morrisens blogg

Till alla

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Vill bara skicka en stor peppkram till alla där ute, klappa er själva på axeln och beröm er själva. Man behöver göra det. För vi är bra.

Normalt?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Och så är man sjuk igen... klarade mig en vecka efter att ha varit sjuk en månad i lunginflammation. Nu väntar jag på odlingssvar om det är mycoplasma som inte antibiotikan jag fick biter på. Suck. Trots det är jag röksugen hela tiden, är det normalt att känna att man vill röka fast man vill sluta? Jag orkar snart inte stå emot. Det känns som rökkänslan tar över, hjälp, varför blir det inte bättre. När vänder det? Vad gör jag för fel? Imorgon är det tre veckor sen jag slutade, förutom mitt bakslag dag 14. jag vet inte ens hur jag ska räkna längre. ..har någon annan känt som jag?

Belöning

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har funderat på det här med belöningssystemet i hjärnan och vad som händer när man fyller på nikotin receptorerna. Jag hade varit rökfri i 14 dagar och tar ett återfall. Jag kämpar vidare och försöker att lägga det bakom mig, men de där jävla cigaretterna sabbade allt som jag verkligen hade kämpat för. Jag fyllde på mina receptorer pga psykologiskt sug inte abstinens. Och det är så svårt nu. Jag har sug hela tiden och vill bara belöna mig själv efter diverse saker tex efter en dag på jobbet eller efter storstädningen idag. Jag är så arg och besviken på mig själv för att jag inte kunde stå emot. Men men gjort är gjort. Men jag vill säga till alla er där ute som kämpar, ge inte efter för ett sug det blir bara värre. Tänk aldrig bara en cigg. Tänk istället om jag står emot det här suget så blir nästa lite bättre. Håll ut. Om någon erfaren där ute har tips på hur man tillgodoser belöningscentrat nu så tar jag tacksamt emot.

återfall, hjälp!

Hej alla.
Har följt den här loggen i två veckor nu. Jag har läst allt, och blir så imponerad av alla hur starka och duktiga kämpar ni är. Jag slutade röka för 2 veckor sedan idag. Efter 24 år som rökare. Jag rökte över ett paket om dagen och jag slutade tvärt utan nikotinsubstitut. Det har varit tortyr men jag har fixat det ända tills idag. För igår fick jag ett sånt sjukt sug som har suttit i två dagar och inte gått över. Så idag flög någon demon in i mig och fick mig att gå och köpa cigg. Och jag har rökt 6 st. Fy bubblan vilken ångest jag har. Har jag gjort allt förgäves måste jag börja om med abstinens och allt? Trots alla mina 322 orökta cigg. Problemet är att jag tappade all motivation och jävlar anamma. Hur gör jag för att komma tillbaka? Smulade sönder resterande cigg och slängde snabbt efter. Varför rökte jag inte bara en? Vet inte fick panik och tänkte att det var kört. Alla säger att det smakar så illa men nej det var ju såå gott så det blev 5 till. Suck. Men vill ju inte börja igen. Snälla någon ge mig råd. Mvh Morris

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se