Mimsans blogg

Jag misskötte mig i helgen

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Inget.

Hej,
jag är irriterad på mig själv för i helgen rökte jag 3 cigg och jag hade klarat mig helt utan i 3 veckor. Så jävla surt! Till min lättnad så har jag lyckats vara rökfri igen från lördags till idag, torsdag, så tror inte att röksuget är tillbaka faktiskt.

Kämpa på!

Ett tips!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Hej igen!

Kom på att jag har ett tips till alla er som försöker sluta och kämpar med abstinensbesvären! Det jag gör när jag känner att det blir svårt att stå emot suget är att lyssna på en speciell låt. Hitta en låt som stärker er, som får er att vilja kämpa för ett bättre liv. Min är "Waiting on the world to change" med John Mayer, den är soft och får mig att slappna av.

Det här tipset funkar i alla fall för mig, ni borde prova!
Styrkekramar!

Klarar mig bra

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har fortfarande inte rökt, snart har det gått 3 veckor!

Men det har ibland varit läskigt nära att jag rökt, som iförrgår exempelvis. Umgicks med tre kompisar som alla tre röker, och jag frågade om jag kunde få en cigg (dumma, dumma, dumma), men sen när min polare sa "är du säker på det?" så sa jag "nej jag vill inte ha en förresten, det är ju onödigt när jag klarat mig såhär länge".

Bra kompis, om han inte hade frågat om jag var säker så hade jag ju rökt. Men jag är stolt över mig själv som lyckats dricka alkohol och inte falla i rökfällan. Jag kämpar på!

Hur går det för alla andra? Jag hejar på er varje dag, samtidigt som jag hejar på mig själv!

Orolig

Igår rökte jag inte.
Nikotinsug nu: Mycket lite .

Fortfarande rökfri! Men oroar mig över ikväll dock, jag ska på 20-årsmiddag hos min bästa vän som röker hela tiden. Vi ska dricka drinkar och då blir alltid suget extremt! Ska verkligen försöka att stå emot! När jag är nykter är det faktiskt enkelt att hålla sig rökfri tycker jag, men onykter - helt omöjligt! Dock så har jag klarat det förr.

Kram alla!

Jag är lycklig

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag är lycklig idag. Visst, det är måndag och jobbveckan är igång. Men fan, det gör inget. Solen skiner, igår sprang jag en halvmil och gick ytterligare en halvmil med pappa. Jag känner hur den friska luften går ner i mina lungor och lugnar mig minst lika mycket som en cigarett gjorde förr. Jag tror att jag har blivit av med suget helt nu, och det är så underbart!

Har anmält mig till sluta-röka-loppet också, som jag läste att någon tidigare gjort! Det är bra, att sätta upp ett mål! Jag ska klara av att springa en mil (finns även lopp på en halvmil) den 14 maj 2014, då har jag varit rökfri i 3 månader och 5 dagar!

Styrkekramar till alla, ni klarar det! Jo det gör ni visst, det är bara att kämpa!

Härligt!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Åh vilken härlig känsla!

Mitt nikotinsug är borta helt nu, igår tog jag en långpromenad med min bästa vän som även hon slutade röka för fyra dagar sen. Vi pratade om hur skönt det är att ta en promenad utan att röka, att bara få ner frisk luft i lungorna. Efter promenaden kände jag mig förnyad, hyn mår bra och lungorna känns större på något sätt. En riktigt härlig känsla!

Idag ska jag ännu en gång bege mig till gymmet och springa på löpbandet, känner på mig att jag kommer köra på starkt idag! Snart kommer man kunna springa utomhus utan att frysa ihjäl också, det ser jag fram emot. Hoppas alla rökare håller sig ur vägen då, för jag tänker inte andas in mer rök nu.

Kram till alla!

Svacka

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Tjenare,

Jag är fortfarande rökfri, thank god! Men är inne i en riktig svacka just nu, känns som att jag inte bryr mig om vad jag gör med mitt liv. Kan lika gärna röka och få cancer. för livet är ändå ovärt, you feel me? Dock så VET jag att detta kommer att försvinna, därför tänker jag inte falla för det och börja röka igen.

För övrigt så har jag kommit igång med träningen hårdare än någonsin nu, känns helt underbart att syreupptagningsförmågan är tillbaka igen efter så många år. Att vara rökfri är skönt, men ibland kräver det mycket av en! Men kämpar på, och hoppas alla andra också kämpar. Att ge upp är så dumt om man klarat sig ett tag.

STYRKEKRAM

Nöjd

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej,

jag är så sjukt nöjd med mig själv. Jag har fortfarande inte rökt, och nu har det gått åtta dagar. Det är länge för att vara jag. Grejen är att jag har vääääldigt många kompisar som röker, så det blir lätt att om man försöker sluta så blir suget för starkt när man ser sina vänner röka. I början försökte jag ta lite avstånd från dem, men nu har jag börjat umgås med dem igen, nu som en icke-rökare. Så sjukt härlig känsla!

Fortsätt kämpa alla där ute! Som rökfri är livet mycket roligare, skönare och framförallt gladare!

Kämpa på

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej,
Jag klarar mig fortfarande, till min egen förvåning faktiskt haha. Har inte rökt sen i lördags, så vad blir det? Fyra dagar snart! Nikotinsuget försvinner mer och mer, det känns superskönt!

Dock så är jag orolig över ikväll. Det är lillördag så ska träffa en polare som är storrökare och dricka lite vin. Får försöka att komma ihåg att inte ta emot cigg när hon frågar om jag vill ha. Hon tror att jag fortfarande röker, minns inte att jag sagt att jag lagt det bakom mig. Men det klarar jag! Bara att tacka nej. Efter ett par glas vin blir det svårare att stå emot, men det fixar jag!

Tack och hej!

Varit rökfri i 3 dagar

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Nu har jag varit rökfri i tre dagar, bara att fortsätta kämpa. Jag behöver inte ha den där cigaretten! Ger inte upp nu. Jag är lätt småirriterad och suget är ganska stort, men det är bara att komma ihåg att det är ett slöseri med både tid och pengar. Det enda man samlar på sig är sjukdomar, en tom spargris och rynkig hy.

I SHALL NOT SURRENDER TO THIS MADNESS.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se