Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Gilla76s blogg

Snart sommar

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej alla kämpar!
Hoppas ni alla njuter av rökfritt i solen.
Med stora steg närmar jag mig 1000 dagar! Helt otroligt! Det är så skönt. Varit i genom massor av givna röksituationer, men jag har verkligen lyckats stå emot. Det går och man mår så bra på andra sidan. Jag hoppas att jag fortsätter håller det.
Glad rökfri sommar till er alla

Går bra nu!

Jösses så fort tiden går. Jag har inte varit här på två månader och plötsligt står det 424 dagar sen rökstopp! Halleluja!
Fysiskt saknar jag min cigg. Jag saknar att veta hur jag ska lugna ångest, irritation, rädsla.. Alla negativa känslor är jobbiga och svåra att möta. Jag upplever att min tolerans mot omvärlden är ganska låg. De flesta människor går mig på nerverna! Vill bara gömma mig under en sten! Att vara glad, att känna mig glad... det gör jag inte! Önskar bara livet var över, slut, färdigt! Dock är det ju typ 40 år kvar så det är bara att rycka upp sig och klistra ett leende på läpparna och så rullar livet på. Dock nikotinfri!

Jag önskar alla här inne en fantastisk jul och nyår!

Röksugen!

Humör nu: Mycket dåligt .

Och så kom då en skit dag. När man är på botten och det känns som om någon sparkar på en fast man ligger ner. En fet panikångest. Darrade som ett asplöv, kallsvettades trodde jag skulle kräka rätt ut. Gick runt runt och tänkte om och om igen måste ha en cigg! Men nej han ska inte få mig dit! Hans makt över mig blir det stopp för!
Jag orkar verkligen inte! Var hos en läkare.. Han sa - byt liv! Va? Seriöst?!

Nej jag står emot. Rökte inte. Och nej jag kan inte byta liv..

Ett år idag!

Humör nu: Ganska bra.

Idag firar jag ett år som rökfri!
Är galet stolt över mig själv. Ett tag trodde jag att det skulle gå åt pipsvängen men jag har klarat det och tänker fortsätta att vara rökfri ett år till.
Kram på er alla kämpare ❤️

Nu blir de förbjudna!

Jag läste att nu blir mentol cigaretter förbjudna! Gött! Då kommer jag aldrig ramla dit. Jag tycker verkligen inte om vanliga cigg, bara mentol så jag tackar för det här beslutet :)
Kram på er alla kämpare <3

Vår!

Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Nu är det vår och herregud jag är så röksugen så jag nästan smäller av! 189 dagar är avklarade, typ 6 månader. Och ändå är abstinensen lika stark som efter två veckor. Det riktigt suger tag i mig. Till påsk var det premiär med husvagnen. Allvarligt talat! Så vilsen utan min avkopplande cigg. Men jag rökte inte. Trots jag är sjukskriven för att jag orkar inte hålla alla bollar i luften just nu så röker jag inte. Men jag vill! Jag vill ha det lugnande. Känslan i kroppen att jag har kontroll. Det ska jag men utan nikotin!
Njut i solen!
Kram på er

Det är tufft

Livet är riktigt tufft nu. Jag går i genom jobbiga saker kring mina barn och deras pappa. Tror att jag emellanåt har lite panikångest. Darrar i hela kroppen och har svårt att andas. Men! Jag har INTE rökt. Trots att jag har känt att jag sjunker så tänker jag inte låta honom få mig att börja röka igen. Och hans makt över mig är slut!
Idag var det vårvarmt och eftermiddagskaffet ville jag dricka på altanen men jag litade inte på mig själv. Kommer jag klara detta? Snart är det premiärtur med husvagnen. Utan cigg! Går det?
När all ångest kryper över mig skulle jag vilja röka ett helt paket på en gång.
165 dagar och inte fuskat en gång ens!
Till alla er kämpar stor kram!

Tiden bara rusar iväg

Tiden bara rusar i väg! Jag har nu klarat 138 dagar utan rök och 40 utan hjälpmedel. Jag är inte sugen men känner ändå en saknad. Märkligt faktiskt. Har haft en period då livsglädjen varit i botten. Har dövat livsångesten med cigg innan och självsvält. Inget av det har varit ett alternativ så det har varit en tuff start på året.
Har kommit tillbaka till träning och sund kost.

Och nu är det snart vår. Tjoho det ska bli skönt... Har nog aldrig suttit på min altan utan en cigg...
Ha det gott!

Nikotinfri!

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag varit rökfri i 97 dagar. Hade bestämt att sluta med plåster nu efter helgerna, men glömde ta på ett i onsdags och sen blev det inte av i torsdags heller. Asch tänkte jag Nu kör jag utan! Söndag idag och 5 dagar nikotinfritt!
Till alla er nya här på loggen.. Det kommer gå bra..
Till alla "gamla" här på loggen.. Bra jobbat!

Kommentarer

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Vill hälsa till alla här på loggen att ni är fantastiska! Jag läser alla inlägg men är dålig på att kommentera. Jag ver helt enkelt vad jag ska skriva. Jag kämpat på, ni kämpar på, vissa dagar går utan att jag tänker på cigg, vissa dagar vill jag bara röka, speciellt nu i julstressen. Helt ärligt hur gör en icke-rökare? Det blir ju inga pauser nånstans! Ingen belöning! Man stressar på och känner sig helt tom!
Jo visst man kan väl ta en kaffepaus, kisspaus eller bara sätta sig och glo paus... Men det ger ju inget inre lugn. Men jag har stått emot. Inte ett enda bloss.
God jul!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se