Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Leninas blogg

Ingen effekt

Jag har nu ätit Champix i snart en vecka och är väldigt undrande. När kan man förvänta sig att känna någon effekt av tabletterna. Är det inte meningen att man skall känna sig mindre röksugen? Har än så länge inte märkt någon förändring. Att röka är precis som vanligt.

Har en idé

Har förstått att det är fler än jag som vill försöka få hjärnan att inte vilja röka. Det handlar ju väldigt mycket om dålig vana. Hur skall man då få själva tanken/skallen att vilja avstå från cigaretter.
Om man uppfann en cigarett där man fick en liten elektrisk stöt varje gång man tog ett bloss så skulle kanske hjärnan automatiskt undvika denna obehagliga känsla. Man vet ju att man undviker t.ex att ta i något som är statiskt. Hjärnan har lärt sig detta. Nån mer som tror på denna vansinniga idé? Kanske något att ta patent på?

Champix funkar det?

Jag har fått Champix utskrivet av min läkare. Har inte börjat med dom ännu men skulle vilja få lite information från er som har slutat med hjälp av detta. Hur fungerar det? Är det effektivt? Dom är ju väldigt dyra så jag är lite tveksam eftersom jag inte vet om det funkar. Jag betalar GÄRNA vad det kostar om det kan få mig att sluta med dom förbannade cigaretterna. Har prövat med nikotinplåster och tycker det har gått bra. Men så har jag trillat dit igen efter några veckor. Det är något som saknas. Just nu kretsar hela mitt liv kring att sluta röka. Det tar på krafterna.

Börja om från början....

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra.

Ja då var det dags att börja om från början igen. Denna gången höll jag mig rökfri i 3 veckor sen blev det någon sorts kortslutning i hjärnan. Jag blev sjuk i influensan och mådde riktigt kass. Vet inte riktigt vad som hände men orken och energin, som man behöver när man kämpar mot rökmonstret, tog helt slut.
Jag lyckades släpa mig ur sängen 10 minuter innan butiken stängde. Fick på mig kläderna och sprang och köpte cigaretter. Kan tala om att jag knappt kunde röka för jag mådde ju dåligt.

Nu har jag bara ett par cigaretter kvar och sen blir det till att sluta igen. Nån gång skall det väl lyckas! Och som många här inne säger. Varje rökfri dag är en bra dag.
Skriver inte så mycket här själv men jag läser era inlägg och era kloka ord. Skönt att veta att man inte är ensam i sin kamp.

Snart 3 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Ja nu har jag varit rökfri i snart 3 veckor och jag känner igen symptomen sen tidigare försök. Just vid 3 veckor så börjar rökaren i mig att protestera mot att inte få några cigaretter. Nu gäller det verkligen att hålla i. Det är så himla lätt att tro att man bara kan ta en enda cigarett för att få tyst på monstret. Det har varit hyfsat lätt att låta bli cigaretter fram tills nu. Det är väl så att det här med att sluta röka blir vardag och då sänks motivationen plötsligt. Men jag KAN och jag VILL vara rökfri så jag får ta mig igenom detta och absolut inte tro att jag kan sänka garden.
Tur att jag inte röker nu för jag har en fruktansvärd hosta efter att ha legat däckad av influensa. Hade det varit för ett halvår sedan så hade jag rökt för fullt trots sjukdom.

Förkyld

Humör nu: Ganska dåligt.

Är sängliggande idag. Har råkat få värsta förkylningen. Yrseln jag hade i helgen var säkert ett förebud. Har nu varit rökfri i 16 dagar och det går över förväntan. Har trappat ner till dom svagaste plåstren. Visst är jag väldigt röksugen ibland men man kan faktiskt träna sig på att stå emot sugen. Hade tänkt att sluta räkna dagar denna gången, bara se framåt istället. Men det är lite svårt för man vill ju gärna ge sig själv den där lilla klappen på axeln. Försöker ta till mig dom råd jag fått. Att äta något var tredje timma för att hålla blodsockret i schack och för att ha ork och energi att stå emot röksugen. Har nu en lugn period i mitt liv så jag har inget att skylla på om jag skulle trilla dit.
Tycker ni alla här inne är jätteduktiga och det är så skönt att få skriva av sig, både i med- och motgång.

Yrsel

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Har nu varit utan cigaretter i 14 dagar och det går bra förutom att när jag vaknar på morgonen så är jag så yr så jag knappt kan stå på benen. Jag sover bra numera, vilket är skönt men denna yrsel och trötthet har gjort mig riktigt orolig. Trodde en stund att jag var på väg att drabbas av stroke allraminst. Är det någon mer som har drabbats av detta? Skall gå till VC på onsdag och träffa min sluta-röka-sköterska. Hoppas hon kan lugna mej.

Svacka

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska dåligt.

Ja nu är jag inne i en rejäl svacka. Har hållit upp 10 dagar och röksuget plågar mig dygnets alla timmar. Kan inte sova på nätterna och allt känns för jävligt. Har dock bestämt mig för att jag ska klara det denna gång. Jag vill inte vara rökare med allt vad det innebär. Jag FÅR INTE GÅ OCH KÖPA CIGARETTER! för då är det kört och jag får börja om från början igen. Tror inte jag har ork och energi att gå igenom denna tortyr en gång till.

Läste en hel del inlägg på denna sidan innan jag bestämde mig för att sluta och jag blev nästan arg på alla som var så duktiga och inte rökte, bara tränade och var sååå positiva. Förstår ju nu att jag bara var avundsjuk. Jag tycker faktiskt att alla som lyckas hålla upp och sluta är jätteduktiga och modiga. Det krävs en hel del mod och energi att våga var utan cigaretter. Ni är alla hjältar. Hoppas jag kan se mig själv, som en riktig hjälte en dag. Min sluta-röka-sköterska säger att det tar ca 4 månader att bryta en vana/ovana så jag förväntar mig att vara en fri människa lagom till midsommar. Så det är bara att bita ihop
Tack för att ni som är i samma situation finns där ute för att stötta och peppa

Nu ger jag upp för denna gång!

Humör nu: Mycket dåligt .

Ja nu tror jag att jag ger upp och försöker igen om ett tag. Vem tror ni var i tobaksaffären tidigt i morse?(dom hade precis öppnat). Jo just det, det var denna karaktärssvaga människa, som skriver på denna sidan just nu. Känns som att det inte går att sluta nu. Jag har svettats, plågats, bitit ihop, prövat alla knep som finns för att övervinna rökbegäret. Men jag måste erkänna att det inte finns tillräckligt med motivation eller vilja. Det känns bara hopplöst alltihop. Dessutom är det en blygrå himmel som tynger ner humöret. Det finns inte mycket att ta sig för. Hoppas på att det skall gå lättare om ett par månader när ljuset och lite vårvärme är tillbaka. Får ta skeden i vacker hand och erkänna för vänner och familj att jag är tillbaka på ruta 1.
Vill i alla fall tacka för allt fint stöd jag fått på denna sidan. Ni är helt underbara! Snart hörs vi av igen. Jag tänker gå in här och kolla hur det går för er under mellantiden.
Många kramar till er allihop!

Inga cigaretter idag.

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag är nog den veligaste människan på denna bloggen. Slutar röka varannan dag ungefär. Det vill inte bli något riktigt eller vettigt av det hela. Försöker peppa mig med att vara inne på denna sidan och den är verkligen till hjälp. Så många kloka ord från er alla. Rädslorna som finns, fördelarna med att "slippa röka", att aldrig sluta med att försöka bli rökfri osv.osv. Livet blir bättre utan cigaretter. Jag vet det och då är frågan vad som avhåller mig från att få ett bättre liv. Hjärnspöken? Hur blir man av med dom?
Har inga cigaretter hemma nu. Tills idag har jag alltid haft några ciggar längst upp i skåpet. Jag tyckte jag behövde dom i nödfall. Det var bara det att "nödfall" blev det ungefär 5 ggr per dag. Har inte rökt något idag. Vi får se hu länge det håller denna gången. Jag vill inte röka men gör det ändå. Hur dum får man bli? Usch jag skäms över mitt smygrökande. Snart blir jag nog avslöjad för det går inte att dölja i längden. Då får jag, gamla människa, stå där med skammen.
Ja det här var inget positivt inlägg. Tur att ni finns som kan komma med uppmuntran istället för mitt eviga gnäll.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se