Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Sessies blogg

5 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Bara tanken på att faktiskt 5 hela dagar har gått , och att jag inte känner minsta nikotinsug gör mig ganska lycklig faktiskt :)
Just nu har jag en jobbig jävla huvudvärk bara..som bara finns och är där.. Inget dunk eller nåt sånt utan bara irriterande huvudvärk. Jag antar att det kan bero på koffeinbrist, då jag även nästan slutat med kaffet. Det smakar inte gott längre. Jag tål knappt lukten. Men det var ju värre för några dagar sedan. Kände jag doften av nykokt kaffe så ville jag verkligen kräkas.. och jag mådde så fruktansvärt illa.

Jag har även kommit igång med maten ordenligt. Även mitt sötsug är borta. Så gott som! Jag har inget direkt behov av att äta sött.

Idag har jag ätit både bra frukost och lunch. I morgon börjar jag jobba igen och det känns faktiskt fantastiskt bra. Även om jag har ett stillasittande jobb, kan man tro ialf, så springer man ganska mycket ändå. Det gör ju även att jag rör på mig mer .. att hinna äta är ingen självklarhet.. så givetvis minskar man även i vikt. Jag känner mig redan lättare efter att ha känt mig väldigt svullen de senaste dagarna.
Humöret går väldigt upp å ner men det har också blivit bättre.

Nu måste jag ta tag i tvätten..

Då är jag redo...

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Att faktiskt berätta varför jag vill sluta röka :)

För ca 7 år sedan gjorde jag en gastric by pass operation. På dessa år och även efter en graviditet har jag nu gått ner ca 66,6 kg totalt. Detta medför i sin tur lite häng (ganska mkt), eller lös hud på magen, vilket inte går att träna bort tex. Så drömmen är att få göra en buk-op innan mitt bröllop nästa år! Eller ja, det är mitt MÅL.. :D
Därför slutar jag nu röka för att överhuvudtaget få en chans att få denna operation och att bli godkänd.

Det är också därför jag blir extra "rädd" när vågen visar mer. Jag vill aldrig mer bli överviktig..

Detta är så otroligt viktigt för mig. Det kanske är svårt att förstå riktigt varför.. Men så är det..

För övrigt har det varit en bra dag. Förutom att jag blev besviken över min roadtrip tillsammans med en kompis. Skulle prova klänning och ägaren till butiken (som för övrigt var en lada) var ju inte direkt intressrad av att hjälpa ..så vi åkte 8 mil åt ETT håll..och var där i 15 min! Mer än så blev det inte.

I morgon ska jag komma ut på en promenad minsann.

Tack o hej

Bättre men vad hände på vågen?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Nu är det dag 16 med champix och jag mår mycket bättre. I bland får jag ont i magen men det går över ganska snabbt och jag hittar knepen hur jag ska göra för att inte få så ont ialf.
Hur tar ni andra som äter champix era tabletter? Det står i bipacksedeln att man kan ta den på tom mage. Det kan INTE jag göra.

Vägde mig i morses och blev uprriktigt sagt förvånad. Jag fattar ju att jag har gått upp i vikt för det känns lite lite grann på kläderna. Men jag vet också att jag inte ätit speciellt nyttigt de senaste dagarna. Jag tänker inte gå in , ialf inte riktigt nu, på varför jag enbart driicker light cola om jag nu dricker läsk.

Men jag har bestämt mig för att idag börjar även mina "nytto-veckor" !
Jag har gått en hel del i vikt , även det senaste, och var rätt nöjd. Nu är jag inte riktigt nöjd längre men bara JAG kan ändra på detta. Jag tänker aldrig mer bli kraftigt överviktig och jag tänker kämpa! Tids nog kanske jag berättar grunden till varför jag gärna vill sluta röka. Eller jag har ju slutat iofs..men min "morot" till varför jag kämpar på som en galning.

Å andra sidan har jag så mycket positivt att tänka på så jag glömmer av att röka. Jag antar att det är lite effekten av tabletterna eller så är det bara något jag har fått för mig.

Nej nu ska jag ta tag i dagen.

Ps. Klarar inite så mkt kaffe längre. dricker mest te, och då vill jag helst ha socker i.. =/ Men jag antar att det är mest vätska man samlar på sig? Det är ju inte rökningen i sig man går upp av.. utan man går väl upp för att man kanske äter mer och för att man samlar på sig mycket vätska, vad jag har hört iaf :)

Champi

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Är nu inne på min 11e dag med chanpix. Jag hade som mål att sluta idag men jag var väl inte "redo"! Jag har mått så fruktansvärt dåligt av dessa tabletter men att de funkar så sjukt bra .. det är svårt att förstå. Jag lkan förmodligen bocka av varenda biverkning som man kan få. Just nu mår jag illa som fasen. Funderar på att ta ett clas cola light och en halv cigarett.. Men det är ju egentliogen inte ens gott.. eller det ÄR inte gott..så varför ska jag göra?
Någon mer som känner att det är väldigt svårt att bryta vanan? Någon som har samma besvär med champix tabletterna?
Går det över? kan man minska dosen? Kan jag använda plåster samtidigt..?

Oj det va skönt att skriva av sig lite. Detta kommer jag fortsätta med. Vilken bra sida :)

God natt

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se