jejeulias blogg

40 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det blir lättare och lättare igen, livet känns ljusare och roligare och jag försöker se allt bra jag har just nu.
Jag är ju faktiskt rökfri.
Sambon har börjat jobba igen efter 4 veckors semester vilket konstigt nog är riktigt skönt. Får äntligen landa i allt som hänt på nu på senaste tiden.. Komma in i lite rutiner igen.
Fick bekräftat idag att det faktiskt var ett missfall och inte bara en "liten blödning". Sugen på att tröst röka men vad hjälper det? Då kommer jag bara må ännu sämre imorgon.
Fasen, nu är det verkligen ett sånt tillfälle när jag förut hade suttit ute och kedjerökt hela dagen, har inte stött på det sen rökstoppet.

TACK

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Kollade in nu när motivationen=noll och såg alla era fina kommentarer. TACK!
Blir rörd.
Att man kan känna så mycket stöd och pepp från helt okända människor..
Det känns konstigt att vara så pass nere som jag har varit dem senaste dagarna men har tillåtit mig att känna som jag gör, imorgon fyller en familjemedlem år och då ska jag ta mig samman och vara glad igen.
Har inte rört någon cigarett och det ska jag inte göra heller, mycket tack vare alla ni fina som kommenterade. Och alla ni andra som delar med er här på loggen. Fy fasen så bra ni är!
Nej nu börjar jag gråta... igen...... Ska gå och lägga mig nu. Ville bara in och tacka er.

KRAM!

Länge sedan

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu var det länge sen jag skrev här. Var först och främst borta en vecka i fjällen utan något internet överhuvudtaget. Sedan kom jag hem och möttes av ett positivt graviditetstest, inte planerat alls men oj vad glad jag blev. Några dagar senare försvann plusset och blev ett missfall istället... Vet inte varför jag skriver och delar med mig så mycket av detta här men har väl ingen stans att vända mig.. Har lyckats hålla mig borta från ciggen men vet inte hur länge jag klarar det till. Förstår inte varför jag känner mig så tom och ledsen.
Jävla skit.

Dag 22

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Har passerat tredje veckan som rökfri nu och är inne i en väldigt bra period. Har kunnat lega ute och sola dom senaste dagarna utan att ha blivit tok rastlös vilket är jätteskönt! Är dock väldigt trött hela tiden men det kan ju bero på annat ovkså. Småätandet har också ökat och är inte sugen på alla nyttiga snacks jah åt förut så unnar mig en hel del glass om dagarna... Men så får det vara nu ett tag. Det är ju trots allt sommar :)

Dag 19

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Första gången på länge som jag inte känner något röksug överhuvudtaget, väldigt skönt. Dock tänker jag på cigaretterna då och då, saknar känslan dom gav mig... Men har märkt mycket annat som ger mig liknande sköna känsla. T.ex bara det att jag kan säga att jag fortfarande inte rökt. Eller att konditionen blir bättre. Ja, det positiva väger upp det negativa som tur är. Är just nu påväg till svärmor så är extra glad just nu att jag inte kommer gå runt och längta hem så jag kan röka. Kanske kan njuta av att vara där för en gångs skull.. (hon och jag är tyvärr inte bästisar haha..)
Ett rökfritt liv är ju ett ganska skönt liv.

Två veckor

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

"Firar" 2 veckorsjubileum nu som röfri. Försöker få sambon att förstå att jag faktiskt förtjänar en fin överraskning! Går inte så bra, han har ju aldrig rökt så då är det svårt att förstå... Själv ska jag fira med en springtur och sen dusch med nya lyxprodukterna. Kanske vågar mig på ett glas vin ikväll.. Vi får se helt enkelt :) Tänker iallafall gå runt och vara stolt hela dagen och kanske skryta lite om det för alla jag träffar! Haha
Men först blir det kaffe.

Dag 12

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag tror jag behövde en liten paus från allt vad internet betyder. Hade 3 hela sidor att läsa igenom är på loggen!
Nu har jag börjat våga känna efter hur det känns och hur jag mår nu jämfört med för 12 dagar sedan och vilken skillnad det är ändå! I söndags orkade jag faktiskt springa 20 minuter utan något stopp över huvud taget! Yey!
Hostan trappas hela tiden och längtar tills den försvinner helt. Jag njuter av långa, snabba promenader utan en pinne i handen. Men det bästa var nog igårkväll efter världens regnskur, var ute med hunden och kände hur gott det luktade. Det luktade verkligen sommar.
Behövde nog några riktigt bra dagar för att få tillbaka motivationen. Har som mål att till i höst ska jag kunna jobba 5 km utan att stanna. Något jag aldrig hade kunnat om jag fortfarande varit fast med ciggisarna.

Dag 8

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Suget gick från 0-100 bara över natten, på något sätt så trodde jag att efter 1 vecka skulle det vara lugnt men näääedå..
Vill bara skriva av mig men har ändå inget att skriva.
Nej usch, ingen bra dag. Det blir bättre imorgon

Dag 7

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag har det gått en vecka! Herregud, såhär bra trodde jag absolut inte det skulle gå för en vecka sedan.. Vilken ångest man hade bara av tanken att sluta röka!
Hostan har nästan försvunnit helt, någon annan som har haft svårt att bli av med den? Det känns som att lungorna försöker bli av med all skit som hamnat där.
Snart yoga, har märkt att det är det enda som hjälper mig mot suget.

Ha en underbar dag!

Dag 4

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Inne på dag 4 och idag känns det bra, känner mig väldigt nöjd med mig själv vilket är en skön men ovanlig känsla.
Hade ett litet bakslag i fredags... Efter ett stort bråk som ledde till panikångest tog jag till det enda jag vet alltid hjälper... Dumt men har inte rört en cigarett sen dess.
Dagarna flyter på och motivationen håller sig iallafall tillräckligt hög för att inte börja igen. Funderar på att ta upp löpningen igen för att se om det hjälper mot ångesten..
Snart är det en rökfri vecka, yey..

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se