpare, håller tummarna för att vi alla kommer vara fräscha och hälsosamma till sommaren!

21 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

21 dagar, cirka 300 cigg och över 700 kr sparade. Köpte nya gåskor igår så pengarna går till bättre saker! Humöret pendlar verkligen mycket för mig, inte för att jag tror att en cigg är lösningen egentligen heller. Det är väl bra i och för sig för då hade det varit enkelt att må bättre igen. Det är ju viktigt att komma ihåg att humöret har ju varit olika även innan stoppet! Nåväl det går sin gilla gång men undrar som bbella hur lång tid ungefär det kan ta innan det stabiliserar sig.

Klarar mer och mer situationer

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Tänker på det här med att använda ciggen som lösning när jag känt mig ledsen, glad, frustrerad, arg ja name it! Nu börjar jag känna mer och mer att lära mig hantera detta utan att tänka "ta en cigg" som första alternativ. Vet inte riktigt hur jag gör men jag försöker fokusera på annat även om det som upptar mina tankar snurrar runt i huvudet runt och runt....nåväl en dag i taget får det bli...

Känns gott att vet att ni är därute och ger pepp när dalen kommer... :-)

Upp och ner

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Svacka....helg där jag har stor vana av att röka. Är sugen på allt möjligt men det kanske är detta aom är röksug. Dricker kaffe som blivit allt viktigare och ids inte ens ta en nikotintablett med mintsmak...allt tråkigt just nu. Ska försöka skärpa mig och göra sånt jag gillar men när inte ens det är roligt är det inte lätt. Suck!! :-/

Snart en vecka!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Känns helt ofattbart att jag fortfarande håller upp, är så nöjd. Försöker hela tiden att peppa mig själv och se till att ha någon sysselsättning. Att ha goda vanor och inte dippa i blodsocker är också viktigt så det gäller att planera löpande för bra mat.
Må så gott allihopa! :-)

Fortsatt ok

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Tredje dagen nu och har utmanat mig själv, är i mitt lilla hus på landet. Här brukar jag röka mer än på vardagarna men det är hyfsat ok ändå! Håller mig sysselsatt och använder egna sätt att hålla borta suget. Har inte använt nikotinersättning än, försöker stå ut så nikotinet går ur kroppen fort. Kommer dock ta det om det blir stort sug..
Ha en bra lördag! :-)

Andra dagen på intåg

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Sådärdå! Ett dygn avklarat, några av vanorna har ändrats utan större röksug. Kände faktiskt inte något sug igår, mer att det var konstigt att jag inte skulle gå ut och röka, märklig känsla. Kände mig nästan hög igår av att inte röka (utan andra preparat förstås) :-) Setbacks kommer det pratade jag med sluta röka linjen om igår, då får jag ta till min handlingsplan. Tycker de på linjen verkligen är peppande och följer upp på bra sätt. Såg till att ha mycket att göra igår så det inte skulle finnas tid för mycket grubbel. Inga speciella abstinensbesvär har jag känt ännu, förra gången hade jag mycket stark huvudvärk men inte än. Hostade mycket i morse dock vilket säkert är vanligt...

Styrkekram till er alla som kämpar! :-)

Idag är första rökfria dagen!

Igår rökte jag 12 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har satt dagens datum sedan 14 dagar tillbaka genom 1177 rökfriapp. är så himla trött på vad röken gör med mig både fysiskt och psykiskt. Har till och med fått fula gula märken på fingrarna, ser ju för hemskt äckligt ut!! Så idag är första dagen för förändring. Just nu känner jag mig stark men det vet jag att jag inte kommer göra hela tiden...är mycket invand i rökpauser och det kommer nog kännas konstigt först. Men efter ett tag hoppas jag att jag har skapat nya vanor...

Faller jag ner blir jag verkligen glad om någon känner för att peppa! :-) :-)

Hälsningar från Helena i Gbg

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se