Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

johlins blogg

Hmm

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Jahaja här har ni mig, den kämpande men endå misslyckade johlin! Jag har haft perioder som rökfri första gången va nog 2008 då höll ja upp i några år sedan 2015 höll ja upp några månader! Å hör sitter ja nu, men noll motivation att sluta! Igår bara tänkte ja att nej nu tar ja en dag i taget här o rökte inget igår, har inte rökt idag heller o abstinensen är stark, har gråtit o skrikit som en stor barnunge på 35 år hah! Jag älskar att röka, det första ja tänker när ja ska upp e ooooh morgoncigg, cigg när man pratar i tele, cigg när man ska åka o handla, cigg i reklampauserna, cigg efter maten , cigg hela jävla tiden, det e därför ja vill ta en dag i taget o bara låta bli, för ja röker bara mer o mer känns det som! Men är inte alls tillräckligt motiverad att sluta! Men tänker att ja kanske finner nån motivation snart! Usch ja e negativ ja vet men det tillhör ju allt detta med att sluta!

jomenvisst

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Dagarna flyter på..... ser varje rökfri dag som en vinst och ett lyckande. Röksuget på morgonen är helt borta. Värsta sugen uppstår när något eller någon gör mig upprörd. Tänker mest på alla pengar jag sparat på att inte köpa cigg......ca 4000 kronor:)

1månad o 6 dar utan

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag 1 månad och 6 dar utan nikotin! Jag börjar få in vissa nya rutiner! Humöret inte alls lika illa som första två veckorna, fantastiskt bra! När ja ser folk röka o känner lukten njuter ja, men låter bli! Lycka till allesammans! Se varje rökfri dag som ett lyckande! Hej hopp!

Sugen...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Röksugen, skulle vilja ta kaffekoppen o sätta mig ute på balkongen o suga i mig en extra lång cigg faktiskt ! Har 8 cigg ligger i skåpet men jag kommer inte göra det men vill............dag 23 utan mr nikotin!

Johlin tycker om godis..

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Eeeeh okej, sura karameller e gott o kaffe i mängder:) men som tur e så e ja me i en stegräknartävling så ja rör ju på mig hahaha visste att ja skulle börja gilla godis! Nu ska ja njuta av en saftig apelsin o bra tv! / Johlin

Skam den som ger sig......

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Uum skam den som ger sig:D Johlin is back! Jihaaa! Alltså ja bestämde mig för att fimpa på nyårsafton, inget nyårslöfte bara ett avslut med ciggen för att ja vet att det e de bästa för hälsan, ville igentligen inte sluta röka men man kan säga att ja bara gjorde det endå:) knäppt nog så känns det ok efter 20 dar som rökfri, har inga planer på att röka heller vad ja känner just nu! En dag i taget, o kul att läsa massa inlägg här igen! Kämpa på hörrni!/ Johlin

Hej alla ickerökare:)

Humör nu: Varken bra eller dåligt.

Hej på er! Här har ni en som misslyckade att hålla mig rökfri! Jag e superglad att jag kom ihåg mitt lösen på sidan, längesen ja va här. Vill säga att den här sidan hjälpte mig enormt mycket när jag 2008 logga in. Jag höll mig rökfri i 3 år ungefär. Fick ett stort bakslag när jag hamna i en livskris men nu mår jag bra igen och är redo och villig att sluta röka. Jag har ett stoppdatum långt fram,men har nu börjat minska ner tills den dan kommer. Kommer logga in här o läsa vad ni skriver och hejja på er! Där ja bor finns det 4 personer i huset mittemot som har cancer pga rökning,så man får sig ett wake up såattsäga:/ kram på er alla kloka människor// johlin

Nya tag!

Igår rökte jag 15 cigarretter och snusade inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

jahaja! Nu har jag hittat tillbaka hit igen,för att läsa vad ni skriver och få tillbaka motivationen! Efter att ha varit rökfri i 3 ÅR... hände något,jag började feströka.Sen blev det att jag började smaka lite här o där av kompisar,tills jag en dag tänkte,nej nu kan ja inte röka av andra,ja köper cigg nu! Å då var det kört. Nu har ja rökt sen november,och lovat mig att sluta röka idag dan efter min 30 års dag. Sitter här med hur lite motivation som helst,men vet att det går endå. Jag har börjat få proppar i fingrar,o känner det e alldeles för dyrt att röka. Få se hur det går,ja ska absolut inte använda några nikotinhjälpmedel,ja e redo för abstinensen :D
kämpa på alla !!! kram

starkt immunförsvar!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

En väldigt bra vinst som jag har fått är VÄLDIGT BRA immunförsvar.Alla på jobbet har varit sjuka den senaste månaden.Men inte jag:) Har inte heller haft riktig magsjuka sen jag sluta röka.
Som rökare var jag ofta sjuk,ont i halsen förkyld,fick allt skit som folk runt om mig hade.Magsjukan fick ja flera ggr om året.
Så nog har ja märkt en enorm skillnad,och det peppar mig till max.
Ibland blir jag röksugen men går över fort.
Kämpa på allihop...

hör upp allesammans!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra.

Hej ja vill ha lite uppmärksamhet en minut:
Här har ni en tjej som slutade röka januari 08,har gått väldigt bra för mig och ja har trivts som ickerökare.
Förra helgen...hmm ja drack,kompisen står å röker,å va tror ni ja gör,jo ja röker,ja tar ciggen å det smakar väldigt illa,men ja röker 2 cigg den kvällen. Nu i lördags,va händer...jo ja tar väl 2 cigg sammanlagt av alla blossen då me,på en fest såklart ,hmm. Oftast festar ja kanske 1 gång varannan månad,men nu när ja har semester blev det oftare.
Va ja vill berätta är att jag är väldigt medveten vad min hjärna gör mot mig nu,den försöker berömma mig att ja e superduktig och att ja kan klara att BARA feströka.... MEN tur nog e ja ju klokare än det så ja förstår att ja inte klarar av att hålla på så,så ja lovar mig själv att inte dricka nu på ett tag och verkligen inte smaka nå fler bloss...för då ere kört för mig igen. Även fast ja varit rökfri 1,5 år. Men ja är absolut inte ett dugg röksugen nu,och det viktigaste av allt är att det är ja som har kontollen över min egen vilja och kropp. Så kämpa på därute!!! //johanna

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se