Jonass blogg

Tredje dygnet totalt nikotinfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag läste om hur kroppen läkte när man slutade röka och det stod att nikotinet var borta ur kroppen efter tre dygn. Det har snurrat runt i huvudet på mig idag. Jag har inte tänkt på cigarretter eller nikotin innan de andra dagarna men idag har jag. Det har också gjort mig mer röksugen att gå och tänka på det.

Mycket bättre idag

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Efter så som jag mådde igår har allt varit mycket bättre idag. Så fort jag varit minsta sugen så har jag bara behövt plocka fram i minnet hur dåligt jag mådde igår och då har suget försvunnit med en gång.. Första dagen på två veckor som varit ganska hyfsad. Inte så mycket yrsel och varit ganska närvarande. Skönt att känna som att man kommit ut på andra sidan .

Igår hade jag mitt första nikotinfria dygn på 33 år

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det var 12 riktigt jobbiga timmar igår men jag klarade dom. Natten var inte kul yr och svettig, vaknade många gånger. Köpte en ask cigarretter idag som jag tycker är äckliga annars för att det inte skulle smaka gott. Fick bara ont i huvudet av att röka men det stillade suget.
Nu känner jag mig lessen för att jag köpte dom och rökte. Det gör inte heller saken bättre av att sambon skrikit på mig idag.
Jag har köpt nikotinplåster men vill helst inte använda dom. Fast det är nog bättre att ta till dom än att röka. Men jag vill inte ha något med nikotin.

Någon mer som är yr?

Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag blir knäckt av yrseln. Det går ganska bra fram till eftermiddagen sen är jag helt slut för jag orkar bara inte koncentrera mig längre. Yrseln tar bort koncentrationen och jag vill ta ett bloss bara för att yrseln ska försvinna.. Jag tror inte den försvinner av en cigg men nästan värt att pröva. Men om jag kommit så här långt vill jag inte börja om från början.
Någon annan som känt yrsel ?

Börjat resan

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Det känns bättre idag efter flera dagars yrsel. Har varit utrensning på gång i min kropp.
Jag har lärt mig en hel del om mig själv sista tiden om mina tankar. Jag började med att trappa ner och märkte att jag höll en morot framför mig (cigg). "Stå ut lite till så ska du få din belöning och kanske röka lite". Det gick inte tänka så om jag skulle sluta. När jag började tänka annorlunda och se mig rökfri så har det gått lättare.
Fortfarande är kvällarna värst för mig ska hitta något sätt att klara dom bättre.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se