pippilottas blogg

Närmar sig 2 år

Hej, snart 2 år utan cigg, men med snus istället, men guuuuud va skönt det är att slippa röka!

Ville bara titta in och säga att...

Humör nu: Mycket bra.

...jag närmar mig 11 månader som rökfri nu, jippi. Snusar lite dock, men inte ett bloss på snart ett år nu!!! Känns så skönt att slippa det dåliga samvetet, jippi!

Då närmar jag mig 8 månader!!!

Jippi, så skönt att slippa ciggen. Behöver dock mina miniprillor ibland, men jag är trots allt inte en rökare längre, jippi!

Över 6 månader nu :)

Wiiii, åh detta trodde jag aldrig, men nu har jag inte rökt på över ett halvår, jag som "alltid" rökt. Ok att jag börjat snusa lite men det rör mig inte i ryggen. Så mkt tid man får över, tog några månader innan rastlösheten gick över och jag kunde varva ner för guuud va mkt tid man rent praktiskt lagt på att röka. Önskar er alla lycka till!

Snart 5 månader :)

Humör nu: Mycket bra.

Ville bara titta in och säga hej!

Snart 5 månader, med hjälp av lite snus här och där. Jag som aldrig i hela mitt liv trodde att jag någonsin skulle kunna tänka tanken på at tsnusa, men har hittat en miniminisnus med päronsmak som jag gillar och det hjälper mig att ha vid behov. Kommer aldrig att röka en cigg igen, vet det till 100%, snuset får jag väl lägga av med när jag känner att det behövs, men guuuuud va skönt det är att inte röka cigg och slippa det jättejobbiga dåliga samvetet o oron för lungorna, bara det är guld värt. Förstår att jag är nikotinist eftersom jag behöver snuset, men det rör mig inte i ryggen (just nu) då jag aldrig trott att jag skulle klara av att släppa ciggaretterna.

Ville bara säga det, önskar alla en bra sommar!

Tre månader o vill bara titta in...

Igår snusad jag 2 prillor.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

...och säga hej o så roligt att följa er andra som slutat röka. Jag tänker inte på cigg överhuvudtaget, dock så har jag ju tyvärr börjat snusa lite, men känner att det är ok, det va ciggen jag ville bli av med. Känner mig helt säker på att jag aldrig kommer att röka igen för jag har bestämt mig. Så underbart att slippa ha dåligt samvete o känna ångesten för vad jag drar in i mina lungor. Kämpa på mina medslutarökare!

Över 10 veckor sedan jag rökte min sista cigg :)

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

10 veckor och vet att jag aldrig kommer att röka en cigg mer, helt säker. DOCK så slinker det in en snus lite då och då, men det gör inget, det va ciggen jag ville bli av med och det är ett avslutat kapitel i mitt liv nu, känns dejligt!

8 veckor utan cigg

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Åtta veckor nu och jag kan ärligt säga att jag inte tänkt en tanke på cigg (eller situationer som har med rökning att göra) på flera veckor. Har 2 veckor kvar på mina plåster som nu är nere på lägsta styrkan och har kört utan plåster några dagar här och där, vilket faktiskt fungerat, men vid något tillfälle så jag har känt liiiite abstinens och då har jag tagit ett nikotintuggummi. Den stoooora skillnaden är att när jag känner av abstinensen så skulle jag aldrig få för mig att ta e cigg, tycker det luktar äckligt, bara tanken på att andas ner rök i mina lungor får mig att rysa. Har dock köpt en dosa snus som jag har med mig i väskan om det skulle bli panik någon gång, har aldrig snusat innan, tycker att det är jätteäckligt, men vad som helst förutom cigg.

Oj vad snabbt ens inställning kan ändras, när jag ser någon som röker så tänker: "Tänk att jag också rökt en gång i tiden" Känns som ett annat liv för massor av år sedan, identifierar mig alltså till 100% som ickerökare.

Känns skönt! Hoppas nu bara att det allt funkar när jag slutar med plåsterna helt.

Hejjar på er alla här inne och önskar alla inkl mig själv lycka till på vår "resa" :)

7 veckor utan ciggaretter

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Som sagt 7 veckor och nu med det svagaste plåstret. Märker jag glömmer att ta på mig plåstret rätt ofta nu och märker ingenting, men tänker köra hela programmet färdigt så jag har 4 veckor till sen är det slut med plåster. Äcklas när jag tänker på cigg, bara tanken att andras in röken i lungorna räcker för att känna mig säker att jag är över det. (men tillägger för säkerhetsskull) Hoppas jag :)

Dag 45 - Känner mig stabil

Humör nu: Ganska bra.

Känner mig nu stabil med att inte röka cigg längre. Identifierar mig nu som en fd rökare, tror verkligen inte att jag kommer att börja igen (hoppas inte allafall). Om det känns jobbigt någon dag så är det inte en cigg jag behöver, tycker att det luktar äckligt, vill inte ha rök in i min kropp utan det är "enbart" nikotinet jag vill ha för att lugna min rastlöshet/abstinens. Ska backa upp med nikotintuggummi när jag slutar med mina plåster. Körde ju utan plåster en dag o då hade jag ett tuggummi på morgonen bara, det räckte för hela dagen. Känns som jag bara svamlar just nu :) Pepp pepp till alla här inne!

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se