JaneDoes blogg

10 mån 21 dagar 22 timmar/4316 orökta cigg/ 13627 kr rikare

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag sluta röka för 11 månader sen. Helt otroligt när jag ser tillbaka på denna resan. Den här varit svår men helt heeelt underbar! Och jag har haft det väldigt lugnt med röksug dom sista månaderna. Men minsta stress el att jag är ledsen, ruskigt trött eller arg så VILL psyket röka. Det är ju så himla knäppt att det går sjuka sug genom kroppen fortfarande. Men inte har den känslan varit starkare än den som gör mig fri som en fågel.
Det bästa med denna resan är att vakna fräsch och luktfri varje morgon. Och dessutom så har jag unnat mig en ny mobil, nya glasögon och jag har gått till tandläkaren och gått fixat alla mina tänder. Och dom är lika fina som när jag gjorde i ordning dem. Kritvita även om det gått 6 månader.
Jag känner och är som en helt ny människa.

Då kommer vi till nackdelarna efter det gått 11 mån. Jag är ledsen att säga det men det finns inte en enda. Jag kommer aldrig röka igen.

Min vän som sluta 3 månader efter mig. Men det har inte gått lika bra gör henne. Hon fuskar varje helg och undrar varför röksugen aldrig går över. Så som fd rökare så skulle jag inte utsätta mig för den frestelsen för sen är det en cigg för att.... mitt i veckan. Och vips så är man rökare igen.

Så snälla stå ut för det blir bättre och tillslut så går det två veckor utan att man inte ens reflekterar över cigg. Så du kan och kommer att klara det även om det inte känns så just nu. För du är starkare än denna lilla pinne av gift!

Ta hand om er massa kramar och pepp/JaneDoe

4 mån 24 dag 4 tim/ca 1500 orökta cigg/4000 kr rikare!!!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har skrivit här ett par ggr för att peppa er som försöker el ni som har slutat röka!
Men detta måste vara en av dom struligaste sidorna som finns. Nu har det iaf nästan gått fem månader sen jag slutade att röka och jag har haft väldigt mycket besök av det jobbiga och tjatiga nikotin monstret!

Första tiden är ett rent helvete MEN man dör inte och det går över. Och den där gnagande känslan från helvetet den kommer inte äta upp dig, utan andas och gå ut i köket häll upp riktigt kallt vatten. Drick det hjälpte mig. Det bedövar och friskar upp.
Och jag lovar att det avtar med tiden. Nu sluta jag utan hjälpmedel vilket är väldigt skönt nu för jag är helt fri.

Det bästa tipset jag fick är ganska knäppt men det var så skönt. Jag skulle gå ut med min kompis som röker och jag blev så himla stressad av att ta en öl och sen så skulle hon röka. (skrattar nu när jag berättar detta) Då sa min dotters man: Om det skulle vara så att du röker en gång så innebär det inte att du är rökare igen utan det är ju bara sånt som händer.
Och efter det så har jag varit med en massa människor som röker och tänker på hur skönt det är att slippa.

Det bästa är utan tvekan alla pengar. Inte bara cigg pengar utan varje gång du handlar cigg så handla du en massa du trodde att du behövde ha. Så det är säkert minst 1500 i slösa pengar varje månad. Så helt plötsligt har jag haft 2500 kr över.

Och nej man går inte upp i vikt! Tittar jag på mat så går jag upp i vikt. Det har inte hänt något alls med min vikt.

Så kan jag sluta kan vem som helst sluta! Kämpa på och ni kommer klara det!!!! :-D

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se