Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

JustJesss blogg

30 dagar!

Humör nu: Mycket bra.

Inne på min 30e dag. Den största vinsten för mig har varit energin och andningen! Har aldrig innan känt att jag orkar igenom en intensiv spinningpass men nu går det hur bra som helst!!
Och äntligen är det fredag och det jag ser fram emot är inte ciggen utan träning!
Kämpa på alla mina kära fd rökvänner! Tillsammans klarar vi det en dag i taget.

17 dagar rökfri

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Slutade med laser för 17 dagar sedan. Inatt drömde jag att jag rökte och var så besviken för jag hade ju slutat... nu måste jag börja om igen. Vaknade och var överlycklig att det var en dröm. Var på aw igår och drack två glas vin. Såg andra springa ut och röka och tänkte visst är det gött med vin och cigg men hade absolut ingen abstinens eller begär efter det utan det vara bara själva vanan som spöka. Men det försvann rätt snabbt. Märker också redan på konditionen hur mkt bättre det är. Ett annat plus är att jag inte har någon hosta eller slem längre på morgonen :)

Önskar er alla där ute en trevlig helg och kämpa på.

Slutat igen med laser

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra.

Efter att ha varit rökfri i 1 år och 6 månader trodde jag att jag kunde feströka! Bara en cigg tänkte jag det kan inte skada.
1 cigg blev 2 och plötsligt rökte jag på heltid igen. Fast i skiten igen såååå besviken på mig själv.
Rökte från maj till november och provade då laserterapi på Relife.
Tyckte det lät som humbug men det hjälpte. Dagen efter var den enda jobbiga dagen. Visst tänker jag på cigg men inga abstinens. Klättrar inte på väggarna och är inte röksugen mer bara vanan som sitter kvar.
Jag rekommenderar det STARKT!!!
Nu har jag vart rökfri i 15 dagar :)

Snälla sömnen, kom!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Dag 11! Slutade med Champix helt för tre dagar sedan. Tog de i ca 2 veckor och visst tog det bort röksuget men de tog även bort sömnen! Gud vad jag mådde dåligt av tabletterna, slutade med att jag hade världens magkatarr.. Kom ihåg att Cignot här på sidan påpekade hur han mådde med dessa tabletter och insåg att jag klarar nog av det utan! Jag kan helt ärligt säga att jag är inte röksugen trots att jag inte tar tabletter. Fast sömnen är fortfarande inte tillbaka. Hela min existens handlar om sömnbrist just nu!
Är det vanligt att sömnen försvinner när man slutar? Är det en s.k abstinensbesvär? Om ja, hur länge brukar det hålla i sig. Orkar inte mer.

Vart tog sömnen vägen?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Godmorgon. Ny här och detta är mitt första blogginlägg.
Rökt I 22 år och det är första gången jag slutar röka.. Motivationen är på hög nivå och det är jag glad för.
Jag har fått utskrivet Champix och med hjälp av dessa har jag nu varit rökfri I 8 dagar. inget nikotinsug heller.

Jag undrar om någon annan tar dessa läkemedel? för sedan en vecka tillbaka kan inte jag sova. pga sömnbrist kan jag inte sköta mitt arbete, mår illa och är yr. Ringde sjuksköterskan för två dagar sedan och hon sa att jag skulle hoppa kvällsdosen och att effekten av tabletterna går ut efter några timmar. Det har dock inte hjälpt :( Undra om sömnsvårigheterna beror på tabletterna eller om det är abstinensbesvär.
Känner jag behöver sömnpiller för att bryta en ond cirkel... Jag har ångest varje natt innan jag ska gå till sängen. Någon som är med eller har vart med något liknande.

MVH/ JUst Jess

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se