Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

erikahs blogg

Återfall

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Efter mer än nio månader som rökfri så rökte jag en cigarett igår, vet inte alls hur jag ska hantera det här. Skita i allt och börja röka igen, det är ju redan förstört... Nollställa alla räknrverk och börja om? Jag vet faktiskt inte alls. Känns otroligt tungt att måsta börja om...

Två månader

Idag är det två månader sedan jag rökte min sista cigarett! Och nu känns det helt normalt att vara ickerökare. Visst kan jag ibland känna att jag skulle vilja ha en cigarett, men det är väldigt sällan och jag vet själv att det inte är sant även när jag tänker det.

Det har gått bra att sluta röka den här gången, efter ett första bakslag så har det egentligen inte varit så väldigt jobbigt, och nu känns rökandet väldigt främmande.

Länge sedan

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Hej hej, det var väldigt länge sedan jag skrev något här, men jag är inne och smygläser ibland :) Livet tar mer tid än vad man har planerat ibland, med ny lägenhet att renovera och nya uppgifter på jobbet. Roligt att det verkar gå så bra för de flesta och att det hela tiden fylls på med nya också!

Jag är fortfarande rökfri och den senaste tiden har jag verkligen börjat känna mig hemma i att vara ickerökare igen. Jag kan slappna av utan cigg och utan att tänka på cigg. Har svårt att komma ihåg hur det verkligen kändes att röka och jag mår dåligt och får ångest när jag tänker på hur mycket jag har rökt. Så nu tror jag att min största utmaning är att inte falla dit när jag är ute på krogen eller på fest...

Ha det bra alla!

Så nära...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Jag var så nära att bara skita i det här och börja röka igen idag.Det känns fortfarande lite så, men inte så starkt som tidigare idag.

Tuff vecka

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Det känns riktigt bra att ha varit rökfri ännu en vecka! Och ännu lite bättre eftersom det har varit en riktigt tuff vecka med dubbla skift på jobbet, och en uppsats från i våras att skriva klart. Och så klart så dör datorn innan jag har skickat in min uppsats, och jag har så klart inte sparat den någon annan stans. Tack och lov för datakunniga vänner :). Men inte en gång den här veckan har jag på allvar velat ha en cigg, visst har jag tänkt på det men inte mer än så.

Och nu börjar det lukta äckligt med andras cigaretter, innan tyckte jag att det luktade gott särskilt en kollega som röker handrullade cigaretter. Men nu tycker jag att han och hans cigaretter luktar ganska äckligt faktiskt... Det känns bra.

Hoppas det går bra för er andra också!

Hur mycket kan man äta?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag tror att min ämnesomsättning håller på att ställa om sig. Eller så har jag bara bytt nikotinsuget mot att vara sugen på allt och vad som helst. Äter mycket, mycket mer än när jag rökte, och mycket mer än vad jag gjorde förra veckan när jag precis hade slutat. De första dagarna efter rökstopp har jag i och för sig alltid väldigt svårt att äta, allt är äckligt. Så det är egentligen ganska skönt att vilja äta, men inte allt jag kommer på hela tiden!

2 veckor

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Så nu har jag varit helt rökfri i två veckor, och det känns inte alls. Varken bra eller dåligt, jag vet ju att det är bra och att det är rätt beslut men den där stoltheten och glädjen jag har känt andra gånger jag slutat finns inte. Jag är bara trött. Och visst vill jag röka, eller egentligen inte när jag verkligen tänker på det. Det känns som en evighet sedan jag slutade och det är bara två ynka veckor...

Börjar må bättre

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag börjar må fysiskt bättre. Det är till exempel redan lite lättare att gå upp för alla backar till jobbet, jag har inte alls ont i halsen och hostan är borta. Problemet är bara att när jag börjar känna mig bättre så glömmer jag liksom bort hur kasst jag mår när jag röker. Och man mår ju inte så dåligt av en cigg eller två. Men jag måste komma ihåg och ständigt påminna mig själv om att den enda anledningen till att jag mår bättre är ju just att jag inte röker.

Ikväll blir en utmaning

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Ska på fest ikväll med människor som jag brukar röka med i en miljö där jag brukar röka. Kommer att bli tufft tror jag. Men jag vill så gärna komma hem ikväll och säga till min sambo att jag inte har rökt.

En vecka efter bakslag

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Så efter bakslaget förra veckan så har jag inte rökt alls, det är bara på jobbet och egentligen bara när jag jobbar kväll som jag känner att jag vill röka. Även om jag vet att jobbet inte blir bättre av att jag röker så blir det faktiskt lättare att stå ut om man får gå ifrån en liten stund, och eftersom jag inte har några raster egentligen så måste jag ju liksom ha ett godtagbart skäl för att gå ifrån. Att röka blir sättet som jag delar in kvällen på. Men ikväll ska jag bara tänka på hur dåligt jag mådde förra fredagen efter att jag hade rökt och att det var jobbigare än vad det är att inte röka på jobbet. Vill ju inte börja om från början imorgon igen!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se