Rubys blogg

Rökfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Äntligen Rökfri
Hej allihop. Jag vill bara meddela att jag fortfarande är rökfri. Över 200 dagar nu och jag är så nöjd, i början var jag orolig och rastlös, men motion hjälpte mig att få tillbaka lugnet. Jag önskar er alla kämpare där ute, att få känna det jag gör nu. Fri, lugn och friskare än på länge. Det är värt alla våndor som varit. Aldrig mer en cig för mig!!!

Kram från Ruby

60 dagar utan nikotin

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu är det 60 dagar sedan jag slutade med cigaretter!
Jag läser här varje dag hur alla kämpar för att sluta. Det är inte lätt, men det är det enda rätta!
Någon sa "det är inte gångerna du faller som räknas, utan gångerna du reser dig igen", så kom igen, om du ramlat några gånger, än sen? upp igen!! och om man åker fel i en rondell, inte fortsätter man väl runt, man letar efter en avfart, och till slut är det rätt avfart, för man VILL komma rätt!
GE INTE UPP, och efter vad jag läst här, är ni envisa, för ni kommer igen och igen och peppar varandra, hjälper den som ramlat att komma upp på fötter, igen. Härligt att läsa :)
Kram från Ruby

Känns som en befrielse

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det känns som en befrielse. Jag slipper tänka på att ha tillräckligt med cigaretter, jag behöver inte hålla koll på var man får röka. Jag känner mig mycket lugnare nu. Upptäcker att det faktiskt var väldigt stressigt att vara rökare. Jag har fått bättre kondition, luktsinne, lättare att andas, maten smakar bättre, hyn inte grå längre. saknar jag ciggen? inte ett dugg faktiskt.
Ställer mig frågan varför jag inte försökt sluta tidigare.
Ge inte upp ni som kämpar. Nikotinmonstret kan dra åt fanders, mig får han inte till att röka igen. Fall inte tillbaka. Härda ut, det blir lättare och lättare och lättare
Kram från Ruby

Uppåt!!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

I dag är det uppåt :) igår var det deppigt.. ja att sluta röka är verkligen berg o dalbana!! i dag tog jag en lång cykeltur, och tycker mig känna dofterna mycket starkare än förut, kom på mig själv att sitta och le, hur underbart vädret är och livet, dessutom UTAN cigaretter, så befriande. Har inte rökt på 13 dagar nu. Jag passar på att känna så nu. Vet ju att det kan svänga fort, det lilla äckliga nikotinmonstret som hoppar fram och vill få mig att trilla dit igen, men nehej du INTE idag och INTE i morgon. Aldrig mer
Hoppas ni har det bra ni andra och lyckas hålla nikotinmonstret lååångt borta

Deppig!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

12 dagar och Usch vad jag känner mig deppig i dag. Ont i halsen, ont i lungorna, är det kroppen som försöker läka tro? Det är verkligen upp o ner. Behöver skriva av mig lite, få lite peppning. nu. Jag borde vara glad, hoppas det blir bättre snart!
Gnällig jag är då...

Dags att sluta

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej alla som kämpar mot nikotin-monstret!
Jag är ny här, efter att ha rökt i över 40 år, är det sannerligen dags att sluta.. Jag slutade den 1 september efter att ha haft minst 3 st besvärliga förkylningar, med slemhosta ,panik, konditionen har gradvis blivit sämre med svårt att andas. Egentligen har jag förstått för länge sedan att det har med rökningen att göra, men man ljuger gärna för sig själv och omgivningen, "nejdå det är bara en vanlig förkylning!! Jag mår bra". Men till slut är man tvungen att se sanningen. Jag har läst mycket om er andra här på bloggen, och jag känner att det har hjälp mig att härda ut de här 12 dagarna! Jag har inte använt mig av något hjälpmedel (förutom bloggen). Det har verkligen sporrat mig. Kan berätta att redan dag 5 kände jag en klar förbättring i andningen. Jag trodde inte det var möjligt att så snart känna av det! och det har bara förbättrats. Plötsligt känner jag att cirkulationen i ansiktet, fötterna och händer, kommer tillbaka. Jag har även börjat cykla, jag tror det är ett bra sätt att börja konditionsträna. Någon som har bra tips, så tar jag gärna emot.
Kram från Ruby

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se