Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

PEBs blogg

Sista rundan

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

OK, jag blev lite inspirerad av att Ewa skrev ett inlägg, så jag tänkte ett till.

Jag skriver för intet men det spelar ingen roll. Låt dem bränna upp alltihop, jag kommer att minnas loggen med glädje.

Ända tills slutet vill jag åka tåg och festa med mina vänner. Vi vet hur det slutar, men det spelar ingen roll. Jag tänker köra tåget ända in i väggen om det är nödvändigt.
Fullt spjut, plattan i mattan Fanny. Du får köra, men bromsa bara om du blir livrädd. Det är nu eller aldrig, eller hur, nu eller aldrig.

-Var är vårt älskade blåa lok. Just det, precis där vi lämnade det, tur att Roxy lämnade kvar tillräckligt med kol. Här skall det jävlar anamma eldas. Alla är välkomna, nu skall vi ut på den sista turen. Mot väderkvarnarna!! Här skall det åkas tåg, så länge det går,

I röda vagnen blir det gratis allting tills det är slut. -Vad i röda vagnen har det inte alltid varit gratis? Jepp, stämmer konduktörn vill, som vanligt, mest ha kul! Nu struntar vi i billjetterna.

Låt oss klättra upp på taket och känna vinden i håret och solen i ögonen. Låt tanterna dansa och änglarna sjunga in julen. Gesine, var är du min vän? Jag bjuder dig upp till dans. Klara färdiga Elvira, mot friheten efter 40 års slaveri.

Vi mina vänner, allihopa här, vi var sluta röka loggen!

Stockholms läns landsting

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva mer här men nu blev det inte så.

Hur i helvete kan ni på Stockholms läns landsting bara slänga bort all vetskap som finns samlad här om hur det verkligen är att sluta röka.
Samtidigt fortsätter ni att göra reklam för nikotinhaltiga medel. Obegripligt, ni borde faktiskt skämmas. Det finns otaliga bevis här på denna logg som belägger hur problematiska dessa medel är.

"Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar." You have to be fuckin kidding me!! Ge mig då åtminstone en möjlighet att ladda ner hela min logg.

Trist att det skall sluta så här. Farväl till all mina vänner här jag kommer inte att glömma er.

Sista metern med det blåa loket

Så, det börjar bli dags att ta farväl till denna logg. Den har haft sina sidor och ovanligt irriterande tekniska egenskaper, hur många gånger har jag inte blivit blockad som spam medans riktiga bots blir igenom släppta utan problem. Jag undrar även hur man lyckas med att posta samma medellande mer än en gång här. Det lär förbli ett mysterium för mig.
Det stora med loggen var människorna som skrev här. Jag kommer aldrig att träffa er men ni var fantastiska. Ni gav varandra och mig stöd när vi verkligen behövde det, tack för det. Stundtals var det även riktigt roligt.
Nu är det dags att köra in det blåa loket och alla de fantastiska vagnarna i lager hallen. Den sista billjetten är knipsad och den sista metern är åkt. Låt dammet lägga sig. Farväl loggen, farväl min röda vagn.

Snön vräker ner

Jag är så trött på det mörka och kalla. Man borde enligt min mening inte bo norr om alperna på vintern när man är över 50.

Jag längtar efter våren.

Vägs ände, Gigant

Så där idag är det dag 1000, jag är framme. Jag är Gigant nu. Därmed har jag enligt mitt huvud slutat röka. Kampen mot rökningen är över för min del. Jag kan gräva ned stridsyxan, ställa in skölden i gaderoben och spjutet används för att binda upp rosor. Fredspipan däremot, är för evigt bortslängd.

Vilken resa det har varit. Jag skålar till alla min vänner här, ni vet vilka ni är, ni kommer alltid att finnas kvar i mitt hjärta. Jag hade så gärna träffat många av er. Den röda vagnen lämnar jag på spåret och tar avsked av det blåa loket.

Nu börjar en nytt avsnitt för mig. Jag säger inte att jag inte kommer titta in här då och då, det kommer jag nog säkert, men det är dags att gå vidare.

Ikväll firar jag med Bouillabaisse i downtown Utting.

Jag simmar uti sjön och ser alperna i fjärran.

Hälsningar ifrån Ammersee i Bayern.
Eran PEB.

Livet

Jag satt just och läste Tinttus kommentar på min kommentar. För oss som har varit här på loggen länge så är det nog så att det mesta är sagt om rökning. För den som är ny är det givetvis annorlunda, där kan paniken vara nära och behovet att kommunicera starkt. Vad vi håller på med här på loggen är att vinna tillbaks våra liv en bit. Alltihop handlar i förlängningen om livet och vad vi vill. Låter kanske lite pretensiöst, men så är det och där är definitivt inte allting sagt.

Dag 960

Idag är det dag 960 för mig, 959 dagar avklarade. Nu är det inte långt kvar till slutmålet, och det kändes dags för ett inlägg,

Även om vi inte har något officiellt rökfritt tåg 2018 så hälsar jag ändå alla nya resenärer välkommna. Reglerna är som vanligt att den som inte röker och snusar får billjet. Trillar man av så får man springa som fasen för komma ifatt. Alla får en egen vagn som man får måla och inreda som man vill.

OkOKOK, det sista var bara lite nostalgi från 2016 och 2017. Det är länge sedan jag började skriva här. :-) Det är kul att se lite mer inlägg på sista tiden. Förtsätt med det.

I Juli blir jag Gigant, vilket jag har väntat på länge.

Sök igen

Efter mitt sista inlägg kommenterade Frihihi att man inte kunde söka här på loggen. Det här har vi haft förut och mitt svar är ungefär det samma som då: Det kan man visst.
Gör så här. Skriv det begrepp som du vill söka efter, i vilken söksite du vill, därefter skriver du site:logg.slutarokalinjen.org

Voila, sök på loggen. Detta funkar givetvis för alla websiter

Sista sträckan

900 dagar bakom mig idag. Det är en lång tid det, nu är det bara 100 dagar kvar till det stora målet. Gigant.
Tänker inte mycket på rökning alls längre, men jag måste medge att det skulle vara intressant med en cigarill i en Biergarten i sommar. Får se om jag gör det, inte för att jag på någotvis behöver det, och jag har inte bestämmt något alls än. Bara en tanke.

Det har gått bra tag sedan jag var i den värsta fasen, tänker tillbaks på min beslutsamhet med stolthet.

Såja, nu promenerar jag vidare på den sista sträckan mot 1000 dagar. Jag har med mig min labrador Jack så det skall nog gå bra. I början på juli har jag kommit fram.

Hälsningar till alla mina vänner här och alla ni "nya" som letar efter fotfäste

777 dagar utan rök

Hur coolt är det, 777 dagar utan rök. Jag kom på det av ren slump,när jag loggade på för att kommentera Sara som går igenom det första helvetet just nu.

Fanny, blev så glad över dina meddelanden från Thailand.

Imorgon Düsseldorf.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se