applepies blogg

xtra bonus

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

läser om många vinster och fördelar som vi upptäcker efterhand när de nikotinfria dagarna rullar på och blir så glad... så tänkte passa på att plussa till några till som jag upptäckte idag:

- hade helt oväntat (nåja, kanske inte helt oväntat.. men ovant) rasat in 546 kr extra på sparkontot per idag. Startade en automatisk veckovis överföring av de pengar jag tidigare la på cigaretter som nu dras varje vecka från mitt vanliga lönekonto o hamnar på sparkontot. Märkte dessutom överföringen "inte gått upp i rök" så att det blir lätt att se på kontoutdraget sen...
- precis utkommen ur duschen noterade jag att mina tånaglar inte längre skiftar i blått.... =D Tacksam att det inte finns någon "bifoga bild"-fnkt i loggen här så att ni slipper se mina tånaglar! :)

Vilka fantastiska krigare ni (vi) alla är! Fortsätt fajtas ner den lilla nikotinfulingen så fort han visar sitt fula tryne, för har vi bara bestämt oss så...: "...hur svårt kan de va´?"

obefintliga monster och nästan 30 sekunder

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Igår vände det på riktigt! Andra veckan var det mkt röka-tankar o luriga frestelser att fajtas med hela tiden. Men så igår var det som att allt hade vänts upp-o-ner? Tanken på att jag tidigare velat ha en cigg kändes bara skrattretande, och dum. Nu känner jag mej verkligen som en "icke-rökare" hela vägen! Var sååå värt striderna förra veckan att få känna såhär nu! :) Önskar oss alla denna känsla, varje dag, resten av alltet!

Och, som en xtra bonus så märkte jag att jag nu gör min löprunda på ca en halvminut snabbare gmsnittstid, till samma ansträngning som tidigare! Hoppla!!!! Känns bra nu! :)

Andra veckan... eldprovet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

läser här att vi är flera som hoppat på våra rökstopp samtidigt, kring nyår, som nu går igenom en svacka. En väldigt tuff period med många tankar kring att ta ett bloss...?

De senaste två dagarna har jag tänkt mer på rökning än under hela första veckan totalt. Flera gånger har det varit så nära, så nära... att antingen, som flera här skrivit, åka o köpa det där j-kla paketet, ta en o sen slänga resten. Bara smyga en... jovisst?! Eller vad sägs om denna; kunde ju åka in till stan bara för att traska runt tills jag stöter på en rökare som jag kan tigga en cigg utav? För, köper jag inte ett paket utan bara tigger en endaste så är det ju inte lika som att jag ger upp, viker mig...? eller!!?

Har ju gjort dethär så många gånger förr, och VET att det är under andra veckan jag oftast trillar dit... för min del tror jag att det handlar om att då har så lång tid gått att min kropp "läkt" så pass många av de besvär (rosslig i halsen, dreglande, slemmig, ömt tandkött etc etc) rökningen för med sig att de börjat kännas som avlägsna främlingar, och det har gått så lång tid att jag hunnit "glömma av" udden av hur besvärande det känns att lukta gammal askkopp.. och vips så är motivationen inte lika stark längre...

Men nej!! Inte denhär gången! :) :)
Nu väljer jag istället att dra ett djupt "halsbloss" frisk luft, hålla inne det ett tag för att sen långsamt blåsa ut luften igen... precis som man gör när man tar det där njutningsfulla blosset. Och faktiskt, för mej funkar det lite grann i alla fall. Om jag blundar så kan jag känna densamma känslan. Den som jag vill åt. Den som jag tror att jag måste ha blosset för att känna. Lugnet. Tillfredsställelsen som långsamt sprider sig genom kroppen när jag blåser ut... Så jag har ju känslan inom mej hela tiden. Kan hitta den bara genom att blunda, andas, känna efter... Behöver inte nikotinpinnen för att hitta tag i den!!!

Vad snabbt man glömmer...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Igår kväll var det nära.... Sååå nära! Att jag hoppat i bilen o åkt de 1,5 km till kiosken för att köpa cigg. För nu har jag ju varit utan en vecka och det har gått riktigt bra! Så.., man måste ju kunna få fira.... eller? :) Så enkelt de nästlar sig in, tankarna från "nikotinmonstret" på axeln... Satt t.o.m. och tänkte att eftersom det ju gått så bra så kan jag ju, OM det inte skulle stanna vid en för att fira, sluta igen närhelst det "är läge" för det?!!

Men shit vilken vinst det kändes som att vakna imorse och veta att jag lät bli !!!!!
Och att inse att:
- jag har ingen molande huvudvärk
- det smakar inte askkopp i munnen,
- varken håret eller fingrarna luktade rök,
- andedräkten direkt på morgonen är väl kanske aldrig någon frisk havsbris, men den kändes i alla fall inte som att jag hade en strypt apa nerkörd i halsen,
- tandköttet och gommen är inte längre irriterade
- har inte dreglat en massa slem under natten
- pulsen o hela kroppen känns mycket mer avslappnade...

Och allt det hade jag liksom, bekvämt nog, "glömt" igår kväll? Och höll på att kasta bort. För att fira med en cigg. Nu ska jag lista alla "vinster" skriva ut och fästa på kylskåpet, och peta in dem i telefonens anteckningar så att jag alltid har dem nära till hands o kan påminna mej. För jösses vad lätt/snabbt man glömmer!

Och, ett jättebra tips som någon annan skrev; ska börja sätta undan de pengar jag annars skulle lagt på cigg för att kunna ge mej något annat, något fint och bra istället, för dem. Tack för det tipset, startar en automatisk överföring idag! :)

Yeeeiy. Ajöss huvudvärk o ryggont!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej alla! Ny här. Vet ej riktigt hur jag hamnade här... lr hur det kom sig att jag slutade röka efter ca 30 år med pinnarna... Men, det jag vet är vad jag inte väntade mej; nämligen att mina två ständiga följeslagare "herr huvudvärk" och "fröken ryggsmärta" verkar ha hittat någon annan att trakassera...??! Yieeehoo! Säger jag. Ja, inte om det verkligen är så att de taggat på nån annan, men över det faktum att de lämnat mej ifred!

Nån annan som upplevt samma sak? Eller är det bara ett sammanträffande tro? "Spontanslutade" med ciggen nyårsafton efter en seg förkylning som gjorde att pinnarna ändå smakade apa.. och nu 5(!!) dagar senare har jag insett att jag även verkar ha fimpat huvudvärken o de konstanta spänningar jag gått med i bröstryggen! Konstigt.

Men i vilket fall som, så tror jag att jag tackar o tar emot o försöker hålla i detta med stoppet. Verkar ju riktigt bra dethär! ;) Och, att inte lukta askkopp om fingrarna samt ha en mer rimlig puls känns ju oxå ok.

Heja alla er som oxå valt att fimpa. Vi fixar det här!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se