Hoppet Levers blogg

1 Månad nu..!

Humör nu: Mycket bra.

För en månad sedan slutade jag röka. Det känns härligt att betrakta sig som icke rökare. Men det har inte varit så lätt varje dag. Trots allt så överväger det positiva med att skippa ciggen överlägset. Har dock fortfarande kvar vissa abstinens besvär. Kan känna tomhets känsla och ett visst mönster av depression. Nåja, det blir väl bättre ju längre fram jag kommer. Jag återkommer längre fram igen. Ha det fint alla Ni hjältar där ute.

3:e dagen

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Idag är det min tredje rökfria dag. Allting går bra, men har några problem. Jag är ganska lätt irriterad, har insomnings problem och börjar känna mig förstoppad. Jag har inget direkt röksug, men lite problem med att lära mig in nya vanor, då det blir på många sätt ett nytt liv med mera tid över, som jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med. Men egentligen så visste jag ju om allt detta, då jag har slutat förut också. Jag har tidigare varit rökfri som längst i 7-år, men nu varit rökare i 14-år. Det som väckte min vilja att sluta nu, var egentligen många saker, men framförallt att jag var till Läkaren och han misstänkte att jag har fått kol och ska genomgå spirometri inom kort. då är det ju faktiskt en riktig varningsklocka som ringer inom mig. Jag ska försöka komma igång med att motionera och eventuellt börja på gym igen. Det känns skönt att skriva av sig lite tankar. Jag tror verkligen inom mig att jag kommer att klara detta. Ha det bäst där ute, Ni kämpar.!

TIPS

Jag har slutat, börjat, slutat, börjat hela tiden under flera år. Nu har jag varit heltidsrökare en längre tid. Varje gång jag slutat så har jag gjort det med hjälpmedel och visst, jag har lyckats hålla upp något år ibland. Nu känner jag mig så less på dessa cigg och vill sluta en gång för ALLTID. Jag tror att det är dessa nikotinläkemedel som gjort att jag fallit tillbaka. Ska denna gång försöka klippa banden med nikotin helt. Det skrämmer mig lite, då jag inte vet hur eller vad jag kommer känna. Kan någon av Er som slutat utan läkemedel inklusive champix, ge mig tips eller berätta hur du upplevde den första tiden???? Helst inga råd från Allen Carr, metoden, då jag inte har mycket till övers för hans sätt att tänka. Tackar på förhand

Nästa Lördag

Ja, den 18`e är dagen som jag planerat in mitt rökstopp. Den här planerings tiden har känts både lockande och skrämmande. Ser framemot att börja mitt nya liv nästa Lördag, men är även väldigt skraj att jag kommer att misslyckas. Har slutat flera gånger tidigare och efter en tid fallit tillbaks. Ibland efter några år. Så tvivlet och rädslan finns där. Men jag försöker intala mig själv att NU kommer det att gå bra. Som jag läste i en sluta röka bok, att har man aldrig försökt att sluta, så kommer man ju absolut aldrig heller att bli fri. Ha en fin helg allihopa.

18´e Oktober

Jag har slutat flera gånger och faktiskt lyckats hålla upp i över 2-år tidigare. Men har nu varit fast i smeten en ganska lång tid.Jag känner mig väldigt less på detta nu. Jag fick en Stroke 2008, och har diverse problem med hjärtat. Jag gifte mig i Augusti och känner att jag inte vill dö pga självförvållat rökande. Jag vill leva många år till då jag nu verkligen är lyckligt gift med en underbar tjej. Jag är ju trots allt inte lastgammal, är 48-år. Jag har satt ett sluta röka datum till den 18`e Oktober. Måste göra mig riktigt förberedd och hinna bygga upp en hållbar strategi. Har sett att Ni skriver om någon app, Vad är det? Ha en fin Lördag därute.....

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se