Charles1s blogg

Dag 3

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Inne på dag tre :-) Det går betydligt lättare denna gång än vid tidigare försök. Abstinensen har varit hanterbar och jag har sett till att träna varje dag nu så det rullar på!
Självklart får man vara ödmjuk och jag försöker ta dag för dag men hoppas på att det ska fortsätta lika lätt som hittills!

Hoppas det går fint för er andra!

Nytt försök

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej !

Jag misslyckades som sagt igen vid mitt senaste försök och tänkte skjuta upp nästa försök till hösten men sen i helgen så blev jag bara så jäkla trött på att röka. Trots att jag inte var röksugen gick jag ut och rökte bara för att jag var rastlös eller hade tråkigt. Givetvis fanns det några cigaretter som var "nödvändiga" men de allra flesta är ju inte det. Men jag tröttnade helt enkelt och plötsligt nu är jag på dag två som rökfri utan några som helst problem.

Jag har tänkt väldigt mycket de här dagarna och mitt största problem vid alla mina försök har varit att jag förminskar mig själv genom att tänka tankar som: Vad håller jag ens på med? Det är väl klart att jag inte kommer att lyckas haha det är bara att börja röka igen istället.
På något sätt försöker jag också "förfina" rökningen och tänka att jag ändå är så ung, majoriteten av mina vänner röker och jag är en av dom, det är klart att jag inte kommer att kunna sluta röka bara? Det är ändå inte såååå farligt att röka, det är ju så många som röker.

Det är så sjukt att man tänker på detta sättet men man försöker ju komma med alla möjliga typer av argument för att rättfärdiga rökningen. Jag tror att det är viktigt att jag blir medveten om mina egna tankefällor och på så sätt kan motsätta mig dom. Det är väl klart att jag kan sluta röka? Det är väl klart att rökning inte är ett dugg bra? Jag tror att mycket beror på att alla mina vänner som röker som är i samma ålder, runt 22, är helt obrydda om sitt rökande. Dom reflekterar inte över det och har ingen önskan om att trappa ner eller sluta och då börjar min dumma hjärna tänka att om dom kan röka med gott samvete utan att va det minsta oroliga över sin hälsa osv så kanske jag också kan va det och att det faktiskt inte är något dåligt med att röka.

Givetvis vet jag att allt det här är bullshit men man försöker ju intala sig dessa lögner. Sjukt.
Jag bara svamlar på här känner jag men hur som helst, andra rökfria dagen och det känns underbart :D

....

Humör nu: Mycket dåligt .

Ja, detta höll ju länge.

Rökte igår på kvällen då jag kände mig så totalt omotiverad och intalade mig själv att om jag känner så här redan första dagen kommer jag inte klara av de kommande dagarna då jag helt enkelt inte är tillräckligt motiverad. Det är så sjukt svårt för jag vill verkligen sluta röka men ändå har jag inte tillräckligt med motivation. Vet inte vad jag ska göra. Har en sådan stressig period just nu och en depression som börjar smyga sig på igen så kanske det är därför det är svårt att ta tag i detta just nu, samtidigt som jag vet att det "aldrig" finns ett bra tillfälle för att man alltid kommer att kunna hitta ursäkter för att få röka.

Varför ska det vara så fruktansvärt svårt att sluta röka och hålla kvar motivationen ? :(

Behövde skriva av mig. Orkar inte sätta något nytt datum just nu då jag inte har tillräckligt med motivation men fortsätter att följa alla kämpar här!

Kram på er

Imorgon blir jag rökfri

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Bytt lakan och duschat och gör mig redo för morgondagen då jag slutar röka.
Hade egentligen inte speciellt mycket motivation men satte upp detta datum för en vecka sedan då jag verkligen vill sluta röka. Motivationen är åtminstone inte på noll och förhoppningsvis förstärks den med tiden och ju längre jag klarar mig. Är sjukt pepp just nu så detta ska gå denna gång!

Ska bli kul att bli en del av detta trevliga gäng som finns här! Fint att se hur ni stöttar varandra

Nu kör vi ! :D

Nytt försök

Försökte sluta för en månad sen drygt men föll dit efter 5 dagar och efter det försvann motivationen och jag började röka på heltid igen. Jag har dock inte kunnat röka med gott samvete efter det utan har bara känt ångest. Motivationen är fortfarande inte lika stark som innan men jag vill verkligen sluta så jag ger det ett försök igen och hoppas att det ska gå bättre denna gång. Det ska gå bättre denna gång!

Ny använda

Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Hej!

Mitt stopdatum var den 6:e mars och jag höll upp i 6 dagar men sedan drack jag alkohol och rökte igen. Jag var så otroligt motiverad innan och höll upp längre än jag tidigare gjort de senaste försöken och då är 6 dagar ändå inte en speciellt lång tid. Nu efter mitt återfall är all motivation helt bortblåst och jag känner mig så otroligt misslyckad. Abstinensbesvären var inte direkt det största problemet utan snarare motivationen som försvann i takt med att våren kom och jag började ifrågasätta min förmåga att lyckas vara rökfri nu när sommaren snart är här. Jag vet inte hur jag ska återfå motivationen samt lita på min förmåga och kunna se mig själv som rökfri under våren och sommaren när man är mer ute och sitter på uteserveringar osv. Givetvis vet jag att man kan göra allt det här utan att röka men just nu känns det som en omöjlighet och att jag aldrig kommer att kunna njuta på samma sätt som jag gjort när jag röker vid dessa tillfällen. Jag vill verkligen sluta men vet inte hur jag ska kunna behålla motivationen.

Har ni några tips? Hur tänker ni kring dessa situationer nu när våren och sommaren kommer.

Har även kollat runt lite här i loggen och jag vill säga att ni alla är så himla inspirerande och peppande mot varandra! Jättefint att se!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se