Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

gerdavilhelminas blogg

Nä nu jäklar

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Nu på den 9; onde dagen av mitt planerade rökstopp slutar jag röka, det var en lång bromssträcka...det är halt så här på
Jag dör inte av att sluta
Jag dör av att
Kramar till er starka kloka människor

var finns min slutarökavilja?

Igår rökte jag 7 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har dragit mig för att logga in här, gissa varför? Jo, jag tror ni vet, jag kan inte hitta min vilja att sluta röka :(
Varje gång jag köper ett nytt paket, tänker jag, nu- bara denna sista paket, sen när det paketet nästan är tomt- så säger nån djävul djupt inne i min hjärna; köp ett nytt paket ... och jag är så följsam o lydig :(
Min älskling fyller 60 år 14 oktober, och när jag fråga vad han önskar sig i present- så svarade han; -att du slutar röka, ooo jag vill ju ge honom det han önskar sig, och tänk, det kostar ingenting, tvärtom- jag får mer pengar över om hans önskan går i uppfyllelse, jag måste börja trappa ner.

Jag fick champax- tabletter av min svåger, han hade några kvar- jag började äta några dar.....men slutade, skyllde på att jag blev konstig i huvuet - fast tror att verkliga orsaken var att jag visste att om jag fortsätter så får jag inte känna njutningen av när jag röker..
Jag ska, jag ska...snart....nästa vecka.....jag klarade ju mig bra i 2 år utan att röka!! So whats the problem?

Ja ja
Men, ett stort grattis till er alla här på loggen som klarar av att sluta, fortsätt så- so maby jag kommer sen
Kämpekramar

Good so far

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Andra hela rökfria dagen, med plåster- lite sug hade jag igårkväll när vi tränade med bandet o kusinen rökte, men inte så farligt sug. Nu känner jag att de 2 åren jag var rökfri gett mig goda minnen, nu ploppar de fram i minnet, jag tror jag blockerat dem under rökperioden :)
På lördag ska jag på äldsta dotterns yngsta dotters dop, där min kusin ska sjunga o spela gitarr och jag ackompanjerar med akustisk bas i kyrkan- ska bli så trevligt.
Jag önskar er alla en kämpar go helg
Kram

Okej, provar igen

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Försöker...nej nu slutar jag igen att röka, slutade röka i januari 2014 och höll mig giftfri i 2 år- återfall för ca ett år sen våren 2016- rökte- försökte sluta i slutet av året men gav upp.
Nu igår, blev jag såäcklad när jag var slemmig i halsen av allt rökande- och för övrig tycker jag det luktar gammal rök om mig :(
Så, jag smällde på ett nikotinplåster på låret.
Idag har jag inte rökt än, vad fasen; jag överlevde ju dom 2 rökfria åren och mådde så otroligt bra - fattar inte att man bara röker på fast det inte är några, inte en enda fördel med att röka.
Försöker skriva här - för 2014 tyckte jag det var en jättebra ide, blev coachad av er alla och ibland kunde man peppa nån anna- och det mår man ju också bra av.
Nu ska jag klara det en gång till :)

Har inte hunnit läsa er nya som kommit till under året....har ju undvikit denna sida när jag rökte (dåligt samvete)
Men jag skickar stora lycka till önskningar till er alla VI SKA KLARA DET
Ha en fin ....sommar ....(vi har ca +5 grader o isig kall nordanvind samt lite snö kvar i backen....
Kram

Paus i slutaröka försöken

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hallåå gesine, jag måste ropa till dig att jag måste bryta vårt avtal denna gång, rättare sagt har redan brutit...har rökt en cigg idag.
Det funkar inte att sluta nu- jag är ledsen, är inte så stark nu- men jag tänker inte ge upp, när jag fått saker och ting ordnat runt ikring mig, o slipper konfronteras med allt annat- då ska jag åter ta upp kampen.
Tack alla ni starka kämpare, stöttare, ni gör så himla bra som klarar av att inte röka.
För mig går det bara inte nu- jag vill lyfta bort ett "måste" från mina axlar just nu- slippa känna mig urusel när jag inte klarar det nu, jag tar bort mitt senaste beslut att sluta just nu, men ska ändå begränsa antalet cigaretter tillsvidare- till jag slutar att röka, utan några krav och löften, tyvärr verkar det inte att funka för mig att ha "deal" eller sånt- jag blir då kärringen mot strömmen :(
Plötsligt händer det
Kämparkramar och än en gång stort TACK till er alla
See you later

Rökstopp

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jaha så var det dags, gesine, Som jag skrev till dig i en kommentar, så är det med mycket vingliga ben jag tar din utmaning, om att vara en vecka rökfri, fast egentligen har jag ju skrivit 12 januari som rökstopp dag, men hemma i min faktakalender suddade jag bort min text "rökstopp"
Har så mycket grejjer som snurrar i mina tankar just nu, men jag ska försöka klara 7 dagar ´...men lovar inget, Jag känner mig okoncentrerad, omotiverad,,,,tankspridd...
Äh, men Jag ska inte röka idag, nä nä, diskutarerar febrilt med demonen som flyttat in i mig :)
Hej hå, vi hörs, Kramar till er alla duktiga som lyckats vara rökfria, o tack gesine för att du utmanar mig...kanske jag kommer i rätt startläge då :)
Torsdagskramar på er

Snart torsdag

Igår rökte jag 3 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Fick ändra lite i vårt deal gesine, eller så blev det som det ska, jag tänkte ju att jag röker 4 i går tisdag, 3 idag och 1 på torsdag, men nu såg jag igårkväll att jag bara hade 5 cigg kvar- så då blev det 3 cigg igår, och idag får det bli 2 och torsdag- torsdag 0
Svajar i tankarna o viljan, men ska klara detta- kopierar och läser själv ett blogginlägg fr 2014- då jag varit 5 månader rökfri:

12 Januari 2014 gjorde jag ett livs avgörande beslut; att sluta röka!!!!
Tänka sig att jag fortfarande är rökfri, jag själv är nog den mest förvånade, jag som rökt sen jag var 13 år!! TRETTON ÅR !!!! Med andra orda har jag rökt i mer än halva mitt liv, rökare i 44 år!!
Så ni kan förstå att jag är mäkta stolt över mig själv, 17 så bra gjort, bra Gerda.
(var tvungen att gå in och ändra rubrik efrteråt, när jag igår insåg att det inte alls är ½ år sen jag slutade utan 5 månader, upptäckte det när jag såg att mitt änså länge yngsta barnbarn som är född 12 december firade 6 månader)
Nu tänker jag inte varje dag på att röka nåmer, visst dycker det upp i tanken...vattnas ibland i munnen..som förra vecka då en av mina "svågrar" rökte, gick jag nära honom och drog in lukten av ciggen...luktade inte sååå illa, men ändå var det inget som sa mig att JAG ska röka :)

31/1 2014

Lovade att tänka mer på hur det kändes då jag var rökfri, kopierade ett stycke fr min blogg januari 2014:

Den 12 januari 2014 rökte jag min sista cigarett- fimp!! Dagen före, rökte jag också en fimp...endast en fimp inget annat, samma med söndagen. Sen efter en vecka som rökfri, söndag igen, så upptäckte jag en fimp i bilen.........tror ni jag rökte den???

NEJ tänka sig, det gjorde jag inte, den fimpen är ännu kvar i bilen...nu efter 19 dagar som rökfri!!
Känns jätte bra, nikotin suget kommer lite ibland, eller jag tror den där vanan, det fysiska att gå ifrån, stå å hålla nåt i handen....

Till att börja med har jag haft nikotin sprayen till hjälp, duttat små sprayninger...ca 2- 3 per dag
Nu är det 3:e nikotin spray-fria dagen !!
Jag kan, jag HAR karaktär :) det trodde jag inte, men nu vet jag

Blir så glad och får styrka

Igår rökte jag 5 cigarretter.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Tack tack tack, ickerökaren, gesine, juntro, humlan2 och julängeln :) för erat feedback, jag blev så glad och så bra tips ni ger :)
Ickerökaren, du har alldeles rätt, det är bara lögner- jag kommer att flytta rökstoppet framför mig vete 17 hur länge. alltid kommer jag på något som gör att jag tillåter mig att röka lite till (om jag inte ändrar på det)
Gesine, okej, jag tar din utmaning :) Igår rökte jag 5 (läste inte ditt inlägg förrän idag) men om jag röker 4 idag tisdag, 3 på onsdag, 1 på torsdag den 12, och sen inga till den 19:e :) DEAL :)
Juntro, :) Du har nog alldeles rätt, att jag tar ut förlusten i förskott..har inte alls tänkt på det, så bra att du skriver det- det ska jag försöka tänka om- minnas hur jag mådde när jag inte rökte, saknade jag något? Nej, minns att jag kunde tänka; -guu så skönt att slippa bekymrena kring rökningen- bra att bli påmind, och omskakad så att jag börjar tänka till, vakna upp och komma till sans.
Humlan2, det ligger nog sanning i det du läst, när man trappar ner- monstret vill ju ha lika mycke och mer än förr, har också läst att för varje cigg man röker- så bäddas det för begäret för nästa,
och Julängeln, jag ska tvinga mig att minnas hur jag kände och mådde då jag inte rökte, när jag tänker efter så tror jag att mitt monster försöker skringra mina goda minnen från det _)

Tack ni alla som skriver och stöttar mig- nu känner jag mig fylld av motgift mot monstret :) Nu ska jag ge järnet
Alltså Gesine; idag 4 cigg
Stora varama glada kramar till er alla ni livs älskare

Still on the black side of the....life

Igår rökte jag 6 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jo, jag går in här som jag lovat, har inte riktigt lyckas trappa ner så mycket än, inför det planerade stoppet den 12 januari, svävar i en konstig känsla, vet inte om jag kommer att kunna stoppa just nu, jag har lurat mig själv så många gånger nu så faktiskt litar jag inte på mig själv. Ena dan tror och vill jag sluta, andra dan är det som om demonen krupit i min själv, och fräser åt mitt andra jag; -jag röker om jag vill ....fräääääs
Jag bollas fram och åter- och jag vet att jag kan leva utan ciggen, och kan leva mycket bättre och längre...
Bearbeta bearbeta bearbeta, det är det som gäller nu.

Ha en fortsatt underbar dag alla modiga icke rökare och kämpar :)
Kram

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se