Perssons blogg

tips

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Ett hett tips. Det här med nikotinplåster och sömn är ingen lek. Provade att klippa av 24 timmars i två delar och satte på ett under natten. Funkade bra. Vakande inte efter ett tag utan sov hela natten. Och hör och häpna somnade. När jag har hela 24 timmars så har jag hemskt svårt att somna.
hej. svejs på er.

Nedstämd

Igår rökte jag 5 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej alla.
Jag har rökt i 20 år och har en stor vilja att sluta röka. Jag har provat att sluta många gånger men inte klarat så länge. Och varje gång så glömmer jag varför jag inte klarar av det. Nu till ämnet det är att vara ledsen, att bli deppig av att sluta röka. jag använder plåster så nikotinet får jag. Men när jag inte röker blir allt så tråkigt. Min belöning är borta. Jag undrar hur jag ska klara av det här denna gång. Har totalt havererat flera gånger och då tagit en cigg som tröst återigen. Går upp och ner men önskar att jag kunde sluta röka helt då jag just har haft en infektion med bronkit. Haft antibiotika och tagit sista antibiotikan i dag. Jag vet med mig att slutade jag att röka skulle jag ha större motståndskraft mot luftvägsinfektioner.
Jag hostar upp slem och vill inte ha det så här. Jag kommer inte berätta för någon om att jag funderar på att sluta röka för då blir det bara ett nytt nederlag när jag inte kan sluta. Jag säger att jag minskar eller håller upp möjligen. Jag vill ha mer kondis och inte känna mig så andfådd. Jag vill inte lukta lilla och jag vill se frisk ut. Ha ork och rosig hy. Allt det känns främmande och långt bort nu.
Jag har läst era insändare och jag tycker ni alla är sådana kämpar och att ni är så duktiga.
Jag tycker synd om mig själv på något vis när jag inte får röka.
Lyckades hälla uppe två hela dygn men sedan rökte jag ikapp när jag kände att jag låg på havets botten. det kändes bra att få röka igen då. det var lite som att finna mig själv igen.
Jag kände mig gladare efteråt men sedan har man sådan ångest över att ha åkt dit återigen.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se