Saharass blogg

Jag är tillbaka!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Hej gott folk!

Oj oj oj jag trodde jag hade kontroll över det okontrollerbara!!!!

Var rökfri i 2 veckor. Rökte i 3 veckor. Var rökfri i 1 månad. Nu har jag rökt en månad.

Är inte det magiska talet 3?

Nu slutar jag för gott!

Vill ni veta varför? För jag är så förkyld att jag bara kan ligga i sängen. Nu kommer jag ihåg varför jag ville lägga av från början. Vill bli av med det här giftet för gott. Komma igång med träning. Äta sunt och få självförtroendet och styrkan tillbaka.

Jag behöver er! Kommer titta in varje dag igen. Det hjälpte mig siktat skriva av sig.

Har läst och sett att det gått bra för nästan alla!! Ni är så jävla grymma! Ni har inte gått miste om något jag lovar!

April ska bli min månad!!!!! Start imorgon... Och det är inget aprilskämt :)

Så less!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Är så less på den här sidan. Det är bara krongel och urdåligt upplagt med ingen inkorg, det här eviga bläddrandet. Ocensurerat så har favoriterna försvunnit! Jag har rökt i blindo nu en tid. Vet inte hur många dagar ens. Är sjukt besviken på mig. Men den här sidan gör det inte bättre!

Pippilotta - sluta inte med plåstrena innan programmet är slut! Du har klarat dig långt, härligt!

Gesine - hur går det för dig? Hoppas det går bra!

Saknar allt pepp från alla här men dem här sidan strular så mkt så jag tappar lusten.

Hemskt ledsen... Återkommer när jag fått kraft igen.

Jag börjar igen!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Skrev ett inlägg men det slukades upp av spamen. Får se om det dyker upp sen?

Jag börjar om!

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag var rökfri i 33 dagar. Sen tog jag den där förödande ciggen som saboterat allt jag byggt upp. Jag var fast i en vecka, men nu har jag börjat med plåster idag igen.

Känner mig mycket besviken, men det blir inte bättre av att andra påpekar mitt nederlag och skakar på huvudet. Känner mig redan misslyckad. Men jag ska bevisa motsatsen!

Fy vad äckligt det har varit att röka. Det gick fort och snart så hade jag slem i halsen, dålig ork, stress, stinkande kläder och hår och ett beroende som tvinga mig ut å bolma.

NEJ jag har slutat nu!!

Åh nej :(

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag trodde jag var smartare än nikotinet. Jag tänkte röka en dag och sen sluta igen. Men nikotinet är lömskare än vad man tror..

I lördags hade jag en av mina sämre dagar. Plåstren var slut och mot kvällen så brast det för mig. Jag mådde så dåligt och min ända lösning jag kom att tänka på var cigg.

Rusade iväg förbi Apoteket, utan att köpa plåster. In i kiosken. Fundera en stund efter namnet på mitt märke och tog emot och betala för mitt klumpiga paket med giftpinnar. Jag kunde inte ens vänta tills jag kommit hem i min altan. Jag tände ciggen medan jag gick och det kändes inte riktigt som jag längre. Det smakade illa och jag blev yr. Jag valde det själv och var inte det minsta missnöjd. Rökte totalt 8 cigg och var glad över min seger över nikotinet. Jag hade lyckats lura det.

Dagen efter slutade jag igen utan plåster! Jag kände mig som en vinnare. Ha! Det går att finna en väg.. (Trodde jag)

Idag med ny jobbvecka och allt fortsatte jag utan plåster. Skulle köpa nya på eftermiddagen. Men vad händer? Jag köper ett paket och röker 3 cigg.

Jag inser nu att jag är fast igen!! Det där blosset var det dummaste jag gjort! Jag skulle varit rökfri nu i 36 dagar, istället blir det 34. Jag har rökt 11 onödiga cigg som har gett mig absolut INGET!

Jag måste erkänna att jag gjort mig själv besviken :( Men det är bara att försöka igen!

Lova att ni aldrig tar ett endaste bloss!

Bakslag

Igår rökte jag 2 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Jag valde själv att gå iväg och köpa cigg.
Känner mig deppig. Som om rökstoppet inte ger de effekter jag vill. Är även arg för vad rökningen kan ha varit orsak till. Alla år av rökning, 10,5 år, har fått mig att må så dåligt. Just nu äter jag så mkt tabletter för mina axlar och nacke smärtar så otroligt. Känner mig som en gammal människa som tar en mängd piller och smärtstillande var dag. Jag ska även få lingonvecka. Är uppblåst och har fuskat med maten och inte tränat. Är så uppblåst och känner mig missnöjd. Är även ledsen på livet. Kärlek gör ont och mitt hjärta värker.

Jag hade varit rökfri i 34 dagar, avstått från 505 cigg och sparat 1461:-.
Ny har jag istället varit rökfri 33 dagar, avstått från 503 cigg och sparat 1409:-.

En av anledningarna till att detta hände kan vara för jag hade slut på plåster idag.

Jag är inte arg på mig själv. Valde det själv. Är stolt för den tid jag varit rökfri och tycker inte det är till spillo. Jag vet att jag kommer röka någon till cigg ikväll, sen ger jag bort paketet och börjar om (fortsätter) rökfriheten imorgon.

Håll ut alla där ute! Ni är min inspiration. Om ni klarar er vet jag att jag gör det oxå!

Jag lever

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag lever och finns kvar, trots jag inte hunnit kika in lika mycket!

Det är lätt att glömma ibland varför man över huvudtaget valde att sluta. Jag mådde ju bra av att röka tänker jag ibland. Haha, vilket skämt. "Som frisk har man tusen önskningar men som sjuk har man bara en". Nu när jag är frisk från beroendet önskar jag ibland att ta en cigg men som en sjuk rökare var min högsta önskan att bli fri! Det ska jag aldrig glömma.

Nu har jag varit rökfri i 18 dagar och mår bara bra, förutom trötthet, då jag sover oroligt på nätterna. Men det är det värt!

Jag åkte taxi här om dagen. Chauffören luktade lite rök, men jag kände mig osäker på om jag hade rätt. Tidigare märkte jag aldrig om någon annan var rökare för jag luktade alltid rök själv. Jag skämdes många gånger då jag skulle sitta bredvid någon på bussen eller tåget.
Vi pratade under färden och han hostade och lät mkt rosslig. Jag minns inte hur men vi kom in på samtal om livet och rökning kom upp på tal. Han talade om att han är rökare och inte vill sluta. Han visste att han skulle klara av att sluta den dagen han ville det.
Hur kan han tro att det är så enkelt, utan att försöka? Tyckte nästan synd om honom. Han berättade om sin vän som slutat röka och fick cancer efter ett år. Därför vill han fortsätta röka för han tror att röken skyddar honom. Vilken idioti!
När jag klev av såg jag hur han började rulla en ny cigarett. :(

En annan dag var jag i kiosken där jag förut brukade handla cigaretter i princip varje dag. Jag talade om att jag slutat. Han som jobbar där sa även han att den dagen han slutar så blir det tvärt.

Förstår inte varför de ska vara så macho? Varför pratar de om att sluta en dag om de nu inte vill sluta. Vad är det som ska få dom att ändra sig sen? De vill ju röka för att dom tycker om det. Varför bryta något som man tycker om då? Förstår de inte att de inte vill röka. Det är ju det dem säger. Har alltid tyckt det är jobbigt med rökare som lurar sig själva.

My precious

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Mycket stort .

Så fruktansvärt röksugen!
Jag försöker ta en dag i taget men suget verkar bara växa!
Vill bara att det ska dö ut! Jag har ju plåster, VARFÖR får jag sånt sug?
Känner mig som Smeagol i Sagan om ringen... My precious.. Röka... Nej... Ja... NEJ!!!

Tjejkväll

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Ikväll har jag varit på tjejkväll och känner nu att jag behöver skriva av mig här om alla upplevelser.

Nyhetens behag har lagts sig. De första dagarna var jag så glad över att vara rökfri och att vara piggare. Nu börjar jag märka av mina gamla vanor tydligare. Jag har alltid rökt mer under de stunder som jag har gjort mig i ordning när jag skulle ut på middag eller fest.

Kändes märklig att inte kunna "fira" helgen med cigg och känna sig fin och njuta av nikotinruset i kroppen. Jag köpte en flaska vatten och knaprade på läkerol hela färden dit. Vi har alltid tagit en cigg så fort jag klivit innanför dörren. Min vän har också slutat röka, även om hon aldrig varit lika inbiten som mig. Vi höll oss under hela kvällen och jag är så glad för det.

Jag undrar hur det skulle gå om jag skulle umgås med rökare när jag får ett sådant här sug? Det är som om hjärnan kopplar det som något helt vanligt och normalt att röka vid festligheter. Ute på stan kändes det som om alla bolmade loss och doften av parfym blandades med all rök.

Som rökare kände jag mig alltid ensam om att röka men ikväll kändes det som om alla på stan rökte utom jag. Jag kanske bara inbillar mig för hjärnspöket försökte lura mig att jag avstår från en njutning och borde göra som "alla andra".

Samtidigt tyckte jag att alla som rökte stank och jag vet ju att de inte njuter. Kanske var de på sin tjugonde cigg för dagen och den vet vi ju alla inte är "god". Alla cigaretter är äckliga! Den enda som man egentligen känner någon nytta av som rökare har väl varit den första på morgonen och efter ett mål mat. Men till och med det är ju falskt och på låtsas.

Nej jag ska aldrig ge upp min nya livsstil! Jag luktar gott i håret och har inte en "grillad hals" efter att ha haft en kväll full av nöjen. Får inte glömma varför jag valt bort cigaretterna. Jag är aldrig klar med mitt rökstopp!D

Skakis

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska stort .

Verkar som vi är många som känner sug just nu. Kan ju vara det deppiga vädret.
Jag har varit helt skakis sen igår kväll. Tog en dags vila efter min påbörjade träning och allt kändes så tråkigt. Jag har fortfarande träningsvärk och har inte tränat idag heller. Har haft noll tålamod och fräst till mot min omgivning.
Dåliga dagar har man ju oxå haft förr men det blir lixom lite jobbigare när man inte kan smita iväg och ta en puff och inbilla sig att man blir lugnare utav det.
Jag använder ju plåster så nikotinbehov har jag inte. Det är det psykiska som är jobbigt. När man bryter upp en vana såhär så känns allt så nytt och tar så mkt tankekraft.
Började nästan tro att rökstoppet skulle gå som en dans på rosor, men icke! Fasar över värre dagar.

Prenumerera på innehåll
© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se