Praktbagges blogg

I Want To Break Free

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Inte för att jag räknar men klockan 11.00 i dag är det 17 dygn utan cigg. Och hur har den resan varit? Mentalt plågsam men troligen inte värre än en liten förkylning - Det sitter ju i skallen. Hjärnan vill ju ha nervgiftet så att den kan domna bort i sitt töcken av "hittepå" endorfin. Det får bli en tid till i fosterställning och frustration. Jag har tur med omgivningen och får uppföra mig hur tokigt som helst... och jag ger blanka den i vad folk tycker och tänker när jag beklagar mig över hur illa jag mår... Gammal kärlek (till rökningen då) släpper ju inte så fort. Jag har slutat många gånger och hållit mig från rökningen i månader innan jag fallit dit igen. Inte för att det är gott eller att jag ens behöver det - Det är bara det att gammal kärlek rostar... långsamt.
Mår bra nu och är taggad - Men måste bli av med kärleken till mina cigg... Snabblosset i regnet. Morgonblosset i mörkret. Förmiddagsblosset ensam på trottoaren... Nu räcker det jag säger upp den "kärleken" här och nu!

I want to break free
I want to break free
I want to break free from your lies
You're so self satisfied I don't need you
I've got to break free
God knows, God knows I want to break free.

Hjälp

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

53år och drygt 40 år som rökare...
Har slutat ofta men det var ett tag sedan sist. Har aldrig tyckt om skiten och 8-14 giftpinnar per dag är väl inget?... Snart 12 dygn utan en cigg och det skriker av ångest i själen och smärtan gör mig galen... trots påsarna med nikotin är det mer än jobbigt. Fram tills i förrgår var det bara bra... nu står jag på randen av kollaps...

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se