Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Vilja72s blogg

Det går bra nu

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Kom på idag att det var länge sedan jag var inne och skrev/läste, faktiskt över en månad sedan. Det här som var min livlina i början! Den här loggen har varit till enorm hjälp för mig, både att läsa om andras tankar/framsteg/bakslag och att få skriva av sig. Jag är så stolt över att jag nu varit rökfri i över ett halvår. Jag mår bra och jag luktar gott. Allting smakar och luktar godare. Fortfarande har jag lite extra fluff, men det gör verkligen ingenting. Tack alla här inne, ni inspirerar!!! Kram ❤️

Tappade garden

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

En vecka i utlandet med ett gäng vänner. Flera av oss har slutat röka nyligen. Jag och min man har dock varit rökfria längst (drygt fem månader). Vännerna trillade dit redan första dagen och det var nära men vi lyckades hålla oss ifrån det, hela veckan... Ända till sista kvällen! Sent, sent på kvällen/natten satt vi ute och pratade, skrattade och drack drinkar. Då rökte jag fyra cig... Jag hann inte ens tänka att jag inte borde eller inte får utan jag gjorde det bara... av gammal vana, tror jag. Tänkte inte ens på det speciellt mycket då. Men nu, dagarna efter, så är jag så förbannad på mig själv. Jag klarade hela veckan, trots att det var överjävligt vissa dagar, så trillar jag dit utan att vara jätteröksugen för att jag dricker mer alkohol än annars och släpper garden helt. Ett så jäkla DUMT bakslag!!! Har dock inte varit ett dugg röksugen efter det och tänker inte starta om räknaren. Har lagt in i appen att jag har rökt fyra cig under en dag så nu står det att jag slutade för 157 dagar sedan och har varit rökfri 155 dagar (hade ju ett bakslag direkt första veckan). Nu är det fullt fokus framåt och jag ska komma ihåg att vara på min vakt extra mycket när det är fest. Kram till er alla därute!

På väg mot ett halvår!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har precis passerat 5 månader och är på väg mot ett halvår som rökfri. Känns helt otroligt egentligen men även fantastiskt så klart. Det GÅR att sluta. Är iväg på en semesterresa oxh flera av vännerna som också slutat har fallit den här veckan men inte jag och min man. Just nu är det honom jag har att tacka för att jag kan stå emot för det har varit nära. Men som sagt drygt fem månader nu och ny månad innebär ny härlig färg på tågvagnen; den får bli ljusgrön den här månaden för våren och sommaren som är på väg. Duktiga ni är alla som kämpar. Kram

Min tågvagn

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Höll ju på att glömma!! Ny månad innebär ju ny färg på vagnen. I april målar jag min vagn i en sån där härligt ljusblå färg som ser ut som himlen. Hur ser era vagnar ut? Kram på er!

Bakslag?!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

I måndags hade det gått fyra månader. Skönt. Men... har helt plötsligt börjat bli så himla röksugen vid helt oväntade tillfällen?!?! Detta har även gjort att det jävla monstret titt som tätt har börjat sitta på ena axeln och försöker tala om för mig att det inte är så himla farligt att röka.... Jag VET ju att den luras, men den lyckas twista min hjärna så att tankarna på cigaretter ligger alldeles för nära till hands. INTE BRA!!! Tuggar fortfarande vanliga sockerfria tuggummin väldigt frenetiskt och vet ju att det är något slags ersättare. Undrar hur länge man kommer behöva det? Har dock hållt mig till strikt LCHF-kost i drygt tre veckor och har ju alltså försökt bli av med sockersuget också... det kanske var för nära inpå. Än så länge funkar det dock, men jag måste tydligen vara ordentligt på min vakt. Vad kul det är att se att vi är så många som är här och skriver. Jag har sagt det förr men säger det igen: Denna logg är en ovärderlig hjälp!!! Kämpa på alla krigare! Mot en rökfri vår och sommar!!!

Det kommer faktiskt ....

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

en tid då man inte längre tänker på cigaretter och rökning varje dag. Jag är där nu och det känns helt otroligt! När röksuget emellanåt slår till blir jag numera mest förvånad och det känns så härligt. Tänk att jag skulle komma så här långt. Jag som väntade och längtade efter pärleporten har helt plötsligt 109 dagar sedan rökstopp. Jag SPRANG genom pärleporten utan att märka det och det är så skönt. Har även börjat ta tag i fluffkilona som jag tillåtit mig att lägga på mig. Testar nu LCHF och att även bli av med sockerberoendet vilket hjälper till att hålla tankarna på cigaretter borta. Har liksom något annat att "koncentrera" mig på nu. Jag har fortsatt med Yogan en gång i veckan och är så glad för att jag tycker om det den här gången. Träning i övrigt har det blivit dåligt med på grund av envisa förkylningar som inte vill ge med sig, men nästa vecka SKA jag igång igen. Ser fram emot att möta våren och sommaren fri från cigaretterna och utan att lukta rök. Bra kämpat allihopa!! Vi tar väl det här tåget hela vägen?

Det tuffar på

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vill tacka er som delade med er av era "bakslag" för ca 1 vecka sedan. Jag tror att jag fick läsa om det vid exakt rätt tidpunkt. Det fick mig att skärpa till tankarna och bli extra "vaksam" och det kan vara en av anledningarna till att jag nu närmar mig pärleporten. Det blev även en påminnelse om hur bra det är att gå in här och läsa/skriva lite då och då oavsett om det går bra eller dåligt för stunden. Alla går ju vi ju igenom dessa dalar och toppar. Tack till er alla därute.
Kram

Ny månad...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

och dags att välja ny färg på vagnen. Den gula hade jag egentligen gärna behållt ett tag för den representerar våren, ljuset och solen för mig. Men som sagt ny månad vilket innebär snart tre månader rökfri (till helgen). Det får bli en sån där härlig korall/hallonröd färg på vagnen den här gången! Det känns positivt, varmt och mysigt. Jag har varit rökfri i 87 dagar, inte rökt 1041 cigaretter och i "Dreams"-appen finns just nu 3.509:- sparat!!! Om livet känns härligt positivt??? You bet!!! Känns som att det kommer funka den här gången. Har bestämt mig för att acceptera ett gäng extra kilon för det är just kilona som har fått mig att trilla dit igen förut. Började med yoga i januari och det har jag fortsatt med och har även köpt träningskort så jag tänkter inte förfalla helt! Känns så roligt att se att det hela tiden kommer "nya" som har slutat. Till er vill jag säga att för mig gjorde det VÄLDIGT stor skillnad att passera två månader som rökfri. Fram till det så var det en kamp näst intill varje dag. Nu går det av sig själv med enstaka röksug då och då.
Kram på er alla duktiga där ute och fortsätt kämpa för ett rökfritt 2017!!!

Tjohoo!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

60 dagar och 717 ej rökta cigaretter. Timmar som blev till dagar och dagar som blev till veckor och veckor som blir till månader... snart har det gått TVÅ månader!!! Dags att sätta lite färg på vagnen för det är ju ny månad nu och det verkar ju som att jag kommer åka med tåget länge. Min vagn får färgen GUL för februari. Känner att det har varit så grått och trist länge nu så jag behöver lysa upp tillvaron med en härligt lysande, positiv, glad, GUL vagn! Här dricker jag nespresso-kaffe och tar en bit mörk choklad till. Har förresten märkt de senaste dagarna att jag känner ännu mer dofter nu, det är hur härligt som helst. Kämpa på alla där ute!!! Kram

Det går väldigt bra...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

och det känns som att jag nog har slutat för gott den här gången. Jag vet att det är alldeles för tidigt att "ropa hej" ännu, men det känns väldigt bra. Passerade 8 veckor igår och snart är det alltså 2 månader.
Jag äter fortfarande mycket och unnar mig en del godis, men jag har låtit det vara ok nu för ett tag framöver. Byxorna är trånga men jag ska ta tag i maten/kosthållningen och godisätandet inom den närmsta framtiden och se till att träningen blir mer kontinuerlig. Har i alla fall anmält mig till en Yoga-kurs på 15 veckor, så det är ju en start i alla fall. Jag väger mig aldrig så har ingen koll på kilona utan jag går helt och hållet på hur jag känner mig och hur kläderna sitter och tanken är ju att inte behöva gå upp i klädstorlek, så klart.
Har påbörjat boken "Äntligen ickerökare" igen. Läste den för något år sedan men då hade den ingen effekt. Den här gången lyckas den dock "twista" mina tankar ordentligt, på ett bra sätt. Men tyvärr är den lite långrandig och tråkig så jag får ofta gå tillbaka och läsa om, vilket kanske är bra i och för sig.
Kämpa på alla duktiga, med både rökstopp och vikt!
Kram på Er

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se