Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Ickerökanns blogg

Puh allt gått bra slutat med plåster

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Wow det här var min grej.. att köpa plåster och sätta dit när jsg nästan trillade dit var fantastiskt bra. Slutat med dem nu och kommer absolut ta till det nästa gång igen det funkade helt utmärkt. Inte småäter, inte tänkt på cigaretter och mitt liv blev inte påverkat av deppighet utan liksom flöt på då de dämpade paniken jag kände. Kan nog lätt göra om det och klänningen till begravningen blev i storlek 38 Så nöjd så ❤️Tack för all uppmuntran som jag Fått i min dipp. Tror jag är på väg över poolkanten igen ❤️

Rökfri över 150 dar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra.

Jaha varit borta härifrån fullt upp i livet och min mamma har somnat in. Tränar som en idiot och fullt upp.. glad för veckorna mina mamma och jag fick tillsammans men så påfrestande såå jag insåg att jag kommer börja röka igen.. varför? Paus.. varje cigarett ger en paus.. egentid med mig och "min dåliga kompis". Löste detta nikotinmonstertankarproblemet med nikotinplåster.. slutade utan nikotin alls ingenting för mer än 150 dar sen och nu fegade jag ur och tog plåster för att inte börja.. bra eller dåligt det får tiden utvisa men energin kom tillbaka och orken.. nån mer som gjort nåt så tokigt? Blivit helt normalviktig och joggar mår bra egentligen men nikotinmonstertankarna försöker bara få mig att tro att jag behöver dem för att pausa livet.. :( vet ju att detta inte är sant.. bara ett försök att få mig att röka igen.

Kram på er alla hoppas ni som slutade med mig mår bra <3

Kom ihåg att ni gärna får gå med i vår fbgrupp vi som är rökfria 2017 och dessutom går ner i vikt

109 dagar rökfri och idag blir det gymkort :)

Humör nu: Mycket bra.

Då min träning eskalerat så jag ligger runt 17-22000 steg per dag känner jag att det är daga för utveckling. Dags för gymkort så förbränningen höjs och jag slipper springa/gå 1,5 mil i skogen vareviga dag dessutom väldigt skönt om det regnar eller blåser. Inte haft gymkort sedan 2003 så det blir en återstart i mitt liv. :)

Jag mår väldigt bra igen, självförtroende på topp, får beröm för min vikt och känner att jag står stadigt på jorden.

Många engagerade i tråden på Fb och så har jag gått med i 2 andra vikttråden så jag har väl hittat ett gemensamt intresse med många.. jag har så otroligt svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer börja röka igen samtidigt har jag känt några gånger när jag umgåtts med rökare att jag tänkt jag är så stark nu.. jag skulle klara en cigarett och sedan tänkt det där var ett tvättäkta lurande nikotinmonster.. måste minnas för evigt att de är nikotinmonster som lurar runt hörnen och låter förnuftiga.

Varit på några dejter till och med, oerhört roligt faktiskt. Inte ute på nån dejtingsida alls utan de har bara hoppat upp och ringt mig. Det har stärkt självförtroendet ännu mer så klart för då har jag känt mig lite smickrad. Det absolut bästa med de här som sökt upp mig är att ingen pressar mig.. vi har haft trevligt och när jag sagt jag är inte redo har de fint och försiktigt förstått. Sådana trevliga dejter får ju mig att gå framåt ännu mer.

Nyårslöftena var sluta röka, bli normalviktig, försöka få annat jobb (jobbar på det) och ett till som jag inte säger än :) träningen blev ett extra plus i kanten.

Kram på ET alla och så härligt att se alla nya sluta röka kämpar välkomna i gänget ni fixar det här jag vet det ❤️

Alla ni som skriver hur länge ni varit rökfria ni är mina förebilder jag ska skriva att jag varit rökfri 1000 dagar det ska jag ❤️

95 rökfria dagar och BMI 23,7 hur gick detta till

Humör nu: Mycket bra.

Jaaa jag är normalviktig nu.. mitt viktminskningsdiagram säger att jag vägde 81 24 januari nu väger jag 70,8 jag lyckades men de här 11 kilona (säger 11 för jag är övertygad om att jag väger under 70 nästa vägning..) de här 11 kilona har varit de värsta i mitt liv.. jag tog dem med huvudet neråt och fötterna upp känns det som. Jag mådde så uselt men hade jag inte gjort detta hade jag antingen börjat röka igen eller gått upp till minst 95..

Hur blev resultatet? En pigg glad, lycklig Ann, en målmedveten vågar kämpa för det hon tror på Ann, en otroligt kärleksfull och omtänksam Ann.. ärren har gjort mig sårbar och lyhörd.. men ändå ingen man kör över Ann.. denna resan har gett mig fina vänner.. denna resan har prövat mig om hur envis jag verkligen är.. denna resan är inte slut.. lära mig leva med min vikt och bibehålla träningen är kvar bland mina mål.. att jag ens skulle överväga börja röka igen finns inte på kartan men hur mycket mer jag vill ner i vikt.. tja jag har inte bestämt mig än..

Älskar er alla som kämpar så hårt.. förstår er alla vad ni går igenom.. förstår också de som väljer att göra som mig.. plåga sig själv lite för att förnyas än ligga kvar i soffan titta i taket och fråga sig själv är jag deprimerad eller är det synd om mig? hade aldrig hamnat här om jag inte fyllt i Linköpings universitets nyårslöften som följs upp varje månad. 2 av 4 löften är genomförda på 3 månader.. nu måste jag fixa de andra 2 samt hålla kvar de 2 första <3

Massa pepp till er alla både nya och gamla <3

Att bibehålla en ny vana

Jag mår jättebra och jag förändrat mitt liv men jag har varit här förut. Jag läste en jättebra artikel om att 50% av de som skaffar nya vanor trillar tillbaka efter 3-6 månader men de som klarar att stanna med sina nya vanor mer än 6 månader har stora chanser att verkligen förändrat sin Vana för gott. Rökningen är jag övertygad inatt jag klarar även om jag fr en lust att sniffa på en cigarett ibland eller bär en inre oro om hur det går ihop med alkohol.

Hur är det med träningen, maten och mina andra mål.. känner att jag har en träningssvacka. Jag får tvinga mig ut och antar att jag kommer få jobba mycket hårt för att klara av att bibehålla det som en ny Vana. Likaså maten. Det är inte roligt längre trots att jag egentligen bara behöver gå ner ett enda kilo till egentlihen så irriterar det mig att jag måste slita så hårt för att inte gå upp i vikt..

Jag hoppas i alla fall att mina vanor är kvar 3 månader till och att de inte känns jobbiga då utan går lätt och smidigt. Så att mina nya vanor är bestående och att jag verkligen verkligen inte lyssnar på mina små monster som säger ät lite godis idag, ta en macka nu lev lite.. ett glad vin och en cigg är ofarligt du har tränat så hårt nu vila några dagar..

Mina monster måste älskat den gamla Ann men denälskade ju inte jag :)

76 dagar och vikten är på väg mot mina önskemål

Humör nu: Mycket bra.

Jaaaa vad säger man 20 mars i antågande minns nyårsafton som igår.. hur jag satt ensam här
Hemma smuttade på vin och bestämde mig för att bli rökfri 2017 men inte vilken dag... hade köpt 2 paket vigg inför nyår samt nyårsdagen eftersom det mesta skulle vara stängt. Råkade elda upp ena paketet haha kastade in det oöppnade istället för det tomma i brasan. Vilket ledde till att på nyårsdagen hade jag ett paket för lite. Men när jag la mig på nyårsdagens kvällen sa jag näää nu blir det inga mer och eldade upp dem jag hade kvar.

Det känns som igår samtidigt känns det avlägset. Så mycket har hänt i mitt liv sedan dess. Gått ner i vikt, börjat träna, börjat med healing, börjat ta hand om mig liksom.. nu väntar mig ett väldigt viktigt möte denna veckan. Kanske kan ge mig en helt ny yrkeskarriär och om inte vilket stort steg ändå att försöka göra det omöjliga..

Vill förstås att detta mötet ska gå bra men jag har normalvikt nu jag har kommit så långt inte kan man få precis allt på en enda vår eller?? :) bamsekramar på er

71 dagar

Humör nu: Mycket bra.

Ljuvligt 71 dagar och inga tankar på cigaretter alls oavsett om jag dricker slkohol eller inte..
går ner i vikt och tränar som en blå mitt liv känns helt perfekt just precis nu.. tänker inte ens på att komma till 100 dagar som rökfri inte just nu i alla fall kanske känner annorlunda när jag kommer dit.. pengarna jag sparat däremot de känns viktiga men spenderar upp dem på pulsklocka träningskläder och liknande :)

På nåt sätt känns det konstigt att skriva om hur bra man mår men det behövs ju med få se att efter total hopplöshet och mörker kan det komma ljus och kärlek till livet.

Styrkekramar till er alla

Hej alla Goa vänner

Humör nu: Mycket bra.

Åh vad jag saknar er här :) hur ska jag hinna med att vara överallt.
Jag har klyvt upp min ved haha fråga inte hur men det gick :D nu ska motorsågen lämnad in för slipning så den är redo för nya tag :)

Skaffat pulsklocka så nu piper det på armen rör på dig omjsg är för lat..

Jag tror verkligen att jag är rökfri för alltid.. jag tror jag kommer röra på mig för alltid och jag tror på min framtid.

Ni som vill ha peppning och vara med oss i vår grupp på Fb är välkomna vi är 18 medlemmar nu :) vi som är
Rökfria 2017 och går ner i vikt heter vi där :)

Kram på er alla ❤️

Vår vikttråd kasserades som spam

Jag skulle lägga till dig Melly då raderas hela tråden som spam hihi. Får se om vi får tebax den

Livsviktiga och rökfria :)

Hallå Goa vänner har ni vägt er idag? :)

Ickerökann -1,6 kilo BMI 26 totalvikt 76,9 delmål 1: 75 kilo enbart nutrilett 14 dagar= resultat denna veckan 75,4 tjoho! -1,5 totalt -5,6 sedan start :) dagens onsdag 75,8 så upp +0,4 totalt -5,2 idag 76 :( upp ytterligare 0,2 totalt - 4,8 märks att jag varit på party i helgen samt fuskat med maten :/ men tränar lite för hårt för bara påsar.. ger det en vecka till i alla fall :)

Ni andra har ni vägt er idag? :) massa pepp pepp :)

Roxyjulietta - och berättar hur mycket mer - på onsdag -0,6 denna veckan :) denna veckan -0,3 =-0,9

Zaccici vikt 62 och BMI 23

Tony n invägning ger resultat på onsdag friggs energipåsar 112 (nödnummer) nu: 108 :-) -4 kilo denna veckan :) 107,5, - 4,5 kilo, vilket ger ett BMI på 30,9 nuvarande vikt 107,9 -4,1

Melly ner 10 kilo husmanskost men mindre Portioner denna veckan -0,7

Så missat nån eller nåt resultat massa pepp inför onsdag otroligt snart en ny vecka! :) rökfria dessutom! :)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se