blommandes blogg

funderingar....

har börjat fundera lite....
jag började snusa när jag var 17-18 och innan det så var min hud fantastisk jag hade knappt problem med finnar behövde inte smörja in mig eller ja alltså jag minns inte att jag behövde bry mig om den..

och nästan på dagen jag fyllde 18 så började det, finnar problemhy och magen sa upp sig senare också vilket ledde till en ibs "diagnos".

Jag har sökt runt lite och upptäckt det att nikotin påverkar hormonerna och andra viktiga funktioner jag inte kommer ihåg namnet på.
men det jag sitter och funderar på är om det är någon annan som känner igen sig i detta att nikotinet på längre sikt faktiskt kan ha orsakat fysiska problem?
mer det som trycks upp i ansiktet på en dagligen som nikotinist.

dag 33

då har jag inte snusat på 33 dagar.
kommer fortfarande in hit rätt så regelbundet och kollar till er och stödjer upp mitt beslut med mina och era segrar :)
och till alla er som kämpar just nu, det blir lättare! mycket lättare :)
för mig lättade det enormt när jag kom över 4 veckor det var som att gå igenom en dörr och stänga den efter sig.
sträcker mig fortfarande efter snusdosan efter lunchen på jobbet och letar efter snusdosan när jag går ut xD
men är mindre motigt att inte hitta den, så jag fortsätter arbetar med mig själv och hanteringen av känslor och humör.
för det är något jag har för mycket av ;)

bra jobbat allihopa! :D
många styrkekramar till er alla!

hantering.

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

ja då är det 17dagar sedan jag slutade... och hel ärligt tror jag att jag hittat min återfalls trigger.. ilska. hur hanterar man ilskan och sorger utan snus... förut blev jag arg tog en snus eller rökte en cigg och sen var jag klar, sen var jag stabil igen.. nu känns det som om jag sprutar ilska åt alla håll och kanter och jag vet verkligen inte hur jag ska hantera det mer än att räkna till 10 och andas xD

antar att dom här explosions artade ilske attackerna kommer att ge med sig.. men arg och ledsen kommer man ju rätt lämpligt fortsätta bli i livet :)

dag8

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

alltså.. jag vill komma ur det här dimmiga landet som mitt huvud förvisats till.. jag vet att det bara är tillfälligt men det känns som om det aldrig ska ta slut!
allt som kräver någon typ av fokus är halvt omöjligt att genomföra just nu.. jag har visserligen upplevt några klara ögonblick och då känns det verkligen som om någon kastar dom på mig och sen rinner klarheten iväg och kvar är den sega dimman jag desperat försöker se något igenom...

men...8dagar avklarade 211snus som jag inte snusat.... och 388:- sparat....

en vecka!

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

alltså en vecka!!! en hel vecka!:D
och utöver det så fick jag sova nästan hela natten vaknade bara 3-4g gånger inatt :D

är så nöjd med mig själv, för det var länge sen jag klarade mig så här länge... sist jag försökte klarade jag 3 dagar sen bröt jag och innan det var det nog inte ens snack om så länge...

men en vecka! wohoo! :D

dag 6

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

blir galen på det här...
inatt vaknade jag 4gånger... varav en gång så vaknade jag endast för att mitt ben gjorde så otroligt ont...
tror jag lyckats sträcka nån muskel eller något.

men jag tycker att den här dimman kan ta och lätta snart, känns som om jag kollar på en trailer för en riktigt tråkig film..
Det eller så får den jäveln som drogar mig på morgonen sluta med det och göra något bättre med sitt liv...

det positiva med att nu ha plågat sig igenom 6 dagar utan snus är att om än att snus suget ibland kommer och övermannar mig så har jag klarat dessa 6dagar alldeles själv.
och det är fortfarande 2,5dag fram till att jag måste stå och vara en trevlig person på jobbet... så förhoppningsvis kommer någon att sluta lägga konstigheter i mitt morgonkaffe innan dess.

är en riktigt stor "synd om mig dag" idag,... men jag måste skriva ner allt det här.. så jag kommer ihåg det sen när jag är glad igen, eller senare när jag får svårt för att hålla mig borta från snusen för det här är sista gången jag slutar..

dag 5´..

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

då är jag inne på dag fem.... låter lite bisarrt, trodde faktiskt inte att jag skulle kunna hålla mig så här länge.. men förhållandena har varit gynnsamma med långledig och inget sällskap :)

men det som förstör mina dagar totalt just nu är sömn... jag sover inte om nätterna eller jo jag somnar men sen vaknar jag... inatt vaknade jag 5 gånger.. visserligen var en av gångerna för att smörja in benet med voltaren för det gjorde jätteont igår (antagligen en ny typ av träningsvärk)
hela smalbenet och vaden var öm, men för en som joggar kanske 20m i månaden för att något kräver det ,till att jogga 2km morgon och kväll så är det väl ok med en hemsk träningsvärk :)

så 5 dagar ca 6720 min och då alltså 6720 segrar..

Jag är stolt över oss här inne, och jag är sjukt stolt över mig så hejja hejja hejja ;D:D:D

snart en dag till

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

ja då har jag tagit mig igenom en dag till.. är sjukt trött i benen för helt plötsligt så joggas det morgon
& kväll.... idag har jag dessutom flyttat och lyckats laga mat,, är första måltiden jag lyckats laga nu på 4 dagar.. :P
har dessutom insett att coop & hemköp är sämsta affärerna... dom har inte selleri.... hur kan man inte ha selleri på hyllan.
Så idag fick det bli en extra sväng till ica för att bunkra selleri....

huvudet har varit deg hela dagen.... börjar fundera på om någon drogar mig på morgonen... för hej och hå man undrar var huvudet är halva dagen.. xD nu efter en intensiv jogging tur och lite mat har det återkommit till högsta läget på nacken... men kände mig som en trafikfara när jag var på sellerijakt...

en dag till! :D

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

sitter här och tuggar på min ingefära och fnittrar lite för mig själv... är löjligt glad just nu.. :)
men var kanske 30 min sedan jag var mini hulken i dryga 10 sek och där i mellan distraherade jag mig själv med att planera kläder inför imorgon..
men är sjukt nöjd!
Så hejja oss här inne som kämpar på iaf :D

städa städa städa

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

okej jag har städat halva huset dammsugit från golv till tak på nedervåningen och städat lite i badrummet....
just nu gör jag lite av varje bara för att få klockan att gå... för jag vill gå och lägga mig.. när man sover går tiden snabbt och man behöver inte plågas med den här deg skallen.. men positiva tankar... när det känns så här degigt så betyder det att gifterna håller på att gå ur kroppen men det går så sjukt långsamt.... jag har också passat på att kalka av kaffebryggaren.... så nu ska jag äta sen är det dags för en middagslur :D

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se