Sirens blogg

16 dagar berg-och dalbana

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dag 16: Sonen var på besök och glömde kvar ciggen här...gick och tittade på asken en dag och det var inga problem att låta bli. Dum som jag var så kastade jag inte den direkt. Morgonen efter så kunde jag inte hejda mig, rökte en som blev till 3 före läggdags. Lika dagen efter. Så 2 dagar med 3 cigg/ dag. Nu är giftpinnarna slut. Nya tag imorgon och fortsätter att kämpa.
Zybanen var jag tvungen att sluta med, fick enorma sömnproblem...kopplar det till tabletterna, men det kan ju vara andra orsaker också. Nån som har haft liknande problem med Zyban ??

Dag.8

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Mycket lite .

Dag 8 har börjat bra. Efter gårdagen, som var super jobbig, så kändes det enormt skönt att vakna till en ny rökfri dag. Så kan ju konstatera att man verkligen åker berg-och dalbana i suget.
Det jag lärde mig från igår är att yttre faktorer påverkar precis så mycket som jag tillåter, så en karl som inte bryr sig lägger jag åt sidan tillsammans med ciggen.
Alltså nya friska tag och fortsätter att njuta av semestern och solen.
Kram alla goa.

7 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Idag har varit och är en riktigt jobbig dag. "Kärleken" har varit tyst en vecka igen och saknaden är enorm...den semester vi skulle få tillsammans är mindre viktig för honom uppenbarligen, men det är som det är, överlever.
Röksuget är hemskt...djävulen på vänstra axeln viskar i örat hela tiden...lockar och pockar. Skyller inte på nån annan att jag är röksugen, vet att det är min beroendehjärna som letar efter ursäkter men det gör det inte ett dugg lättare. Fan vad jag önskar att det var lättare att sluta.... Vågar inte ens åka till affären just nu för jag litar inte på mig själv. Några timmar kvar av idag sen är det en ny dag och förhoppningsvis lite lättare.
Hjälper lite att läsa här...tack för att ni delar med er av era erfarenheter...behövs som mest dagar som idag.
Kram

5 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

5 dagar och 5 nätter. Saknar ciggen men biter ihop, ser ju från alla er att det blir bättre...och vet det också med förnuftet.
Haft yngsta dottern och barnbarnet på besök och kändes faktiskt skönt att inte behöva smyga iväg för ett bloss då och då...vill ju trots allt försöka vara en bra förebild för lilla hjärtat som är 2 år :)
Överlever och fortsätter att kämpa :)
Tack för att ni finns och HEJA PÅ ALLIHOP :D

Abstinens

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Rökfri 3 dagar o vill bara gråta...är så himla röksugen :(
Äter Zyban som läkaren skrev ut och tuggar nikotintuggummi så käkarna värker o det hjälper bara korta stunder. Mår fysiskt illa, biter ihop och är glad för att jag är ensam just nu.
Ångrar att jag slutat, fast egentligen så gör jag ju inte det...
Är livrädd för att jag känner inte igen mig själv. Vem är jag utan ciggen??

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se