Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

MorticiaAddamss blogg

Trött

Igår rökte jag inte.

Har varit rökfri superlänge men jag känner mig inte särskilt glad. Jag borde vara glad, jag har inte rökt en cigg än så länge. Sen jag slutade röka försvann glädjen, borde det inte vara tvärtom. Det blir nog bättre hoppas jag.

Motion är grymt nikotinsubstitut

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Hej på er alla fina kämpare där ute!
Det var ett tag sedan jag var här inne och jag trodde jag hade klarat av det värsta och kommit över röksuget, men nej då. Nu slog det till, fast jag ändå inte är särskilt sugen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara faktiskt. Men iallafall det är därför jag är här och när jag kommit så här långt med att skriva det här inlägget börjar röksuget gå över. Men nu är jag hungrig istället klockan 00.51 på natten. Verkligen jobbigt. Nej, jag ska inte äta nu. Det blir bra och det ska gå vägen. Något positivt är att jag klarar av att springa 5 km nu i ett alldeles lagom tempo med mycket svett.
Nåja, fortsätt kämpa!
Som sagt det värsta med att sluta röka är att man inte mår som man förtjänar, men fan det blir bättre efter ett långt tag!
Hej då!

Motion

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Fördelen när man gör ett försök att motionera är att man inte vill förstöra det efteråt med att ta en cigg. Men fan vad jobbigt det är, orkar knappt springa 2,5 kilometer innan lungorna håller på att fara ur kroppen och tungan hänger ner till tåssingarna. Nåja, det är en bit kvar till milen, men skam den som ger sig.

Om jag bara kunde sova

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag väntar bara tills den dagen jag tycker det är skönt att sluta röka, då jag inte tänker på ciggaretter och inte sätter likhetstecken mellan en cigg och social tid. Den dagen kanske jag får sova ordentligt. Men det går framåt iallafall och det är ju positivt. Sambon kom förövrigt hem med ett par rejäla ulltofflor till isfötterna. Slutar blodtillströmningen att flöda till fötterna när man slutar röka eller? Tofflorna var väldigt sköna iallafall och glad blev jag.

Hunger

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag hatar att vara hungrig och måste ha något i käften hela tiden trots att jag tuggar frulle, lunch, middag och två små mellanmål däremellan. Detta händer så fort jag lägger av med ciggen.

Men ändå, hungrig är jag och att mota hungern med vatten börjar blir tröttsamt och toabesöken ofta. Jag får nog börja med gymbesöken lite oftare för att inte bli fet då jag inte kan stå emot frestelsen att äta något vilket ofta kan bli onyttigheter. Att dö av fetmarelaterade skador eller dö i lungcancer. Undrar vilket som är värst...

Plåster

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tänkte försöka undvika att vakna av abstinens igen klockan 03.00 så jag satte på mig ett 24-timmars plåster innan jag lade mig. Istället för en natts behaglig sömn vaknade jag av svettningar och illamående. Innan jag fattade att det var plåstret! Jag väckte sambon och fick honom att pillra bort det. Det kändes som att jag rökt en limpa cigg på raken trots rejäla nikkokicker. Det tog ett tag innan jag kunde somna om igen men det postitiva är att jag inte är särskilt röksugen idag, visserligen fortfarande rätt seg och inte helt återställd efter den chocken. Jag får nog dela plåstren i bitar tror jag för att behålla nattfriden annars blir jag väl beorende av plåster. Jobbig upplevelse!

Nattreflektion

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Varför jag är här. Jag vill slippa tandlossning, ha ont i halsen pga rökande, slippa hosta slem, kunna gå i trappor utan att mina lungor hoppar ur kroppen samt så vill jag sluta för att det är dyrt. KOL och lungcancer biter inte på mig, men det är ju tacksamt om jag slipper det.

Min logg är till för att jag kan skriva av mig när den värsta abstinensen sätter in. Just nu är jag i en fas då jag tycker det mesta är jobbigt och eftersom det bara har gått 16 dagar sedan jag slutade röka är behovet att skriva rätt stort, jag mår fruktansvärt dåligt med huvudvärk och uselt humör och har redan haft ett bakslag. Det smakade gott, men samvetet tyckte det var väldans illa. Jag tar upp det i ett annat inlägg.

Jag läser med stor noggrannhet och TACKSAMHET de kommentarer som kommer in på mina logginlägg. Att jag inte svarar på dem är inte för att jag inte vill eller vill verka dryg men för att svaren blir kortfattade och kan bli ganska otrevliga pågrund av mitt minst sagt usla humör och ja, det går ut över er fast det inte är ert fel utan endast mitt.

Mitt mål är att jag ska komma så långt i mitt sluta rökande att jag inte behöver skriva av mig, att jag kan lämna den här loggen och känna mig fri från nikotinet och slippa lyssna på såna som mig själv och inse att så länge som jag är kvar här behöver jag hjälp med att bli nikotinfri, men så länge får loggen och sidan vara ett stort stöd om det så tar en vecka, tio år eller hela livet, det återstår att se. Kanske det blir några avbrott och jag hoppar fram och tillbaka.

Bakslag, gott, men inte jättesmart

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Ja, det blev ju ett bakslag. Smakade det bra? Ja. Mår samvetet bra? Nej. När jag hade jordens plantvärk inatt gick jag upp och rökte några cigg, ringde en kompis som ciggsällskap. Nu har jag precis införskaffat plåster i starkaste styrkan. Jag hoppas de ska hjälpa mig genom röksugen, nätterna och mitt minst sagt usla humör. Fan, är det bara jag som fryser fötterna av mig när jag inte får nikotin? Så här var det inte förut.

Världen är emot mig - skjut mig 2

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Arbetsförmedlingen hatar mig och det är ömsesidigt. Jag får hem jobb jag ska söka annars drar de a-kassan. Det är inga konstigheter med det, jag söker ju jobben för jag vill ju ha jobb. Men det är en fördel om jobben jag får anvisade inte har passerat sista ansökningsdag. Jaha, vad kryssar jag i aktivitetsrapporten att jag har sökt det eller inte? Det sistnämnda vågar jag inte skriva, ojdå där rök a-kassan.

Att jag också får jobb jag inte är kvalificerad för samhällsplanering, byggprocesser, trafiksamordning, Erfarenhet av elbranschen? Snälla nån, jag har skrivit om mat och har granskat mat och är rätt bra på content på webb och i tidningar. Måtte jag aldrig hitta ett arbete på någon av de företagen jag har blivit anvisade jobb. Jag kommer att bli ihågkommen som "hon som siktade på hotshotsjobbet men är en plump nisse som slickar asfalt typ". Att det dessutom inte räcker med att skicka in och redovisa att jag har sökt dessa jobb via aktivitetsrappoteringen, hör och häpna jag måste skicka in via blankett också. Alltså dubbelrapportering. Det gör mig mera glad.

Skjut mig

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Slutade 21 september. Det värsta med att sluta röka är att man inte mår som man förtjänar. På uruselt humör. Min sambo har bjudit hem svärmor på besök i en vecka.Hur tänkte han där? Jag blev ju inte direkt på bättre humör för det och inte mindre röksugen heller. Jag pallar varken hennes tjat eller hennes dåliga sexskämt. Huvudvärken och röksuget har varit total i snart två dagar. Kan man inte få ett stopp på det här, snälla skjut mig!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se