Humlan2s blogg

Ruta 1

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Börjar om på ruta 1.
Fy satan vad tråkigt men så är det! Skulle ha varit 156 dagar men istället är det dag 4 igen. Surt sa räven men har ingen annan att skylla än mig själv. Stöp dit efter bakslaget å gick i den klassiska fällan att det inte gör något att röka ibland. Har inte rökt kontinuerligt men heller inte varit helt utan. Så nya friska tag och inga jädrarns dravelcigg. För jag ska klara mig utan nu. Tänk att det ska vara så innerligt svårt,att aldrig sänka garden. Kul att du är kvar tant grön å heja dig snart ska vi fira;) å gerdavilhemina tänk att du äntligen vågade nu kan vi kämpa ihop:)

Bakslag "hur jävla dumt"

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Förbövelen hur jävla dumt,å hur jävla svårt ska det va att låta bli!!
Som ni ser så ramlade jag av tåget i helgen,har inte rökt många cigg men umgicks med rökare och helt plötsligt sänkte jag garden och rökte ett par. Vilken himla ångestresa det varit efter det. Det var inte gott och det gjorde mig inte lyckligare:( snarare tvärtom. Det som inte dödar det härdar heter det ju och nu har jag lovat mig själv att det aldrig mer blir ett bloss någonsin......
Kände för att skriva av mig här och erkänna vilken idiot jag varit,dock var det en påminnelse om vilken jädra kamp det är att sluta röka och att aldrig sänka garden. Jag vet att jag inte kommer att börja vardagsröka igen det är en sak som är säker iaf för fy vad jag mått illa. Svikit mig själv och er...

Juntro jag behöver en ny biljett eller en uppdatering iaf,jag sprang ikapp tåget illa kvickt och nu sitter jag i min kupé å skäms som aldrig förr!! Ska man nolla nu efter ett bakslag eller hur funkar det? Rökte endast en dag:/ Usch det känns så himla värdelöst att jag stöp dit men nu är det gjort och jag ber om ursäkt.. En påminnelse om vad lätt det är att trilla dit...
Kämpa

Ojojoj 50dagar

Hallå alla goa kämpar;)
Det var ett tag sedan man var inne här eller skrev någonting. Sist var det fumlade i en djup dal men nu har man klättrat ur det värsta svarta,det är hopp om livet och jag lever till fullo!! Får bli bättre på att kika in här men det känns inte som man måste in lika ofta längre,ibland behöver man lite pepp och påminnelse och då är det guld värt att kika in här och få lite styrka från er alla som är så himla duktiga:D
Ja nu är man halvvägs till 100 och den berömda pärleporten!!

Nu ska jag köra en liten vända här inne, ha det gott alla så hörs vi snart igen...
Kram

Över 5v, 37dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hallå alla duktiga kämpar!!
Jag har varit lite off här på loggen ett tag,men är inne å läser å kommenterar ibland.
Ni kämpar på bra,tåget tuffar vidare och snart är det vår.
En sluta röka resa är höga berg och djupa dalar och just nu är jag nere i dalen o famlar.
Jag har varit så himla trött och helt anti allt ett tag,en liten dipp i livet. Det kan ha med saknad och ensamheten efter ett rökstopp eller så är jag less jämt nu bara! Ångesten och tröttheten avlöser varandra.Vad det än är så är det bara till att ta tag i livet igen och försöka njuta av det. Någon rökare kommer jag iaf inte att bli igen det känner jag. Det börjar bli ljusare på kvällarna och våren är inte långt undan,jag längtar så... Nu är iaf hela 5v avklarade å fler ska de bli.

Nu hoppas jag dagarna blir lättare.
Vad duktiga ni är som har slutat att röka,fortsätt er resa på samma sätt,vi hör tåget tuffa på!!
Kram

4 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Då har man passerat ännu en hållplats på min resa,4 v :)
Tåget tuffar på i fin fart tycker jag! Min vagn är nu full i väldoftande liljekonvaljer. Redan på onsdag kommer en ny hållplats 1månad!

Åh va duktiga ni är å kämpar!!
Kram

Dag 25 till ända

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ja tänk så tiden går helt ofattbart!
Nu finns det hopp om både ljus och vår igen:)
Pratade med en kompis om att tänk när man kan gå ut i vårsolen å
sätta sig med en kopp kaffe Å RÖKA! Men nej da inte jag inte,det gick lixom ett litet
sting genom kroppen för en sekund (antar att det var nickoknarkarn som längtade) sen tänkte
jag att fy tusan vad jag ska njuta av solen på precis samma sätt utan cigg å det med basta.
Tänk alla de där "små" utmaningarna som vi ständigt kommer att slåss emot frampå men
HEJ vad jag ser framemot att få vinna över varenda en!
Det har nog aldrig varit ciggen som varit speciell vid speciella tillfällen utan precis som jag skriver det är tillfället i livet som är det. Synd bara att man proppat hjärnan full i gift och inte insett det. Mot nya utmaningar!

Kämpa på alla fantastiska å se framemot ett rökfritt liv.
Kram

21 dagar :)

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ja då va det tre veckor sen man slängde rökandet på hyllan!!
Tänk va tiden går alltså!
Har inte rökt 352 cigg
Har sparat 1018 kr
Det känns så himla bra å jag har helt kommit underfund med mig själv att nån rökare kommer ja aldrig bli igen :)
Var in till stan med jobbet idag å varenda jävel rökte tycktes det som,dra mig baklänges där gick jag å blev fruktansvärt illamående av all rök å röklukt!
Nä fy aldrig mer!

Ha en fin lördag allesammans! Kämpa på å sänk inte garden!!
Kram

Dag 17 med välmående

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hallå alla rökfria krigare! Idag är det dag 17 och jag har
ett stort leende på läpparna. Jag känner att jag är på väg in i en ny fas på min slutarökaresa.
Den dära jävla nickoknarkarn dyker inte upp så ofta längre och när han gör det
måste man inte gapa så väldigt högt på han för å få han å hålla käften. Suget har inte så stor kraft
på mig längre men det är nu det svåraste börjar,att bryta vanor i praktiken. Nu känner jag
mer att jag kan sakna ciggen men det är bara vanan som man saknar. Det tar nog lång tid att bli av med. Det är nu det psykiska beroendet som blir påtagligt när det fysiska lagt sig lite.

Jag kan med glädje(nästan iaf) börja känna av och njuta av alla fördelar med att inte röka!

Jag luktar bättre,min tunga har ingen tjock beläggning,har bara haft huvudvärk 1 dag sen rökstopp,halsen visslar inte, tänderna ser vitare ut,fingrarna är inte gula,jag fryser inte lika mkt,maten smakar underbart(för att inte tala om mörk choklad)jag njuter när jag är ute och går,ryggvärken på nätterna är bättre,jag börjar känna glädje och stolthet över att inte röka samt att jag mår väldigt mkt bättre fysiskt. Ser fram emot att få må ännu bättre framöver resan har ju bara börjat. Även om det varit lite kämpigt ibland är det så himla värt varenda frustande/tuggande minut för att få må å känna sig såhär!
Har rökt sedan 15 års åldern så denna "nya" känsla av välbehag i kropp och knopp är ju helt underbar helt fantastisk så tänk på det ni som kämpar er igenom röksug och abstinensbesvär,det blir någonting väldigt bra av det tillslut!!

Kriga på era tappra människor.. Kram

Dag14

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag 14 är snart slut.
Är fortfarande väldigt röksugen på morgonen men tycker
Att suget börjar bli lite mattare i styrka. Igår storstädade jag å tänka sig man kan greja o dola utan att röka.
Det tar tillochmed mindre tid utan alla pauser:) Jag mår bra i kroppen känner mig fräschare(så fräsch man kan bli med blek,fnasig,röd januarihud) tycker tänderna blivit vitare. Allt känns lätt och vitt i kroppen förut kändes det tungt och svart av rök. Hade besök av min pappa,bror och farfar förut! De gick ut och rökte och det var väldigt skönt att stanna inne,när de åkte gick jag med ut för lite luft och ja luft var det enda jag tog fast huvvet bara skrek TA EN BARA EN LITEN DET ÄR INGEN FARA där vann jag en seger till men fasen det var inte lätt alltså. Fick berömm av pappa som sa fan va duktig å stark du är då kändes helvetesminuten innan så himla värd att jag orka stå emot! Idag har ja å göbben lyxmat till det och firat mina rökfria dagar på restaurang.

Å det behövs lite berömm ibland så nu ska jag säga er alla som slutat
att fasen vilka starka människor ni är ju helt fantastiska för ni går igenom helvete
efter helvete vissa dagar men ni vägrar ge er för monstren i hjärnan även om man känner att
det vore det lättaste så ger ni inte upp. Stor eloge till er mina medkrigare och rökfria soldater för det är press det som pågar, ett litet inombordskrig för en rökfri vardag men det är tamej tusan värt varenda fight för att få va rök/nikotinfri!

Ha en fin lördag alla ,,,, kram

Dag 12 katastrof

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag 12 idag och det var väl det jävligaste ja vare mä om på länge.
Har tyckt att det gått ganska smärtfritt med abstinensen hittills. Lite småskit som hårdmage,
Trötthet samt sömnsvårigheter har bara besvärat mig. Inte vare såvärst sugen på cigg tills idag......
Har tagit mitt rökstopp med ro,inte gjort så mkt( har det annars kliniskt hemma å så) förutom det jag måste göra. Städning och dolning förknippar jag starkt med rökning.
Ångesten började smyga sig på igårkväll tänkte att det är nog för att det är lite skitigt hemma så imorse drog jag igång o storstädade badrummet. Ångesten va kvar och växte sig bara starkare,fy faan så röksugen ja vare idag.Surt o deppigt har det varit. Det har varit riktigt kämpigt med nickoknarkarn idag uhh va jag har skällt och fått skäll för den delen. Åk till affären köp cigg och rök några, bla blaa blaaaaa.....

Jag överlevde denna prövning å nu jobbar jag natt,imöra ska det banne mig bli storstädning av hela huset och den jävla nickoknarkarn kan mala på o gorma va bäst han vill för på lörda ska ja o göbben ut o äta o fira 14 dagar rökfri!
Måste försöka komma upp på morgonen igen. Efter rökstopp vill ja tusan inte gå ur sängen jag som är van att gå upp mellan 5 o7 varje dag ligger typ te 8 o får typ dra mig upp är detta vanligt?? Är det någon annan som fått ångest så hela magen håller på att vrida sig?

Kram på er och kämpa vidare för nån jävla dans på rosor är det inte alltid;)

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se